סופוס: פושעים קיברנטיים מוכרים ברשת תרופות מזויפות נגד שפעת החזירים

סופוס דיווחה, כי הצליחה ליירט במהלך השנה האחרונה מאות מיליוני תנועות ספאם, שרבות מהן מנסות למכור לאנשים מודאגים זיופים של תרופות כמו תמיפלו ● מכירות התרופות מאתרים מזויפים מבוצעות מרוסיה, ומקודמות באמצעות הודעות אי-מייל, מניפולציות על מנועי חיפוש וטכניקות מפוקפקות אחרות

כנופיות פשע מרוויחות מיליוני דולרים ממכירת תרופות מזויפות נגד שפעת החזירים באמצעות האינטרנט, בשל הבהלה הנוצרת מההתפשטות המהירה של המגיפה – כך מדווחת חברת האבטחה סופוס (Sophos). לדברי החברה, היא הצליחה ליירט במהלך השנה האחרונה מאות מיליוני תנועות ספאם, שרבות מהן מנסות למכור לאנשים מודאגים זיופים של תרופות כמו תמיפלו.

מכירות התרופות מאתרים מזויפים מקודמות באמצעות הודעות אי-מייל, מניפולציות על מנועי חיפוש וטכניקות מפוקפקות אחרות. רשתות שונות ברוסיה, שם יושבות הכנופיות, מנתבות את תנועת הרשת לאתרי תרופות מזויפים, תוך שימוש בהודעות ספאם ושתילת תוכנות Adware. לדברי סופוס, חמש המדינות שמהן מגיעים הלקוחות שקונים את תרופת התמיפלו, ותרופות נוספות, באמצעות האינטרנט הן ארצות הברית, גרמניה, בריטניה, קנדה וצרפת.

תמיפלו היא תרופה אנטי-ויראלית המיוצרת עלי ידי החברה השווייצרית רוש, והידועה בשם הגנרי Oseltamivir. היא מומלצת על ידי ארגון הבריאות העולמי כקו ההגנה העיקרי לטיפול והאטת התסמינים של שפעת החזירים. תרופה נוספת נגד מחלה זו היא Relenza, המיוצרת על ידי GlaxoSmithKline.

סופוס מציינת בדו"ח, כי אתרי התרופות ממותגים תחת השם "Canadian Pharmacy" כדי לעורר רושם אמין. לפי מחקר שערכה, באחת הרשתות שמופעלת מרוסיה, שנקראת Glavmed, אפשר היה להרוויח סכום ממוצע של 16 אלף דולרים ביום מקידום אתרים פרמצבטיים מזויפים. עם זאת, סופוס מציינת בהודעתה, כי "ייתכן שכנופיות הפשע שייכות ליותר מרשת אחת, וכמה מהן אף התגאו ברווח של יותר מ-100 אלף דולרים ליום". החברה מזהירה, כי מענה להודעות הספאם הפרסומיות ושימוש באתרים שהן מקדמות עלול לחשוף את הגולשים לתרופות מסוכנות כמו גם להעברת נתונים אישים שלהם לכנופיות פשע.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים