אמיליו רומן, פורטינט: ניהול האיומים האחוד ישלש את עצמו עד שנת 2011 ויגיע ל-3.1 מיליארד דולרים

"תחום זה גלגל בשנת 2008 סכום של 1.2 מיליארד דולרים, והיה שני רק לעולם הפיירוול, שגלגל 1.4 מיליארד", אמר רומן בכנס הלקוחות של החברה בישראל ● לדבריו, "עולם אבטחת המידע סובל מפיצול, ומנהלי האבטחה כבר החלו להבין זאת; חברות המחקר הבינו, כי המענה לכך הוא קונסולידציה בעולם האבטחה, שבאה לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר באספקת מערכת UTM"

"עולם אבטחת המידע סובל מפיצול, ומנהלי האבטחה כבר החלו להבין זאת. חברות המחקר הבחינו, כי המענה לכך הוא קונסולידציה בעולם האבטחה, שבאה לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר באספקת מערכת UTM (ר"ת Unified Threat Management), משמע – ניהול האיומים האחוד. התחום צפוי לשלש את עצמו תוך שלוש שנים, ופורטינט (Fortinet) תמשיך להוביל אותו", כך אמר אמיליו רומן, מנהל אזורי בחברה. רומן היה אחד הדוברים בכנס הלקוחות הרביעי שערכה החברה בישראל לשותפיה העסקיים וללקוחותיה. בכנס השתתפו מאות מקצועני אבטחת מידע, והוא נערך בסוף השבוע בקסיופיאה בהרצליה פיתוח, בהפקת אנשים ומחשבים.

לדברי רומן, "תחום ה-UTM גלגל בשנת 2008 סכום של 1.2 מיליארד דולרים. הוא היה שני רק לעולם הפיירוול, שגלגל בשנה שעברה 1.4 מיליארד". הוא הוסיף, כי "חברות המחקר תמימות דעים בהערכותיהן שתחום ה-UTM ישלש את עצמו עד שנת 2011, ויגיע למחזור של 3.1 מיליארד דולרים". רומן הוסיף, כי "כבר כיום אנחנו מובילים תחום זה, עם נתח שוק הכי גבוה, יותר מנתחי השוק של סיסקו (Cisco) או ג'וניפר (Juniper). כיוון שהיינו ראשונים להבין את חשיבותו, והיינו חלוצים לספק מערכת אחודה לניהול איומים, יש לנו יסוד סביר להניח שנמשיך להוביל את השוק הזה".

רומן הסביר, כי יתרונה של גישת ניהול האיומים האחוד הוא בכך שהיא מספקת מענה למגוון איומים, למורכבות שלהם, כמו גם לשימוש ברכיבי מיחשוב שונים מצד המשתמשים הארגוניים, דוגמת מחשב נייד וטלפון סלולרי חכם המכיל יישומי רשת. "ארגונים מצאו עצמם מלאים בטכנולוגית אבטחה שונות", אמר. "איחוד כל פונקציות האבטחה השונות למערכת אחת מאפשר לצמצם משמעותית את העלות שלהן, ומפשט את הצורך בניהול המורכב שלהן".

לדברי רומן, הגישה של פורטינט לעולם אבטחת המידע כוללת איחוד בין ניהול הרשת לכלי אבטחה מסורתיים. הוא הסביר, כי "מדובר בפתרונות המשולבים בצורה מובנה, ואשר באים לתת מענה להגנה על הרשת הארגונית הפנימית והחיצונית, ללא צורך בפתרונות נקודתיים ומרובים". הוא הוסיף, כי לפי תפיסת החברה, ניתן לאכוף מדיניות אבטחת מידע ברשתות LAN באמצעות שימוש בהתקנים עתירי ביצועים. פתרונות אלה פותחו כדי לענות לדרישות מנהלי אבטחת מידע ורשתות ארגוניות המעוניינים למנוע במהירות גדולה מאוד את אותם איומי אבטחת מידע המשלבים חדירות, חסימת וירוסים, תולעים ומתקפות מניעת שירות (DoS). הם מספקים הגנה מלאה וכוללת גם אל מול איומי אבטחת מידע המגיעים בשל שימוש במכשירים נישאים שונים", אמר.

רומן הוסיף, כי "פורטינט היא היחידה שמספקת מערכת הגנה נרחבת על הרשת והתכנים, באמצעות שמונה יישומי אבטחה ושירותים עיקריים: אנטי-וירוס, פיירוול, VPN, מניעת חדירות (IPS), מונע דואר זבל ורוגלות, סינון של תכני אינטרנט וניהול תעבורה".

הוא אמר, כי שליש מעובדי החברה, המונה 1,200 עובדים, עוסקים במו"פ, ולדבריו – זהו יתרונה היחסי אל מול שאר ספקיות אבטחת המידע. "למרות המשבר הכלכלי, מכירות פורטינט גדלו ב-36% בשנה שעברה, ואני מעריך שהשנה הן תצמחנה ב-25%", הוסיף רומן.

איזאק בוקארה, מנהל הערוצים בישראל של פורטינט, אמר, כי החברה, המצויה כיום בבעלות פרטית, תצא השבוע להנפקה. לדבריו, היותה של ישראל נחשבת למעצמה בעולם האבטחה והעובדה שהלקוחות בארץ מתאפיינים בהיותם מאמצים מוקדמים של טכנולוגיות מסייעות לחברה. הוא הוסיף, כי גם השנה וגם בשנה שעברה הגדילה פורטינט את מכירותיה בארץ, בקרב ארגונים בכל הגדלים.

עוד דיברו בכנס בני פלח, מהנדס סיוע טכני בפורטינט ישראל, ומיכל קולקובסקי, מהנדסת מערכות FortiMail של החברה באזור EMEA. כן הוצגו שני סיפורי לקוחות – של כלל ביטוח ושל פרטנר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים