גל מרדר, טריינולוג'יק: "Java בת 20 והיא כאן להישאר"

לדברי מרדר, מנכ"ל החברה,"Java אמנם נחשבת 'זקנה', אבל עדיין, מדובר בשפת הפיתוח הפופולרית ביותר בעולם והיא נמצאת במגמת עלייה, בהיקף השימוש בה"

גל מרדר, מנכ"ל טריינלוג'יק. צילום: ניב קנטור

"Java היא שפת פיתוח בת 20 שנה, אבל כוחה במותניה, יש בה שיפורים רבים ויכולות לתת מענה לאתגרים הטכנולוגיים הבאים, כגון Big Data והאינטרנט של הדברים. Java כאן בפירוש כדי להישאר". כך אמר כך אמר גל מרדר, מנכ"ל טריינלוג'יק (Trainologic).

מרדר דיבר בפתחו של כנס JAVA 2016. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך בשיתוף טריינולוג'יק. הכנס נערך היום (ב') ומחר (ג') באולם Yes Planet בראשון לציון, בהשתתפות מאות מקצועני פיתוח, והוא נערך במתכונת של סמינר מקצועי.

"20 שנים זה המון בעולם שפות הפיתוח", אמר מרדר. "Java אמנם נחשבת 'זקנה', אבל עדיין, מדובר בשפת הפיתוח הפופולרית ביותר בעולם והיא נמצאת במגמת עלייה, בהיקף השימוש בה. המענה שהיא נותנת לעולם הטיפול בנתונים רחבי היקף, Big Data, כמו גם השימוש הנרחב שלה בעולם הפיתוח למובייל על מערכת אנדרואיד, 'הכניסו' אותה לעניינים. מדובר בשפה שיש לה עוד הרבה מה לתרום לאנשי הפיתוח. מדובר בשפה מתחדשת, שהיא עדיין 'בועטת' כבעבר".

צילום ועריכת וידיאו: ליאור רובינשטיין

יתרונות השימוש ב-Java, אמר מרדר, "הם בפרויקטי קוד פתוח, שם נעשה בה שימוש בהיקף מרשים. בנוסף, נצבר ניסיון רב בקרב קהילת המפתחים".

לדברי מרדר, "בשנתיים האחרונות יצאה גרסה 8 של השפה. היא התבגרה ומצויה ביותר ויותר פרויקטים בייצור. הגרסה האחרונה הכניסה לשפה יכולות בסיסיות של פיתוח פונקציונלי, אשר מאפשרות באופן הרבה יותר יעיל להתמודד עם אתגרים המצריכים פיתוח מקבילי – משמע, האתגר הוא עיבוד של כמות גדולה של נתונים. הדבר מצריך לעבד נתונים בצורה ממוקבלת, על מנת לעמוד בזמני תגובה סבירים".

הוא הוסיף כי "תכנות במתודולוגיה של 'מונחה עצמים', Object Oriented, הוא מוגבל בהגדרה ביכולות הפיתוח המקבילי שלו. זאת, מאחר והוא מאגד לתוך ישות אחת את ההתנהגות של האובייקט ואת הדטה. לעומת זאת, בעולם של תכנות פונקציונלי, ישנה הפרדה מלאה בין המידע המועבר כפלט וקלט – לבין ההתנהגות. כך מתאפשרת לנו, המפתחים, יכולת לפצל את משימות העיבוד, בלא הדאגה שמשימה אחת תתערב במשימה שנייה. הרכיבים של Java 8 הם אלה המאפשרים תכנות פונקציונלי".

יותר חברות ישראליות עוברות מ-.NET ל-Java

לשאלת אנשים ומחשבים, על מצבה של שפת הפיתוח בישראל, אמר מרדר כי "Java נפוצה גם בישראל, בהינתן שישראל נחשבת זה שנים רבות, באופן יחסי לעולם, 'מדינת מיקרוסופט (Microsoft)'. אך אנו רואים יותר ויותר חברות ישראליות עוברות מ-.NET ל-Java".

הדבר קורה, הסביר מרדר, "בעיקר בגלל העלייה של מגמות העל הטכנולוגיות – עולם מחשוב הענן, DevOps, שם מיקרוסופט מפותחת פחות מ-Linux. שלוש המגמות הבולטות בעולם התוכנה בשנים הקרובות הן ענן, DevOps והמעבר של הארגון לדיגיטלי. בכל שלוש המגמות הללו, פלטפורמת Java משחקת תפקיד מרכזי כשפת פיתוח, אשר מאפשרת לייצר כל סוג של תוכנה – מאפליקציות מובייל ועד למיקרו-שירותים מורכבים, אשר רצים בענן".

לדבריו, "שחקנים מרכזיים בעולם ה-Java, דוגמת VMware, מעדכנים את יכולותיהם, על מנת לתמוך בסביבות אלה. לדוגמה, מסגרת העבודה Spring התמלאה באחרונה בכמות רכיבים אדירה,  התומכת בארכיטקטורת מיקרו-שירותים הפופולרית בענן". מגמה נוספת בפיתוח ב-Java, ציין, "היא מעבר מהיצמדות, ל-stack טכנולוגי סטנדרטי – לשילוב בין פרויקטי קוד פיתוח שונים. מגמה זו דורשת ממפתחי Java היכרות עם מגוון גדול בהרבה של טכנולוגיות ופרויקטי קוד פתוח, על מנת להישאר רלוונטיים ואפקטיביים".

טריינולוג'יק, סיים מרדר, "היא חברת ייעוץ, המספקת זה שמונה שנים שלושה סוגי שירות: הדרכה בפיתוח, ייעוץ  ופיתוח. הפעילות של החברה היא סביב עולמות תוכן, בהם Scala ,Java – שפה מודרנית העושה ההדרה ל-JavaScript ,Java ועולמות ה-DevOps".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. מודי

    הספידו גם את קובול שהיא שפה הרבה יותר וותיקה אבל היא עדיין חיה ובועטת אז מדוע שפת ינוקא כ JAVA לא תחזיק מעמד?

אירועים קרובים