"תעסוקת נשים בהיי-טק: עברנו כברת דרך, אבל יש עוד הרבה מה לעשות"
"יש כיום מודעות רבה יותר לחשיבות תעסוקת נשים בכלל, ובהיי-טק בפרט, ומה שצריך זה לשלב מאמצים ולהאיץ את הנושא", אמרה ח"כ עאידה תומא-סלימאן, יו"רית הוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי של הכנסת
השבוע דנה הוועדה שבראשותך בשילוב נשים ערביות בהיי-טק הישראלי. מה המצב בנושא זה, ובשילוב נשים בענף באופן כללי?
"עברנו בשנים האחרונות כברת דרך ויותר נשים משולבות בתעסוקה בכלל ובתחום ההיי-טק בפרט. למשל, אחוז הנשים החרדיות המועסקות עלה וכמעט הגיע לשוויון עם כלל הנשים במדינה. אלא שיש פערים גדולים בהכנסה בין נשים חרדיות ויהודיות באופן כללי, ובין נשים יהודיות וערביות. למרות ההישגים שהיו בשנים האחרונות, ששיפרו את מצב תעסוקת הנשים הערביות לרמה של 32%, הפער באחוזי התעסוקה ובשכר עדיין אדיר".
אילו צעדים נוקטת הממשלה לשיפור המצב?
"בעניין פערי השכר והתקדמות נשים בעולם העבודה, התוכניות שמבוצעות הן רק בתחילת דרכן, ובעיניי לא מספקות. הן לא יביאו את השינוי המהותי בשנים הקרובות. השינוי הוא לא רדיקלי, אלא הדרגתי ואיטי, ולא נראה את תוצאותיו בקרוב".
יש נשים שנמצאות בעמדות בכירות במשק הישראלי בכלל ובהיי-טק בפרט. מה את אומרת על זה?
"זה נכון, אבל אלה מקרים נקודתיים. במבט רוחבי, הפערים עדיין גדולים. אפילו בנציבות שירות המדינה – שהיא גוף ממשלתי – לא מבוצעים החוקים במלואם כשזה קשור לפערי שכר ואופציות התקדמות לנשים לדרגים הגבוהים".
מה לגבי החינוך הטכנולוגי?
"לצערי, גם כאן התפקוד של הממשלה לוקה בחסר ועדיין אין מספיק עידוד לחינוך טכנולוגי, הוא לא פרוש מספיק טוב בבתי הספר, במגזר הערבי ובכלל. כמו כן, כל התוכניות לשילוב עבודת נשים ערביות לצערי לא מותאמות לצרכי השוק ולמקצועות העתידיים, ואני פועלת בנושא מול משרד הכלכלה".
כיצד את מסכמת את הנושא?
"אני רוצה לסכם דווקא בנימה אופטימית: כיום יש מודעות רבה יותר לחשיבות תעסוקת נשים בכלל ובהיי-טק בפרט. אנחנו צריכים לשלב מאמצים ולהאיץ את מה שקיים. אמנם עברנו כברת דרך, אך יש עוד מה לעשות.
ב-'חלקת האלוהים' שלי, בקרוב תקיים הוועדה דיון על ייצוג הולם לנשים בקרב עובדי המדינה, כמו גם על תעסוקת נשים ערביות באופן כללי, ובפרט בהיי-טק".
תגובות
(0)