איך משחקים בטוח ב-Pokémon GO?
ההתרגשות סביב המשחק גורמת לרבים להשתמש בו בצורה לא כל כך בטוחה וזהירה ● חמישה טיפים יסייעו לכם לשחק אותו בטוח, עם כמה שפחות סיכונים
Pokémon GO כבש בזמן קצר מאוד את העולם. מי שמתהלך ברחובות הערים הגדולות בארצות הברית ובאירופה בימים אלה נתקל באנשים בוהים במכשיר שלהם ומסתכלים במצלמה בכל מקום, במטרה ללכוד בו עוד פוקימון.
במקרה שחייתם בזמן האחרון במערה או זה עתה נחתתם מהירח, אספר לכם ש-Pokémon GO הוא משחק סלולרי מבוסס מיקום, שמתבסס על מציאות רבודה. כלומר: הורגים את הפוקימון באמצעות הסלולר, אבל כדי להרוג אותו צריך להגיע פיזית למקום בו הוא נמצא.
גם שמו של המשחק הזה, כמו בערך כל פיתוח חדש ברשת ובסלולר, נקשר באיומים ובפוטנציאל למתקפות – בין אם על Pokémon GO עצמו ובין אם בדמות אפליקציות מתחזות. כך או כך, ESET פרסמה חמישה טיפים כיצד משחקים במשחק הפופולרי בבטחה.
הורידו את האפליקציה רק מחנויות רשמיות של אפליקציות – בחוץ מסתובבות להן הרבה מאוד גרסאות של תוכנות זדוניות שמתחזות ל-Pokémon GO, והן עושות זאת בהצלחה רבה. אפליקציות רבות מהן מנסות להשיג מידע אישי או להשתמש בהנדסה חברתית על מנת להונות את המשתמשים לרכוש מוצרים שונים או להשיג את פרטי כרטיס האשראי שלהם לטובת רכישת מוצרים נלווים ל-Pokémon GO, שאינם אמיתיים. אפליקציות אחרות מנסות לרגל אחריהם מכל מיני סיבות לא מלבבות.
בחברה ממליצים: אל תסטו מדרך הישר – הורידו את המשחק רק מחנויות האפליקציות של גוגל (Google) או אפל (Apple) וביחרו באפליקציה עם הכי הרבה הורדות מאשר בכל יישומון אחר. עם זאת, ומאחר שגם לחנויות עצמן מצליחות לעתים להסתנן אפליקציות מתחזות, אל תתפתו להוריד אפליקציה אחרת מאחר שההורדה של זו הרשמית לוקחת זמן רב.
אל תתחברו לאפליקציה באמצעות גוגל – קושי נוסף שנגרם על ידי הורדות רבות של האפליקציה בו זמנית הוא שאנשים לא מצליחים לפעמים להיכנס אליה ישירות דרך האתר של פוקימון. לכן, מפתחי המשחק הוסיפו את היכולת להיכנס באמצעות חשבון הגוגל שלכם. הבעייתיות עם זה היא שבגרסת אפל הראשונית, למשל, הדבר העניק לאפליקציה כמות הרשאות עצומה של גישה לחשבון הגוגל של המשתמשים. בגרסה האחרונה הנושא תוקן וכמות ההרשאות ירדה, אבל תמיד חיבור לאפליקציה כלשהי באמצעות חשבון משני בגוגל, אפל או פייסבוק (Facebook) מגיע בעסקת חבילה, עם שיקולי פרטיות שעליכם לשקול אם אתם מסכימים להם.
בקיצור, מה שמומלץ הוא להתמודד עם העומס ולהתחבר ל-Pokémon GO ישירות דרך האתר של המשחק. וגם, אל תאפשרו לאפליקציה הרשאה לאנשי הקשר שלכם אם היא מבקשת.
הביאו אתכם חבר והישארו במקומות ציבוריים – כבר פורסמו בתקשורת סיפורים על ילדים קטנים ששוטטו ביערות באמצע משחק Pokémon GO ואבדו, על אנשים שנפלו מצוק, שמצאו גופות בנהרות, שכמעט נפלו לבאר ועוד סיפורי אימים. מדובר במקומות שאנשים לא אמורים להגיע אליהם בזמן משחק באפליקציה.
ילדים שמשחקים ב-Pokémon GO צריכים להיות מלווים באדם מבוגר אחראי, ולמבוגרים המשחקים מומלץ להביא אתם חבר.
הביאו אתכם סוללה נוספת – משחק ה-Pokémon GO הוא זולל סוללה רציני. בנוסף, השיטוט הספונטני עשוי להוביל אתכם למקומות שאולי לא תדעו איך לחזור מהם, וזה עשוי להציב אתכם במצב בעייתי אם הסוללה הולכת ונגמרת ואתם נותרים לא זמינים. על כן, כדאי לכם להביא לטיול סוללה רזרבית, למקרה חירום.
הפעילו את ההיגיון הבריא – עד כמה שהמשחק ממכר ואתם מאוד רוצים לתפוס כמה שיותר פוקימונים בסביבה, עשו לעצמכם טובה ואל תשחקו תוך כדי נסיעה, בזמן שאתם חוצים את הכביש או כשאתם משוטטים בחצרות פרטיות של בתי אנשים זרים. מפלצות וירטואליות לא שוות פגיעה בחייכם, בשלמות הגוף שלכם או מעצר על ידי המשטרה. אל תתנו להתרגשות מן המשחק לפתות אתכם להיסחף למעשה שתתחרטו עליו אחר כך.
בסך הכול, ה-Pokémon GO גורם לאנשים לצאת מהבית ומעודד אותם לבצע פעילות גופנית, שזה מצוין. עם קצת זהירות, תוכלו ליהנות מהאפליקציה עם כמה שפחות סיכונים.
תגובות
(0)