גילי שלזינגר, One1: "הענן לא מסכן את מעמדו של המנמ"ר"
"ההיפך הוא הנכון: הענן מאפשר למנמ"ר לקבל פתרונות מהירים יותר, ללא צורך בהתקנות מורכבות, ברכישת ציוד יקר ובתחזוקתו", אמרה שלזינגר, סמנכ"לית השיווק של החברה
"פתרונות הענן לא מסכנים את מעמדו של המנמ"ר. ההיפך הוא הנכון: המנמ"ר מתמקד בהבאת ערך עסקי לארגון שבו הוא עובד והענן מאפשר לו לקבל פתרונות מהירים יותר, ללא צורך בהתקנות מורכבות, ברכישת ציוד יקר ובתחזוקתו", כך אמרה גילי שלזינגר, סמנכ"לית השיווק של One1.
שלזינגר דיברה בפאנל בנושא הערכות הארגונים לכניסה לענן, כחלק מכנס INDIA 2016 של פורום המנמ"רים והמנכ"לים C3 מבית אנשים ומחשבים, שהתקיים בניו-דלהי, בירת הודו. בפאנל השתתפו מנמ"רים ומנהלי חברות ספקיות העובדות עם הענף והנחה אותו רונן זרצקי, סמנכ"ל הטכנולוגיות של ישראכרט.
בהתייחסה לפרויקטי ענן במגזר הפיננסי אמרה שלזינגר: "בנק לאומי ומערכת ה-Salesforce המוטמעת בו הם סמן ימני באימוץ טכנולוגיית הענן וביישום אפליקציות ארגונית, כגון ERP ו-CRM. אני בטוחה שגם ארגונים ומגזרים אחרים יאמצו את הרעיון".
היא הוסיפה כי "יש מגוון פתרונות אבטחת מידע מגוונים למוצרי ענן, לדוגמה מוצרי אדאלום (Adalom), שפותחו במיוחד כדי לפתור בעיות אלה". שלזינגר ציינה ש-"במסגרת פעילות אבטחת המידע ב-One1 ובפעילות One1start אנחנו פוגשים חברות רבות שמפתחות פתרונות אבטחת מידע לאפליקציות בענן".
"פעילות הממשלה בענן תשפיע רבות על התעשייה"
אלי משה, מנכ"ל HDS ישראל, שהשתתף אף הוא בפאנל, אמר ש-"ארגונים רבים עוקבים אחרי מהלכי הממשלה בתחום הענן והפעילות שלה בתחום תשפיע רבות, תיתן מוטיבציה לארגונים לבחון את המודל ולתכנן את צעדיהם בתחום".
משה דיבר על "מימוש ענן פרטי מנוהל בתצורת On-Premise, באתר הלקוח, כך שהציוד נמצא בשליטתו המוחלטת, ומימוש ענן פרטי מנוהל בתצורת Off-Premise, באתר חיצוני מאובטח – וגם שם עם שליטה מלאה של הלקוח".
הוא ציין כי "בפתרונות של ענן ציבורי עם אירוח על ציוד Shared אנחנו מממשים תצורות מתקדמות, על מנת לשמור שהמידע של הלקוח יהיה מאובטח".
"על המנמ"ר לשלב את אנשי האבטחה"
משה שובה, מנהל השירותים הגלובליים של EMC לאזור ישראל ויוון, התייחס אף הוא להיבטי אבטחת המידע במעבר לענן. "ככל פעולה אותה נוקט הארגון, גם מעבר למחשוב ענן מחייב הערכת סיכונים סדורה ובקרות", אמר.
"על מנת להצליח בענן, על המנמ"ר לשלב את אנשי אבטחת המידע עוד בשלב ייזום הפרויקט ולרתום אותם להצלחה", ציין. "שילוב מוקדם זה יבטיח שנושא האבטחה לא יהווה חסם במעבר לענן".
הוא אמר ש-"אחד הפתרונות היותר זמינים הוא שימוש בענן היברידי, בו השירותים שמחזיקים במידע בפועל יישארו תחת מעטפת ההגנה הארגונית ורק שרתים בעלי רמת Tier 2 ומטה יועלו לענן".
לדבריו, בשנה וחצי האחרונה פועלת ב-EMC קבוצת פתרונות הסייבר, שמפתחת תפיסת הגנה למערכות מחשוב בענן. תפיסה זו נותנת מענה לרוב שכבות העבודה וההיבטים השונים של ייצוא המידע, העבודה בתשתיות משותפות ותאימות לדרישות אבטחת המידע.
"פגיעה באתרים של חברות הענן יכולה להביא לחיסול העסק"
מאיר מושקה, מנמ"ר אורמת, אמר ש-"המעבר לשירותי ענן הוא כבר לא שאלה של אם, אלא באיזה קצב יגדלו השירותים. יש מגוון לא קטן של תחומים שכבר קיימים בענן, כמו אי-מייל, שירותי אבטחת מידע וטלפוניה ארגונית".
לדבריו, אבטחת מידע לא צריכה להיות חסם להעברת מידע לענן, "אבל צריך לזכור ששירותי הענן הם המוצר של החברות נותנות השירותים ופגיעה באתרים שלהן יכולה להביא לחיסול העסק".
"על המנמ"ר לפעול כברוקר"
דובר נוסף בפאנל היה מאיר פורמנסקי, מנמ"ר סיסקו (Cisco) ישראל. הוא אמר כי "הפתרונות לשירותי ענן זמינים ובשלים. יחד עם זאת, אין זה אומר שכל ספקי הענן כשירות, או ספקי הפתרונות לענן ככלל, ערוכים לספק פתרונות איכותיים ברמה הנדרשת".
"יש משמעות קריטית לבחירה נכונה של ספקי ושירותי ענן, כדי להבטיח ,למשל, יכולות אנליטיקה של נתונים חוצי ארגון", הוסיף.
לדברי פורמנסקי, "דווקא בעידן הענן – חשיבותו של המנמ"ר עולה. עם כל הדיבורים על ירידת החלק של תקציבי ה-IT המנוהלים ישירות על ידי המנמ"ר ומעבר תקציבים ליחידות העסקיות, על מנהל ה-IT להתאים את עצמו ולפעול כברוקר".
בהתייחסו לאתגרי האבטחה בענן הוא אמר: "פיתוח אפליקציות לענן צריך להיעשות בשילוב עם פתרונות האבטחה המתאימים. היבטי האבטחה הם חלק אינטגרלי מהפיתוח".
המשך הסיקור – במהלך השבוע.
תגובות
(0)