בנקים קטנים ובינוניים יוכלו לשתף תשתיות מחשוב – למען התחרות
הם יוכלו לעשות זאת באמצעות צדדים שלישיים, במטרה להגביר את התחרות מול הבנקים הגדולים, אמרה ד"ר חדוה בר, המפקחת על הבנקים, בדיון שהתקיים היום (ד') בכנסת
"נאפשר לבנקים הקטנים והבינוניים לשתף תשתיות מחשוב באמצעות צד שלישי, כדי להתחרות טוב יותר בבנקים הגדולים", כך אמרה היום (ד') המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר.
בר השתתפה בדיון שקיימה ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת שעסק בבנקאות דיגיטלית ובפינטק. בין המשתתפים הנוספים בדיון היו דודי בבלי, סגן המפקחת ומנהל אגף טכנולוגיה וחדשנות בפיקוח על הבנקים, מנהלי טכנולוגיה בכירים במגזר הפיננסי ונציגים של ארגונים חברתיים, ממשל זמין ומטה הסייבר הלאומי.
דבריה מגיעים בהמשך לפרסום הבוקר לפיו משרד האוצר נחוש בדעתו לעודד את התחרות בבנקים, ובכוונתו להקצות תקציבים לרכישת מערכות מידע עבור בנקים חדשים וליישם מודל של הקמת בנק חדש על בסיס הפרויקט של טאטא (TATA) ההודית, שנעשה בבנק יהב. המערכת הבנקאית והרגולטור עוקבים בעניין רב אחרי ההתקדמות של פרויקט, אותו מוביל ויזם המנמ"ר, גדי דודיאן, שהשתתף בדיון.
בדבריה ציינה בר ש-"המדיניות שלנו מאוד ברורה בשנים האחרונות והיא להסיר חסמים טכנולוגיים, לתמוך במהפכה הטכנולוגית, ולעודד חדשנות והנגשת השירותים ללקוחות שאינם מוטי טכנולוגיה בצורה פשוטה ושקופה עבורם".
עוד היא אמרה ש-"אנחנו דורשים מהבנקים לנהל את תהליכי ההתייעלות בצורה רגישה, שמכבדת את העובדים".
"הבנקאות הדיגיטלית מוזילה תעריפים ב-75%"
בדבריה ציינה המפקחת על הבנקים שהיא תומכת בהצעת חוק שתסמיך אותה למנוע סגירת סניפי בנקים. היא אמרה זאת בתשובה לדברים שהשמיע ח"כ חיים ילין, חבר הוועדה, שאמר כי סגירת סניפים בפריפריה מגדילה את הפערים באותם אזורים. לדברי בר, עד כה היא יכולה הייתה רק לשכנע בנקים שלא לסגור סניפים והיא אכן עשתה זאת, עם מספר בנקים ולגבי כמה סניפים בצפון.
מנתונים שמסרה לוועדה עולה שבארבע השנים האחרונות, 56% מסניפי הבנקים נסגרו. עם זאת, אמרה, "מדובר בפעילות מאוזנת, כאשר בערים הגדולות נסגרים או מתמזגים יותר סניפים ואילו בפריפריה, הבנקים קשובים לצרכי התושבים ונמנעים מלסגור. במקום זאת, כדי לא לפגוע באוכלוסיה החלשה אפשרתי להם להפעיל בסניפים אלה שירותים בסיסיים בלבד".
"הטכנולוגיה משנה את פני העולם הפיננסי", אמרה ד"ר בר. "הלקוחות עוברים לצרוך את השירותים הבנקאיים מרחוק". היא הציגה נתונים לפיהם 80% מכלל החשבונות הפעילים בישראל כוללים מנוי לערוצים ישירים ו-50% מהפעילות הבנקאית של האזרחים מבוצעת מחוץ לסניף – בעיקר באמצעות המובייל. "ברור לנו שהערוצים הדיגיטליים מוזילים מידית את תעריפי הבנקים ב-75%, ללקוחות שמשתמשים בהם", הוסיפה.
יו"ר ועדת המדע הטכנולוגיה, ח"כ אורי מקלב, אמר ש-"אין ספק שהמהפכה הדיגיטלית קורית בעולם הבנקאות ו-ועדת המדע והטכנולוגיה, שמלווה את כל השינויים הטכנולוגיים במשק, מברכת על כך. אולם, צריך לדואג שהטכנולוגיה תנוצל להרחבת השירותים לציבור ותהיה מונגשת לאוכלוסיות שעדיין אין להן מחשב או סמארטפון".
הוא קרא לבנקים להימנע מצמצום או סגירה של שירותים כמו אל תור, שמקלים על לקוחות רבים את ההתנהלות מול הבנקים ושבגלל הטכנולוגיה, יש חשש שהבנקים יעשו זאת.
המעבר לדיגיטל בבנקים יהיה הנושא המרכזי בוועידת הפינטק של אנשים ומחשבים, שתתקיים ב-25 בינואר הקרוב. לפרטים נוספים ולהרשמה לוועידה לחצו כאן.
תגובות
(0)