"יוזמת האוצר להקלות על חברות ההיי-טק תחזיר את ישראל למרכז הבמה"
השר כחלון נפגש אתמול (ד') עם ראשי התעשייה ופירט בפניהם את ההקלות במס ובמיזוגים ורכישות שהממשלה צפויה לאשר בשבוע הבא, כחלק מחוק ההסדרים ● הם בירכו על היוזמה והביעו תקווה שבעקבותיה, ישראל תחזור להיות מוקד משיכה ליזמים ולמשקיעים
היוזמה של משרד האוצר שלפיה חברות טכנולוגיות ישלמו מס חברות מופחת ויזכו בהקלות במיזוגים ורכישות זוכה לברכתם של ראשי התעשייה, שאף אמרו זאת לשר האוצר, משה כחלון, בפגישה שקיימו עימו אתמול (ד'). הממשלה צפויה לאשר את היוזמה, שמהווה חלק מחוק ההסדרים, בשבוע הבא.
משתתפי הפגישה הביעו תקווה שהיוזמה תחזיר את ישראל למרכז הבמה העולמית בכל מה שקשור לטכנולוגיה, ותגרום לכך שהיא תחזור להיות מוקד משיכה ליזמים ולמשקיעים.
יוזמתו של השר כחלון היא חלק ממדיניות הממשלה לעודד חברות טכנולוגיות להרחיב את פעילותן ולהביא חברות רב לאומיות להקים בישראל מרכזי פיתוח וייצור.
על פי התוכנית, חברות היי-טק שמחזור הפעילות השנתית שלהן עולה על 10 מיליארד שקלים (כ-2.5 מיליארד דולר) ישלמו מס חברות של 6% בלבד, בתוספת מס של 4% על חלוקת דיבידנדים. חברות עם מחזור פעילות קטן מזה ישלמו מס חברות של 12% ומס בגין חלוקת דיבידנדים בשיעור של 4%. מדובר בהטבה דרמטית, שכן מס החברות בישראל עבור חברות כאלה עומד כיום על 25%.
מלבד ההקלות במס, נמסר לנציגי הענף כי במידה שיהיו מיזוגים ורכישות שיכללו תשלום במזומן שלא יהיה גבוה מ-40% מהעסקה, זו לא תחויב במס. הממשלה אף צפויה להקים קרנות נאמנות המתמחות בהשקעה בחברות היי-טק ישראליות. במסגרת התוכנית לייבא עובדים זרים, מסרו נציגי האוצר, כי נערכים דיונים על מתן הקלות למומחים בינלאומיים שיבואו לעבוד בישראל על פי דרישה.
הפגישה שהתקיימה אתמול הייתה המשך לפגישה קודמת, שהתקיימה לפני כחצי שנה. אז השמיעו ראשי התעשייה ביקורת נוקבת על מדיניות הממשלה ואמרו כי היא עלולה להביא לאיבוד יתרונה היחסי של ישראל בתחום הטכנולוגיה, בין היתר בגלל חוסר הוודאות וחוסר היציבות שמשדרות ממשלות ישראל בכל מה שקשור למדיניות המיסוי על חברות זרות.
תגובות
(0)