"היעד העסקי הבא של המנמ"רים – פעילות מאובטחת במובייל"

כך אמר אופיר זמיר, מנהל טכנולוגי אזורי לאגן הים התיכון ב-VMware ● לדבריו, "המטרה היא להעניק למשתמשי הקצה גישה לאותן אפליקציות ולתוכן הארגוני, על בסיס זיהוי חד פעמי של המשתמש"

אופיר זמיר, מנהל טכנולוגי אזורי, Nvidia. צילום: ניב קנטור

"המנמ"רים ומנהלי התשתיות טיפלו בעולם התשתיות לרבות פישוט המורכבות וצמצום העלויות. במקביל, הם נדרשים לטפל בשכבת ה-IT ה'עליונה' של מחשוב נייד ואבטחת מידע, על מנת לספק ניידות עסקית". כך אמר אופיר זמיר, מנהל טכנולוגי אזורי לאגן הים התיכון ב-VMware.

זמיר דיבר בכנס VMUG, ארגון המשתמשים של VMware בישראל.  הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ב') באולם הקולנוע Yes Planet בראשון לציון. את האירוע הנחה ברק קורן, יו"ר VMUG.

ברק קורן, יו"ר VMUG. צילום: ניב קנטור

ברק קורן, יו"ר VMUG. צילום: ניב קנטור

לדברי זמיר, "נדרש לספק למנמ"רים בארגונים השונים פתרון מוכלל שפועל בעולמות ה-EMM, ניהול הרכיבים הניידים בארגון, עם מעטפת של אבטחת מידע. כך, הכרזנו בימים אלה על Work Space One, המנגיש את האפליקציות הארגוניות על גבי כלל רכיבי המחשוב הנייד – מחשב נישא, טאבלט, או טלפון חכם – לצד היכולת להנגשה של אותן אפליקציות בתחנות העבודה הנייחות. המדובר באפליקציות הנמצאות בחצר הארגון, כמו גם אלה הנמצאות בענן בתצורת SaaS".

המטרה, אמר זמיר, "היא להעניק למשתמשי הקצה גישה לאותן אפליקציות ולתוכן הארגוני, על בסיס זיהוי חד-פעמי של המשתמש. אנו עוטפים את אותו תוכן ארגוני ואת האפליקציות במעטפת אבטחת מידע, כשלכל אפליקציה יש את רמת אבטחת המידע הנדרשת – אין דין Gmail כדין מערכת ERP ארגונית. הוספנו רכיב DLP, מניעת דליפת מידע – מובנה בתוך המערכת, וכך אנו יודעים לנהל גם את סביבת רכיבי הקצה, וגם את הדטה סנטר, באופן יעיל ומאובטח, תוך טיפול גם בשכבת הרישות והתקשורת, עם מוצרי NSX".

זמיר סיכם באומרו כי "כלל ההכרזות החדשות מספקות לארגוני IT יכולת לקבל תשתית מחשוב מאובטחת ברמה גבוהה יותר, לצד חוויית משתמש משופרת בעולם הנייד".

המסע לארגון הדיגיטלי

נתי אמסטרדם, מנכ"ל VMware ישראל, פתח את האירוע ואמר כי "אנו מסייעים למנמ"רים להיכנס למסע שלהם לעבר הארגון הדיגיטלי. אנו מאפשרים לטפל בכלל הרכיבים – מהעולם הנייד ועד הדטה סנטר באופן מאובטח, עם יכולות להרצה של מגוון יישומים על גבי כל רכיב מחשוב. אנו יודעים לעשות זאת בסביבה מרובת עננים – פרטי, ציבורי והיברידי, גם בסביבות ענן שאינו שלנו. הדגש הוא על ניהול ואבטחת מידע – כך שהם יהיו חוצי פלטפורמות, עם יכולות לאיזון עומסים".

נתי אמסטרדם, מנכ"ל VMware ישראל. צילום: ניב קנטור

נתי אמסטרדם, מנכ"ל VMware ישראל. צילום: ניב קנטור

תחום נוסף שענקית הוירטואליזציה מאפשרת, ציין אמסטרדם, "הוא הפיתוח של הדור השלישי של האפליקציות, כך שהן יוכלו לרוץ על גבי כל רכיב – בלא שיידרש פיתוח נפרד לכל מערכת הפעלה". בנוסף, ציין אמסטרדם, את "היכולת לשנע יישומים ונתונים ממיכלים שונים. הוספנו שכבה נוספת, מעל שכבת הווירטואליזציה, המאפשרת הרצה וניהול של קונטיינרים ש'נראים' ומתנהגים כמו מכונה וירטואלית".

"תחום הניידות העסקית צפוי לצבור תאוצה משמעותית השנה", סיכם אמסטרדם. "הכניסה לעולם הקונטיינרים מעלה עניין רב בקרב הלקוחות הארגוניים שלנו – בשל תועלות הניהול והניוד שהיא מספקת, לצד אבטחת המידע המבוססת פתרון NSX בשכבת הרישות. כך, יצרנו מעין 'רצפת ייצור' חדשה בארגוני אנטרפרייז".

ארגון המשתמשים של VMware

קורן, יו"ר VMUG, משמש כמהנדס IT בכיר ב-Siemens-PL ישראל, ציין כי קבוצת המשתמשים קמה לפני יותר משש שנים. לדבריו, היא מונה כ-100 אלף חברים, מהם יותר מ-500 בישראל. "הקהילה בארץ הולכת וגדלה, ואני מעריך שעשרות חברים יצטרפו במהלך השנה", אמר. "נרחיב את הפעילות של ארגון המשתמשים בארץ והקשר בין החברה למשתמשים יילך ויעמיק". קורן סיכם באומרו כי "VMware רואה בארגון המשתמשים כלי חשוב לשיפור התקשורת עמה. היא מקדישה לו תשומת לב ומקבלת את הערות חברי הארגון".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים