ב-2020: יותר אנשים יהיו מחוברים לסלולר מאשר לחשמל או למים
מספר משתמשי המובייל יעקוף את בעלי החיבור לחשמל ב-100 מיליון ויעמוד על 70% מאוכלוסיית העולם ● הדברים עולים ממחקר של סיסקו שמציג נתונים מעניינים על העולם הנייד בשנים הקרובות
עד שנת 2020 ישתמשו 70% מהאנשים על כדור הארץ במכשירים סלולריים ולכל אחד מהם יהיה מכשיר וחצי בממוצע – כך צופה סיסקו (Cisco) במחקר חדש.
המחקר של ענקית התקשורת כולל דו"ח ותחזית שווקים, המבוססים על מגוון רחב של מקורות מידע חיצוניים, בשילוב עם אומדנים והערכות פנימיות. הוא צופה כי ב-2020 יהיו יותר אנשים בעולם שמשתמשים במכשירי מובייל (5.4 מיליארד) מבעלי חיבור לחשמל (5.3 מיליארד), מים זורמים (3.5 מיליארד) או מכונית (2.8 מיליארד).
מהצפי של החברה עולה כי קצב האימוץ של מכשירי מובייל, הרחבת הכיסוי של הרשתות והביקוש לתכני מובייל צפויים להביא עד שנת התחזית להרחבה של בסיס המשתמשים בקצב כפול מקצב גידול האוכלוסייה. הגידול במספר המשתמשים, בכמות המערכות ובשימוש בווידיאו במכשירים ניידים, כמו גם המעבר לרשתות דור 4, צפויים להעלות את תעבורת הנתונים ברשתות מובייל באותה התקופה בשיעור של פי שמונה.
לפי המחקר, ב-2020 צפויים הסמארטפונים לתפוס נתח של 72% מכלל המכשירים הסלולריים, לעומת 36% ב-2015. הטלפונים החכמים צפויים לייצר 98% מתעבורת תקשורת המובייל.
נסיקת הפאבלטים והווידיאו הסלולרי
עוד חוזה סיסקו קצב אימוץ מהיר במיוחד של פאבלטים, המשלבים בין התכונות האופייניות של סמארטפונים לאלה של טאבלטים.
החברה בחנה גם את שוק האפליקציות וחוזה כי הווידיאו יהיה התחום הצומח ביותר בו. ככלל, הווידיאו יהווה 75% מתעבורת המובייל ב-2020, כשהדרישה מצד הצרכנים היא לאיכות גבוהה יותר, הפרדה גבוהה, רוחב פס ומהירות עיבוד, העתידים להישען על מכשירים הפועלים ברשתות הדור הרביעי. הרשתות האלה יהוו 70% מכלל תעבורת המובייל וייצרו מדי חודש נפחי תקשורת גבוהים פי שישה בהשוואה לרשתות מדורות אחרים.
גם תעבורת הנתונים ברשתות המובייל תדהר, בכל העולם. בתחילת העשור הבא יגיע נפח התקשורת השנתי לפי 120 בהשוואה לכל תקשורת המובייל העולמית בתחילת העשור הנוכחי. מדובר בנפח שמקביל ל-81 טריליארד תמונות, שהן 28 תמונות מדי יום לאורך כל השנה לכל אדם על פני כדור הארץ, או לשבעה טריליארד סרטוני וידיאו טיפוסיים ביוטיוב (YouTube). הצמיחה בתעבורת הנתונים תהיה בקצב כפול לעומת הצמיחה של תקשורת ה-IP ממכשירים נייחים.
התקשורת בין מכונה למכונה (M2M) ומערכות המחשוב הלביש ימשיכו לצבור תאוצה בשנים הקרובות. הכוונה היא למערכות GPS, ניהול מלאי, איסוף מידע ממוני חשמל ומים, מצלמות אבטחה, ניטור בריאות וכדומה, כמו גם למכשירים לבישים דוגמת שעונים חכמים וחיישנים לניטור מצבים בריאותיים. כל אלה יתקשרו ישירות עם הרשת או באמצעות מכשיר מתווך, למשל סמארטפון.
עד 2020 יהוו קישורי מכונה למכונה 26% מכלל המערכות הקשורות לרשת, לעומת 7.7% ב-2015, ויסתכמו ב-3.1 מיליארד חיבורי M2M מתוך 11.6 מיליארד מכשירי המוכנים לעבודה בסביבת מובייל. השאר, 8.5 מיליארד, יהיו מכשירים אישיים. מתוך מכשירי ה-M2M, מספר המוצרים הלבישים שיהיו מקושרים לרשת יזנק בחמש השנים הקרובות פי שישה, ובסך הכול יפעלו בעולם 600 מיליון מכשירים כאלה.
למרות הדרישה הגדולה לתקשורת נתונים ברשתות סלולריות, נראה שפריסת הדור הרביעי בעולם תהיה בקצב איטי יותר מקצב האימוץ. סיסקו חוזה שב-2020 יהוו רשתות דור רביעי 40.5% מכלל תעבורת המובייל, לעומת 13.7% ב-2015, אבל התעבורה בהן תהווה 72% מתקשורת הנתונים הסלולרית.
גם ה-Wi-Fi והנקודות החמות בעלייה
במקביל לכל אלה, צומח השימוש ב-Wi-Fi ובנקודות חמות, ולפי המחקר, ב-2015 עברה בפעם הראשונה כמות הנתונים שהוזרמה ברשתות Wi-Fi את זו שעברה בתקשורת סלולרית. סיסקו אף צופה כי הטכנולוגיה תמלא תפקיד מרכזי גם כתשתית לתקשורת קול (VoWiFi). לעומת המגבלות שאפיינו דורות קודמים של הטכנולוגיה הזאת, ניתן כיום להציע אותה גם למכשירים שאינם כוללים שבבי SIM, דוגמת טאבלטים שעובדים ברשתות Wi-Fi. ב-2018 צפויה תעבורת הקול ברשתות Wi-Fi להיות גדולה יותר במונחים של מספר דקות השיחה בהשוואה ל-VoIP.
הפוטנציאל הגבוה ביותר של הצמיחה החזויה בקצבי תעבורת הנתונים לפי פילוח גיאוגרפי נמצא, שימו לב, באפריקה ובמזרח התיכון, שיציגו זינוק של פי 15 בחמש השנים הקרובות – על פי המחקר. אסיה והמזרח הרחוק יגדלו פי תשעה, מרכז ומזרח אירופה, כמו גם אמריקה הלטינית – פי שמונה, ואירופה וצפון אמריקה – פי שישה.
לדברי דאג וובסטר, סגן נשיא סיסקו לתחום ספקי השירותים, "קישור מיליארדי אנשים לרשת משקף את המהפכה הדיגיטלית הכלל עולמית. חידושים עתידיים בתחום הסלולר, דוגמת רשתות דור חמישי וטכנולוגיות Wi-Fi, יידרשו להתמודד עם תעבורת נתונים בקנה מידה עצום, עם בעיות אבטחה ועם ציפיות גבוהות יותר של המשתמשים".
תגובות
(0)