מחקר: חמישית מהארגונים הגיעו לבשלות בענן – מחציתם יגיעו תוך שנתיים

מחקר חדש של אורקל חושף כי הענן מאיץ את כושר החדשנות של 92% מהארגונים ● מגמת אימוץ הענן תמשיך לגדול במהירות, בעוד ששיקולי הארגונים ישתנו מעבר לשיקולי אבטחת מידע

שרי צוק, מנהלת אגף מערכות באורקל ישראל

אחד מכל חמישה עסקים, 19%, הגיע לבשלות בתחום מחשוב ענן, ויותר ממחצית מהארגונים, 51% – אמרו שהם יגיעו לבשלות שכזו בתוך שנתיים; כך עולה ממחקר חדש שנערך ביוזמת אורקל (Oracle).

במחקר, שנערך על ידי IDG Connect, השתתפו 458 מקבלי החלטות בארגונים – מנהלים בדרג סמנכ"ל ומעלה, ומנהלי IT בארגונים שונים, המונים יותר מ-250 עובדים, במגוון מגזרי תעשייה.

מהמחקר עולה כי באימוץ של ענן היברידי, כזה המשלב בין ענן פרטי וציבורי – המחסומים המסורתיים, כמו חששות לגבי אבטחת מידע, מוחלפים בחששות תפעוליים. לעומת זאת, גורמים המקימים תשתיות ענן פרטיות ממשיכים לראות באבטחה את החשש העיקרי.

המנהלים ציינו את תמיכתם של מקבלי החלטות עיקריים בעסק, בתור הגורם המרכזי בהצלחתן של תשתיות ענן פרטיות והיברידיות. כמו כן, הם סבורים שלהטמעת תשתיות ענן יש השפעה רחבה הרבה יותר, מעבר ל-IT בארגון – על פונקציות עסקיות לרוחב הארגון. "נתונים אלה מראים", מציינים עורכי המחקר, "כי תפקידו של המנמ"ר חשוב מתמיד, הן בתיאום ארכיטקטורות מרובות – והן בהסברה יעילה של יתרונות הענן ברחבי הארגון".

על פי המחקר, 92% מהמשיבים אמרו שהענן מאפשר להאיץ את החדשנות בארגון; 73% אמרו שהוא עוזר בשימור לקוחות קיימים; ו-76% מהם אמרו שהוא מסייע להם לזכות בלקוחות חדשים.

תחומים המסורתיים מעוררים חשש רב

על פי מקבלי ההחלטות שהשתתפו במחקר, אבני היסוד החשובות ביותר בהטמעות ענן היברידי מוצלחות, הן: תמיכה של מקבלי החלטות עיקריים בארגון (29%), חיסכון בעלויות (25%) ובניית קשרים חזקים עם הספק (22%).

עוד עולה כי המחסומים הגדולים ביותר לאימוץ ענן היברידי הם ניהול ארכיטקטורות IT מרובות (60%), רוחב הפס של הרשת (57%) וקשרים עם ספק ה-IT (כ-52%).

שרי צוק, מנהלת אגף Systems באורקל ישראל, אמרה כי "גם בישראל אנו מזהים את המגמה: ארגונים המתמודדים עם האתגרים העסקיים שמציבה הכלכלה הדיגיטלית, מבינים את הצורך בענן כחלק מהפתרון, וכאמצעי המסייע ליישם חדשנות באופן מהיר יותר". עם זאת, ציינה, "חלק גדול מהארגונים עדיין לא בשלים, או אינם יכולים להשתמש בענן הציבורי – בין אם מסיבות של רגולציה ובין אם מחשש לזעזע את המערכת".

לדבריה, "אותם לקוחות רוצים ענן פרטי לצורך אחד, וענן ציבורי לצרכים אחרים, ומעוניינים לנהל את כולם כאחד, בשקיפות ובתיאום מלא, תוך יכולת לנוע במהירות ובקלות בעת עומסי עבודה הלוך ושוב, במעבר חלק. זהו למעשה הענן ההיברידי, וכאן נכנסת גישת ה'דו-קיום' של אורקל. זו מתאפשרת הודות לשילוב ההנדסי בין טכנולוגיות תוכנה וחומרה, היוצר מערך מושלם לארגונים. דו-קיום פירושו, שארגונים יכולים לבחור: באיזה קצב ירצו לעבור לענן, אילו אפליקציות הם רוצים להעביר לענן, וכמובן לאיזה סוג של ענן; פרטי, ציבורי או היברידי. בכל סביבה בה יבחרו, ניתן לנהל הכל כיחידה אחת".

יוהאן דורויטר, סגן נשיא בכיר למערכות מהונדסות באורקל לאזור EMEA (אירופה, המזרח התיכון ואפריקה), ציין כי "הענן מגיע במהירות לבשלות, ואנחנו רואים שינוי באופן שבו ארגונים מבינים את היתרונות והמחסומים העיקריים באימוץ הענן. התחומים המסורתיים שמעוררים חשש רב, כגון: אבטחת נתונים ואמינות – מאבדים מחשיבותם, ומוזכרים למעשה דווקא כיתרונות עיקריים של אימוץ ענן על ידי רוב הארגונים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים