תביעה ייצוגית נגד וואלה! ובזק בינלאומי בגין הפרת "חוק הספאם"; סכום הפיצוי המבוקש: 840 מיליון שקלים

לטענת התובעת, עו"ד פלורי ניסן ממשרד עורכי הדין רם אפרתי, "מסתבר, כי וואלה! סברה שעלה בידיה למצוא שיטה לעקוף את הוראות 'חוק הספאם', על ידי משלוח דברי פרסומת באמצעות בזק בינלאומי" ● טרם הוגש כתב הגנה

לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה הבוקר (א') תביעה ייצוגית על סך 840 מיליון שקלים נגד החברות בזק בינלאומי ו-וואלה!, בטענה שהשתיים עוברות על "חוק הספאם". לצד התביעה נגד שתי החברות, הוגשה התביעה גם נגד חברי הדירקטוריונים שלהן, בטענה כי "הפרו וזנחו את חובתם לפי החוק לפקח ולעשות כל שניתן למניעת משלוח דבר הפרסום בניגוד לחוק"

לטענת התובעת, עו"ד פלורי ניסן ממשרד עורכי הדין רם אפרתי, בחודש דצמבר האחרון נכנס לתוקפו החוק למניעת משלוח דואר זבל, הידוע בכינויו "חוק הספאם", שמטרתו איסור משלוח פרסומות בדואר האלקטרוני. לטענת התובעת, לקראת כניסת החוק לתוקף, פנתה אליה וואלה! וביקשה את הסכמתה למשלוח דברי פרסומת, אולם התובעת לא נענתה לה בחיוב. "מסתבר, כי וואלה! סברה שעלה בידיה למצוא שיטה לעקוף את הוראות 'חוק הספאם', על ידי משלוח דברי פרסומת באמצעות בזק בינלאומי", נכתב, "בזק בינלאומי לא פנתה מעולם לתובעת בבקשה לקבל אישורה למשלוח דבר פרסומת – לא בטרם כניסתו של 'חוק הספאם' לתוקף ואף לא לאחר מכן".

"מעיון בפרסומת שקיבלה התובעת", נטען בתביעה, "עולה כי לבזק בינלאומי יש שותפה לפרסומת – הלא היא וואלה!, אותה וואלה! שכאמור הפסיקה לשלוח לתובעת דברי פרסומת לאחר שלא קיבלה את אישורה לכך".

"בזק בינלאומי מצאה לנכון לנסות ולקדם את מטרותיה של וואלה!", נכתב עוד, "בזק בינלאומי אינה בבחינת 'מתנדבת' בעניין זה, שכן יש לה עניין ישיר ברווחיה של וואלה, היא מחזיקה בשליש ממניותיה".

לאחר קבלת דואר הזבל השני, נכתב בתביעה, "הפך חששה של התובעת לוודאות: בזק בינלאומי, ו-וואלה! עמה, בחרו להפר בראש מורם ולאור יום את הוראות 'חוק הספאם'".

בחישוב סכום התביעה על סך 840 מיליוני שקלים, התובעת מציינת כי לבית המשפט יש הסמכות לפסוק פיצויים ללא הוכחת נזק בסכום של עד אלף שקלים על כל משלוח מייל ובו פרסומת. לפיכך, היא זכאית לפיצוי של 2,000 שקלים. סכום זה הוכפל ב-420,000 נמענים של בזק בינלאומי – יותר ממחצית מלקוחות החברה שלא נתנו את הסכמתם למשלוח דואר זבל.

"תופעת דואר הזבל הפכה ברבות הימים למטרד של ממש, המעורר בעיות משמעותיות ביותר וביניהן, בין היתר, פגיעה בפרטיות, פגיעה בהתפתחות הסחר האלקטרוני והשחתה לריק של משאבים רבים של הפרט ושל כלל הציבור", סיכמה עו"ד ניסן, "בשל רצונו החד משמעי של המחוקק להביא להפסקת משלוח דואר זבל, למעט למי שהביע מפורשות רצונו לקבלו, קבע המחוקק כי הפרת 'חוק הספאם' מהווה עבירה ועוולה בו זמנית, אשר האחראים לה הינם הן הגוף שהפר את ההוראות והן מנהליו".

טרם הוגש כתב הגנה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים