פשרה: אינטל תשלם 1.25 מיליארד דולרים ל-AMD בתמורה להסרת התביעות נגדה
במסגרת הפשרה, חתמו שתי הענקיות על הסכם רישוי פטנטים חדש, לחמש שנים ● עם זאת, תימשכנה החקירות והתביעות שהגישו הרגולטורים בארצות הברית ובאירופה נגד אינטל בחשד להפרת חוקי ההגבלים העסקיים ● פול אוטליני, מנכ"ל אינטל: "ההסדר שהושג יוכל לספק באופן חלקי את הרגולטורים"
אינטל (Intel) ו-AMD, שתי יצרניות המעבדים הגדולות בעולם, הגיעו בסוף השבוע להסכם שלפיו תשלם אינטל ל-AMD סכום של 1.25 מיליארד דולרים, וזו תסיר בתמורה את התביעות שהגישה נגדה. עם זאת, תימשכנה החקירות והתביעות נגד אינטל בחשד להפרת חוקי ההגבלים העסקיים באיחוד האירופי ובארצות הברית.
אינטל ו-AMD חתמו במסגרת הפשרה על הסכם רישוי פטנטים חדש, למשך חמש שנים. זאת, לאחר ש-AMD תבעה את אינטל בארצות הברית וביפן בטענות שהפרה זכויות פטנטים שלה ונקטה בהתנהגות תחרותית בלתי הולמת. בהודעה שפורסמה מטעם שתי החברות נמסר, כי "היחסים בין אינטל ל-AMD ידעו קשיים בעבר, וההסכם הזה מסיים את הסכסוך המשפטי בינינו ומאפשר לחברות להתמקד במאמצי מו"פ, פיתוח מוצרים וחדשנות".
בנוסף, פנתה הענקית בתלונות בעניין זה נגד מתחרתה לרשות הסחר האמריקנית (FTC). ג'ון לייבוביץ', יושב ראש הרשות, אמר, כי "בהחלט, בכוונתנו לבחון לעומק את הסכם הפשרה שנחתם בין אינטל ו-AMD". הוא ציין, כי "אנחנו ממשיכים בחקירתנו את התנהגותה של אינטל בשוק השבבים". ג'ונתן טוד, דובר נציבות האיחוד האירופי, אמר ש-"הנציבות רשמה לפניה" שנחתם הסכם בין השתיים, אולם הסכם זה "אינו משנה את חובותיה של אינטל כלפי הממונה על ההגבלים העסקיים באיחוד".
פול אוטליני, מנכ"ל אינטל, אמר בשיחת ועידה שנערכה בסוף השבוע, כי פעילויות הממשל שיחקו תפקיד קטן בהחלטתה של אינטל להגיע להסדר עם AMD. הוא הוסיף, כי בין שתי החברות התנהלו שיחות בתקופה האחרונה, על מנת לפתור מחדש את המאבק המשפטי בן חמש השנים ביניהן, וכי "ההסדר שהושג יוכל לספק באופן חלקי את הרגולטורים".
כתב האישום נגד אינטל – תלוי ועומד
אנדרו קומו, התובע הכללי של מדינת ניו-יורק, הגיש לפני שבועיים כתב אישום נגד אינטל בחשד לאיומים, שוחד בהיקף של מיליארדי דולרים וכפייה על יצרניות מחשבים שונות, בהן דל (Dell), יבמ (IBM) ו-HP, שלא להטמיע מעבדים של AMD במחשבים מתוצרתן. כאמור, ההסכם בין שתי החברות לא יביא לביטולו של כתב האישום. בין היתר, אינטל חשודה שנקטה נגד החברות בפעולות לחץ שונות, כולל הסכמים כספיים אסורים ותשלומי שוחד שהוסוו כ-"הנחות". לטענת קומו, אינטל פגעה לא רק במתחרותיה אלא גם בצרכנים, כשמנעה מהם לקבל מוצרים טובים וזולים בעולם המיחשוב. החקירה שהניבה את כתב האישום נגד אינטל נפתחה לאחר ש-AMD התלוננה על כך שמתחרתה נוקטת פעולות וטקטיקות לא הוגנות בעולם מכירות השבבים.
נילי קרוז, הנציבה הממונה על התחרות באיחוד האירופי, הטילה במאי השנה על אינטל קנס ענק, בסך של 1.44 מיליארד דולרים. קרוז קבעה, כי "אינטל הפרה את חוקי האיחוד לתחרות, על ידי ניצול מצבה הדומיננטי בשוק המעבדים, וכל זאת על מנת לשמור ש-AMD, מתחרתה, תימצא מחוץ לשוק". מדובר בקנס הגדול ביותר אי פעם שקרוז הטילה.
הנציבות קבעה אז, כי אינטל נתנה הנחות ליצרניות HP, לנובו (Lenovo), דל, אייסר (ACER) ו-NEC, על מנת שאלה ירכשו את המעבדים שלה ויעכבו את הפצת המחשבים הכוללים מעבדים מתוצרת AMD. "אינטל פגעה במיליוני צרכנים באירופה, כשפעלה במתכוון במשך שנים רבות כדי לשמור על המתחרים מחוץ לשוק המעבדים והשבבים ", נכתב בעת הטלת הקנס. "הפרה חמורה ומתמשכת כזו של חוקי ההגבלים העסקיים היא בלתי נסבלת". אינטל עדיין מצויה בהליכי ערעור שונים על תשלום הקנס.
יצוין, כי אינטל שולטת באופן בלתי מעורער בשוק המעבדים, עם נתח שוק של 82%, לעומת AMD, האוחזת רק ב-18% ממנו.
תגובות
(0)