הזוכה בתחרות של TechCrunch: מערכת לרחפנים שנועדה למנוע התנגשויות
המערכת של Arbe Robotics מאפשרת לרחפנים להימנע ממכשולים בזמן אמת ● החברה תציג את הפיתוח בכנס של הבלוג הפופולרי, שייערך בדצמבר בלונדון ● רקפת רוסק-עמינח, מנכ"לית בנק לאומי, הכריזה באירוע על סיום פרויקט הבנק הדיגיטלי Pepper
היה חם אתמול (ד') באירוע של בלוג הטכנולוגיה האמריקני המוביל TechCrunch, שהתקיים בנמל תל אביב – ולא רק בגלל הטמפרטורות הגבוהות ששררו בחוץ. נציגים בולטים של קהילת ההיי-טק והסטארט-אפים הישראלית מילאו את האולם להתפקע, עם המון התרגשות ולא פחות מכך – כישרון.
המשתתפים הגיעו לצפות בנציגים של 10 חברות סטארט-אפ שהתחרו על הזכות לייצג את ישראל בכנס השנתי של TechCruch, שנקרא TechCrunch Disrupt ושיתקיים בלונדון ב-5 וב-6 בדצמבר הקרוב. התחרות הישראלית התקיימה בשיתוף בנק לאומי.
החברה הזוכה היא Arbe Robotics, שפועלת בתחום הלוהט של הרחפנים, והיא זו שתציג את המיזם שלה בכנס. שתי חברות נוספות שזכו בפרסים (כרטיסים לאירוע) הן 6over6 Vision, שנכנסת לתוך העיניים שלנו (לסקרנים – פרטים כאן), ו-Fieldin, שפועלת בתחום לוהט לא פחות מהרחפנים – האינטרנט של הדברים – וקיבלה את התואר חביבת הקהל.
Arbe Robotics מתארת את עצמה באתרה כחברה ש-"מספקת מערכת טיס אוטומטית שנועדה למנוע התנגשויות ומבוססת על רדאר לכל רחפן, שמאפשר הימנעות ממכשולים בזמן אמת". המנכ"ל שלה הוא העיתונאי לשעבר קובי מרנקו.
Pepper – הבנק האינטרנטי הישראלי הראשון
האירוע נפתח בדברי ברכה של רקפת רוסק-עמינח, מנכ"לית בנק לאומי. היא ציינה שהיא מורידה את כובעה הווירטואלי בפני הנוכחים והוסיפה כי היא בטוחה שהשינוי הטכני שצפוי לעולם בעתיד הקרוב יהיה דרמטי יותר משהיה בכל העידנים עד כה.
עוד אמרה רוסק-עמינח כי הזמנים מספקים הזדמנות למנף טכנולוגיה בכדי "להמציא מחדש את הבנקאות בעבורכם". ואז, בעיתוי מושלם, פירטה אודות סיום פיתוח פרויקט Pepper, שמהווה הבנק הדיגיטלי הראשון בארץ. לאומי פיתח את הפרויקט בהשקעה של מאות מיליוני שקלים והוא מתכוון למכור אותו לבנקים אחרים בעולם.
"Pepper הוא הבנק היחיד בישראל ובין היחידים בעולם שהוא 100% מובייל", אמרה. "נהנה מהחוסן של לאומי לצד החדשנות והיצירתיות של הצוות הטכנולוגי שבונה אותו".
פרזנטציה קצרה ולעניין
נציגי המיזמים המתחרים הציגו את הסטארט-אפים שלהם בפרזנטציה המכונה Pitch, שאורכה דקה עד שתי דקות בלבד, בפני חבר השופטים שכלל, כמובן, את עורכי TechCruch, נציגי לאומי ואנשי קרנות הון-סיכון.
כנסי TechCrunch Disrupt – המתקיימים בכל שנה בסן פרנסיסקו, לונדון, ניו-יורק ובייג'ינג – הם בין הפלטפורמות הבולטות כיום להצגת סטארט-אפים בתחילת דרכם לבכירי ההיי-טק בעולם. בכנסים אלה מוצגים הטרנדים החמים ביותר בתחומי החדשנות והטכנולוגיה, והם מייצרים שלל הזדמנויות עבור יזמים מכל העולם להצגת מוצריהם בפני קרנות מובילות, כלי תקשורת, המדינה העולמית, וכמובן גם לאיתור וקשירת יחסים עם משקיעים פוטנציאליים.
בשנים האחרונות הגיעו כמה חברות ישראליות אל קו הגמר, ואף למקומות הראשונים, בכנסים הללו. בין השמות שעשו זאת בגדול עד היום כדאי לציין את סולוטו (Soluto), שזכתה במקום הראשון בניו-יורק ב-2010; את מיזם Shaker, שהגיע ראשון בסן פרנסיסקו ב-2011; את Billguard, שקטפה את המקום השני בניו-יורק באותה השנה; ואת Glide, שהוכתרה כחביבת הקהל בניו-יורק ב-2013.
היי-טק בסנדלים וטי-שירט
שלא כמו בכנסי היי-טק אחרים, הקהל שגדש את האירוע התאפיין בעיקר ב-"קוליות צברית" והופיע לבוש בסנדלים וטי-שירט, שדבקו אפילו במנחת האירוע, ג'ורדן קרוק, המשמשת ביומיום כעורכת ב-TechCrunch.
קרוק הייתה מאוד לא פורמלית ואמרה לקהל: "אתם אומת הסטארט-אפ ואנחנו בטח מאחרים. באנו להבין במה אתם עוסקים והכרנו הרבה מיזמים מדהימים. זו תחילתה של ידידות מופלאה".
בהמשך ניהל מייק בוצ'ר, העורך האחראי של בלוג הטכנולוגיה הפופולרי, דו-שיח מעניין עם שמעון פרס. בפתיחת השיחה שאל בוצ'ר את הנשיא לשעבר את שאלת מיליוני או אפילו מיליארדי הדולרים: איך קרה שדווקא ישראל הקטנה הפכה למעצמת היי-טק? פרס תיאר בפניו ובפני הצופים בקצרה את קורות העם היהודי והסביר שהיהודים לא ויתרו, למרות כל מה שעברו.
הנשיא לשעבר דיבר על הכרזת המדינה ועל ההתרגשות הגדולה שהיא עוררה לצד ההזדמנות לעבוד סופסוף בעצמאות "בידינו ועם מוחנו שלנו", אבל טען שמהר מאוד חטפו מקימי הארץ "שוק" מהמקום הקטנטן ומחוסר ההוגנות שלו כלפיהם – ביצות, חוסר במים ובמשאבי קרקע, מדבריות וים המלח, המכונה ים המוות. אלא שלטענת פרס, "הכי טוב כשאין כלום", כי "כשאין כלום מחפשים מה לעשות והמשאב האנושי הוא הגדול מכולם. זה לא מדינה שבנתה את האנשים אלא האנשים שבנו את המדינה".
פרס תיאר לבוצ'ר איך צמחה בישראל החקלאות הטכנולוגית, שהופצה לכל העולם. חקלאות בלי מים ובלי קרקע חייבת להיות מבוססת על טכנולוגיה, וכך היה, הסביר פרס.
במהלך השיחה השיא הנשיא לשעבר בן ה-93 – שבנו, חמי, ונכדו הם אנשי היי-טק ויזמות, שלקחו חלק באירוע – שלל עצות וסיפק לא מעט תובנות אודות העידן הטכנולוגי. פרס טען כי על כולנו כיום חלה חובה לדעת לפחות שתי שפות ולהתחיל בלימוד הילדים כבר מהגן. "לימודים (פורמליים – ג"פ) זה העידן הישן", אמר והציע לקהל ללמוד דרך השטח והעבודה – ולאו דווקא דרך האקדמיה. הוא הציע לכולם להתגרש מההיסטוריה ולחלום את העתיד. רק כך, לטענתו, יהיו ליזמים הישגים פורצי דרך.
בתשובה לשאלתו של בוצ'ר האם הוא לא חושש מהקדמה ומהטכנולוגיה, למשל מבינה מלאכותית, ענה הנשיא לשעבר כי אחד המאפיינים של התקופה הוא התפתחות טכנולוגית חסרת גבולות – וזה לא טוב. לטענתו, כדי שהתקופה לא תצא משליטה ושהקדמה לא תנוצל על ידי גורמי טרור, חובה לשים לדברים גבולות מוסריים. לדברי פרס, רק כשמוסר וקדמה טכנולוגית יתחברו יחד, נוכל באמת להתקדם, באופן מסחרר, אל עולם טוב יותר.
תגובות
(0)