"הענן והאינטרנט של הדברים הם דלק הצמיחה בארגוני התעשייה"
כך אמר משה הלל, מנכ''ל משותף, טקסס אינסטרומנטס ישראל ● לדבריו, "השינויים הללו מביאים לשינויים אחרים: בעוד בעולמות הצרכנות הפרטית חלה האטה, הרי המגמות החדשות תופסות תאוצה במגזרי תעשייה שהולכים וגדלים"
"אנו עדים לשינויים טכנולוגיים רבים, וקצב השינויים מתעצם אף הוא. בתוכם, מגמות הענן והאינטרנט של הדברים משפיעות על עולם רחב יותר מה-IT, והוא העולם התעשייתי, ושם אנו מסייעים לארגונים לנצל מגמות אלו לטובתם". כך אמר משה הלל, מנכ"ל משותף של טקסס אינסטרומנטס (Texas Instruments) ישראל.
הילל דיבר בכנס המפתחים שערך הסניף הישראלי של החברה. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ג'), במלון דייוויד אינטרקונטיננטל, תל אביב, תחת הכותרת Designers Summit 2016, בהשתתפות יותר מ-500 לקוחות ושותפים עסקיים של ענקית המוליכים למחצה.
השינויים הללו, אמר הלל, "מביאים לשינויים אחרים: בעוד בעולמות הצרכנות הפרטית חלה האטה, ואנשים מחליפים פחות מחשבים אישיים, טאבלטים וטלפונים חכמים – הרי המגמות החדשות תופסות תאוצה בשני מגזרי תעשייה שהולכים וגדלים, המגזר התעשייתי ומגזר תעשיית כלי הרכב".
צילום ועריכת וידיאו: ליאור רובינשטיין
טקסס אינסטרומנטס, אמר הלל, "מתמקדת בפתרונות אנלוגיים, על מנת לתת מענה מלא ואיכותי – ברמת המערכת – לשוק התעשייתי על כל גווניו".
הוא תיאר את התפתחות עולם התעשייה: המהפכה התעשייתית הראשונה, ציין, "החלה בשנת 1786, אז הומצאה בראשונה המכונה לטוויית חוטים. המהפכה הבאה הגיעה ב-1870, עם הופעת ספינות הקיטור ומכונות קיטור שהפעילו פסי ייצור במפעלים, הראשון שבהם היה בבית מטבחיים. ב-1963 הגיעה המהפכה הבאה, עם הופעת הבקרים ששולטים על תהליכי הייצור במפעל והופכים תהליכים לאוטומטיים".
המהפכה התעשייתית הרביעית, אמר הלל, "מתרחשת כיום, עם האינטרנט של הדברים, כאשר יש חיישנים המספקים נתונים על מגוון תהליכי הייצור, המידע עובר בקישוריות וחיבוריות לענן, שם הנתונים עוברים עיבוד – ותוצרי העיבוד מביאים לשיפור התפוקה ולהגדלת מהירות הייצור".
לייעל את התפוקה
התועלות בהוספת החיישנים והענן, ציין הלל, "הן בהגדלת טווח הייצור של המפעל; גמישות בהליכי הייצור עם יכולת התאמה אישית רבה יותר ללקוח; הורדה של עלויות הליכי היצור בשל שליטה טובה יותר עליהם; בטיחות של העובדים והתהליכים, עם יכולת חיזוי מראש של תקלות והעברת פסי ייצור למקומות חלופיים".
הלל ציין כי לצד צוות המכירות המקומי, יש בארץ עשרות רבות של אנשי מו"פ, העוסקים ברעננה בפיתוח הדור הבא של קישוריות חכמה לאינטרנט של הדברים ולאפליקציות משובצות.
הוא הוסיף כי לחברה יש 100 אלף רכיבים, המחולקים למשפחות מוצרים, במגוון תחומים: בקרת הספק, Signal Chain, מגברים, שעונים (שעוני מערכת), ממשקים אלחוטיים, ומעבדים 16 ו-Bit 32. כל אלה, ציין, באים עם יכולות אינטגרציה לטובת הלקוחות התעשייתיים.
"היכולת לשמור את כל המידע המגיע מהחיישנים, לנתח אותם על פי מודלים נלמדים ולתת מענה מתאים למכונות הייצור", סיכם הלל, "מביאה לכך שניתן לייעל את התפוקה של קווי הייצור בלפחות 30%".
ירון קגן, מנהל ההפצה, טקסס אינסטרומנטס ישראל, פתח את האירוע באומרו כי אנשי המכירות בסניף המקומי של החברה עובדים מול ארבעה מפיצים: שניים בינלאומיים, Arrow ואבנט (Avnet) ולצידם שניים מקומיים, איסטרוניקס וטלסיס.
"באמצעות ארבעת מפיצים אלה אנו נותנים שירות לכל השוק הישראלי", סיכם קגן, "אשר מתאפיין בריבוי חברות קטנות ובינוניות עם דינאמיות גבוהה ודרישה לביצועים גבוהים, דלי הספק, עם אריזות חכמות ומתקדמות, ויכולות אינטגרציה גבוהה של הרכיבים. יכולות אלה יקצרו משמעותית את זמני התכנון של הלקוח, ויאפשרו לו להתמקד בליבתו העסקית ובבידול שלו ממתחריו".
תגובות
(0)