שביל ישראל עולה ל-Google Maps
המסלול בן 1,100 הקילומטרים הוא הארוך ביותר שעלה לשירות אי פעם והראשון החוצה מדינה שלמה, מתחילתה ועד סופה ● השביל מופה על ידי אנשי החברה להגנת הטבע ומתנדבים מגוגל ישראל באמצעות מצלמות ה-Trekker של Street View
לראשונה ב-Google Maps ולכבוד התאריך שמוקדש לאהבת הארץ, ט"ו בשבט, שביל ישראל של החברה להגנת הטבע עולה על המפה. השביל, שצולם במשך שלושה חודשים, על ידי 250 אנשי צוות מהחברה להגנת הטבע וגוגל (Google), יהיה נגיש וירטואלית לכל אדם בארץ ובעולם ומכל מכשיר, בעזרת Google Maps.
שביל ישראל, שאורכו כ – 1,100 קילומטר, תועד בעזרת שתי מצלמות Trekker של Google Street View, שנשאו המתנדבים על גבם. השביל נבחר לאחד מ-20 מסלולי הטיול הטובים בעולם על ידי מגזין נשיונל ג'יאוגרפיק (National Geographic).
במהלך התיעוד, שנערך בקיץ האחרון, הצועדים לקחו עימם 50 קילו של אוכל וציוד, שתו כ-1,200 ליטר מים וצעדו בטמפרטורה שכמעט ולא ירדה מ-30 מעלות. ההליכה עצמה נמשכה 10 שבועות ויומיים וכללה, בין היתר, עלייה להר מירון, בגובה 1,208 מטר מעל פני הים וירידה ל-195 מטר מתחת לפני הים, בכנרת. עוד פגשו הצועדים בדרך, לא פחות מ-48 גמלים.
שביל ישראל נחנך על ידי החברה להגנת הטבע בשנת 1995, במטרה ליצור שביל הליכה רגלי לאורך המדינה. השביל מתחיל בקיבוץ דן בצפון ומסתיים בבית ספר שדה אילת בדרום והוא עובר בגליל, בכרמל, לאורך חוף הים התיכון, תל אביב, ראש העין, אלעד, מרחב מודיעין, בשפלת יהודה, בבית גוברין, באזורים נרחבים בנגב ובהרי אילת.
חווייה בלתי נשכחת של פסיפס ישראלי מרהיב
שביל ישראל משלב ערכי טבע ונוף, מורשת, מסורת ודת, רב תרבותיות, מפגש עם מגזרים שונים ומגוונים והוא מהווה חווייה בלתי נשכחת של פסיפס ישראלי מרהיב ומרתק של החברה הישראלית. השביל מספר את סיפורה של הארץ הזו, מגוון נופיה, בעלי החיים שבה, הצמחים וההיסטוריה שלה וכמובן האנשים שחיים בה. לאורכו של השביל צועדת ההוויה הישראלית על רגליה: תלמידי בתי הספר, בני תנועות הנוער, חיילים, תיירים מכל העולם, משפחות וכל אוהבי הארץ והטבע.
פרויקט Street View של גוגל, שהושק במאי 2007, זמין כיום ב-66 מדינות על פני כל שבע היבשות. הכלי מאפשר למשתמשים לנווט באופן וירטואלי ולבקר בשכונות, אתרים היסטוריים, מוזיאונים, מבני ציבור ואחרים באמצעות צילום פנורמי בגובה העיניים. מאז השקת הפרויקט צולמו למעלה מתשעה מיליון קילומטרים של דרכים. הפרויקט, שראשיתו נעשה באמצעות טנדרים עמוסי מצלמות, מכשירי לייזר ו-GPS, שנסעו בכבישים ברחבי העולם, התרחב מאז והוא כולל כיום שימוש במספר רב של מכשירים, המאפשרים תיעוד של 360 מעלות בתנאי שטח שונים. מלבד מהמכונית הייעודית, צוות ה-Street View משתמש גם באופני שלג, תלת-אופן, עגלה ותרמיל גב.
מנכ"ל גוגל ישראל, מאיר ברנד אומר כי "לאחר עבודה מאומצת, אנו שמחים ששביל ישראל מצטרף לאתרי המורשת והטבע הידועים בעולם כמו אגם לוך נס, פטרה והמאצ'ו פיצ'ו, ועולה על Google Maps. הפרויקט מביא את השביל שלנו לכל אדם שירצה לבקר בו וירטואלית מכל מקום ובעזרת כל מכשיר. אנו מקווים שכמה שיותר אנשים בארץ וברחבי העולם ייחשפו ליופיו של שביל ישראל ולסיפורה המיוחד של הארץ".
מנכ"ל החברה להגנת הטבע, קושה (משה) פקמן, מוסיף כי "מהיום, שביל ישראל יהיה זמין לכל אזרח במדינת ישראל ובעולם כולו וכולם יוכלו ליהנות ולהתרשם מהנוף ומהטבע הישראלי. אין לנו ספק כי חשיפת השביל בשירות תעודד מטיילים מהארץ ותיירים מהעולם, לחוות את השביל לא רק באמצעות המסך, אלא ברגליים, על מנת לחוש ולהרגיש באופן בלתי אמצעי את הנופים הטבעיים ואת המגוון התרבותי שהשביל מציע, על ידי ההליכה לאורכו, ועל ידי כך להתאהב בהם ולקחת חלק פעיל בשמירתם".
היה מדהים אם היו עושים את זה באביב שאז הכל פורח