ראש אמ"ן: "עליונות בסייבר תושג רק על ידי שיתוף פעולה צבאי-אזרחי"
"הצבא צריך להיפתח ליותר מיזמים ביחד עם התעשייה והאקדמיה", אמר האלוף הרצי הלוי ● לדבריו, הסייבר נוטל חלק משמעותי באיסוף המודיעין של צה"ל - והמגמה תתחזק
"חלקים משמעותיים מאיסוף המודיעין הצה"לי משיקים לסייבר ומגיעים ממנו – וזו מגמה שתתחזק. המודיעין הצבאי צריך להיפתח יותר לשיתוף פעולה עם העולם האזרחי – על מנת להשיג עליונות בסייבר", כך אמר ראש אגף המודיעין, האלוף הרצי הלוי.
האלוף הלוי דיבר היום (ג') באוניברסיטת תל אביב, במסגרת שבוע הסייבר הלאומי השנתי של המרכז למחקר סייבר באוניברסיטה, מטה הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה ומשרד החוץ.
יצוין כי האלוף הלוי עמד בראש צוות צה"לי רב זרועי שמינה הרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט, לפני כשנה לאור האתגרים המשמעותיים עמם מתמודד הצבא במימד הסייבר, במטרה להקים זרוע סייבר שתוביל את כלל הפעילות המבצעית במימד זה. רא"ל איזנקוט מינה את הצוות לבחינת שיפור האפקטיביות המבצעית במימד הסייבר. בסיום עבודת הצוות נערכה סדרת דיונים במטה הכללי ובהם הוצגו החלופות השונות. הרמטכ"ל קבע כי הזרוע תוקם בתוך שנתיים והקמתה תבוצע בשלב ראשון במקביל באגף המודיעין ובאגף התקשוב. כן נקבע שזרוע הסייבר תאחד את הפעילות הצבאית בתחום, ותעסוק בסייבר ההגנתי וההתקפי כאחד.
מסיבות היסטוריות, התנהלו בצבא במקביל שתי פעילויות בתחום הסייבר: זו ההתקפית ביחידת מודיעין גדולה וזו ההגנתית – באגף התקשוב. אלא שעתה מתכננים בצה"ל לשים תחת קורת גג אחת את כלל הגופים של הצבא שעוסקים בתחום – לוט"ם שבאגף התקשוב, יחד עם פעילויות הסייבר בחיל המודיעין ובגופים נוספים. האגף החדש יהווה זרוע צבאית הלכה למעשה, עם סמכויות רחבות בהיבט של הפעלת הכוח.
האלוף הלוי אמר היום כי "לעומת זאת, בתחומי ההתקפה והגנת הסייבר, אנחנו עדיין בתהליכי ארגון מחדש, ויש לנו עוד מסע ארוך. סייבר הוא כפפה ליד בפעולה החשאית, הוא מאפשר לנו לנוע אחורה וקדימה בזמן, ליהנות ממודיעין ולהיערך לעתיד".
הוא ציין ש-"בתחום גיוס כוח האדם המתאים, יש לנו אתגר. קשה מאוד להתחרות מול כוח המשיכה של תמונות כמו מטוס F35".
"הצבא צריך לערוך שינוי"
"בניין הכוח מחייב אינטראקציה מול יכולות האויב", ציין האלוף הלוי. "ישראל היא מדינה קטנה ואין לנו עודף של אנשים איכותיים".
"עלינו לערוך שינוי בחמש השנים הקרובות: הצבא צריך להיפתח ליותר מיזמים משותפים של מערכת הביטחון בסייבר, ביחד עם התעשייה והאקדמיה", הוסיף. "זה דורש כלים חדשים וטיפול בניגודי אינטרסים, שמירת סודות וקניין. אם אנחנו רוצים להמשיך ולקדם את תחום הסייבר, צה"ל חייב לפתח יכולות ולעבוד עם אנשים מחוץ למערכת".
לסיכום אמר ראש אגף המודיעין כי "עליונות מודיעינית היא יסוד אסטרטגיית הביטחון של ישראל והיא מושגת באמצעות שימוש נכון בסייבר. חשוב שנמצא פתרון לפתח את הסייבר בישראל בצורה שתשמר עליונות זו. לישראל יתרון טכנולוגי משמעותי וזה לא דבר טבעי שכך הוא יישמר בעתיד. איראן, למשל, מתקדמת טכנולוגית במהירות והמפתח שלנו הוא חינוך, חברה מדעית-טכנולוגית והתארגנות נכונה. אם נתארגן לא נכון, נאפשר לאויב שלנו לסגור את הפער".
תגובות
(0)