בכיר בבלקברי: "האבטחה בארגונים צריכה לספק יעילות ולא להיות מחסום"
"מנהל האבטחה 'טובע' בין המוצרים השונים ומתקשה לנהל את המערך שבראשותו", אמר דיוויד קליידרמכר, מנהל אבטחת המוצרים בחברה ● לדבריו, "נדרשת תפיסה חדשה, לייעול העבודה והגדלת התפוקה, אולם לא על חשבון הורדת רמת האבטחה"
"שכבות אבטחת המידע בארגון הולכות ומתרבות, נוספים מוצרים ממגוון רב של ספקים. מנהל האבטחה 'טובע' בין המוצרים השונים ומתקשה לנהל את מערך האבטחה שבראשותו. נדרשת תפיסה חדשה, שמקורה ברצון לייעל את העבודה ולהגדיל את התפוקה, אולם לא על חשבון הורדת רמת האבטחה", כך אמר דיוויד קליידרמכר, מנהל אבטחת המוצרים בבלקברי (BlackBerry), בראיון לאנשים ומחשבים.
קליידרמכר ציין כי "ארגונים נמצאים לעתים במצב שבו יש להם 50 מוצרי אבטחת מידע. זה מצב שלא ניתן לנהל אותו. נדרש לצמצם את כמות ספקיות האבטחה עימן הארגון עובד".
שינוי האסטרטגיה של בלקברי
"מה שאנחנו רוצים הוא לסייע למשתמשים הניידים בארגונים להיות יעילים יותר בעבודה, כך שיניבו תפוקה רבה יותר – וכל זאת, כשרמת האבטחה בארגון נשמרת", ציין. "תפקידי הוא לוודא שהמוצרים של בלקברי יהיו מאובטחים ברמה הגבוהה ביותר בטרם יציאתם לשוק".
לדבריו, "בעבר בלקברי התמקדה ברכיבים ניידים. הבנו שזו לא אסטרטגיה טובה, כי אסור לשים את כל הביצים בסל אחד. לכן, החברה עוברת שינוי אסטרטגי, שבעיקרו הוא מעבר מחומרה לתוכנה. אנחנו פעילים כעת בתחום ניהול המובייל הארגוני (EMM) ועלינו להבטיח את הרמה הגבוהה ביותר של אבטחה ושל פרטיות, על מנת לסייע לארגונים בעולם המובייל המורכב".
כך, ציין קליידרמכר, "יש לנו תוכנות המסייעות לאנשים לתקשר ולשתף מידע קולי או מסרים ופגישות, והכול באופן מוצפן. פעילות נוספת שלנו היא בעולם האינטרנט של הדברים, על בסיס QNX, אותה רכשנו ב-2010. זו חברה שמספקת תוכנה שרצה על גבי מכשירים מקושרים, כגון מכוניות ומכשירים רפואיים".
הוא הוסיף כי "לצד שירותים שונים שאנחנו מספקים במובייל, כגון התאמות של תוכנות ופרוטוקולים, יש לנו פעילות בעולם הקניין הרוחני: יש לחברה 44 אלף פטנטים. עד לאחרונה לא ניסינו להוון אותם, וכעת אנחנו מוכרים אותם ברישוי. בשורה התחתונה, אנחנו מתמקדים בתוכנות המניבות יעילות עם אבטחת מידע. בלקברי מסייעת למנמ"ר של בנק, לדוגמה, לנהל את עולם הרכיבים הניידים שלו ומראה לו מהי הדרך המאובטחת והיעילה לחלוק את המידע שברשותו עם לקוחות ושותפים".
לאחר שבלקברי הייתה קרובה לסגירה, היא החליטה להתרחק משוק הטלפונים הניידים, שנשלט על ידי אנדרואיד (Android) ו-iOS ולהתמקד באבטחת מידע – מהלך אותו היא עושה מזה שלוש שנים. החברה אף השיקה השנה טאבלט מאובטח ביחד עם סמסונג (Samsung) ויבמ (IBM).
לשאלה מהי מידת הרלוונטיות של החברה כיום השיב קליידרמכר כי "הרלוונטיות היא הסיבה שערכנו את השינוי. ולמרות זאת, אסור לשכוח: 16 מתוך 22 המדינות המפותחות והמתועשות בעולם הן משתמשות 'כבדות' של בלקברי. כך גם תשעה מעשרת הבנקים הגדולים בעולם. אנחנו רושמים נוכחות רבה באזורים ובתעשיות עתירות רגולציה, כגון ממשלה ומגזר ציבורי, משפטים ובריאות. הפתרונות שלנו הם חוצי פלטפורמות".
הוא ציין כי "פורסטר (Forrester) בחרה בבלקברי כמובילה בתחום ניהול המובייל הארגוני. היצע הפתרונות שלנו זכה לדירוג הגבוה ביותר ב-14 מתוך 25 קטגוריות שמדדה פורסטר, כולל אבטחת רשת, ניהול מידע ואבטחתו, ניהול אפליקציות, אבטחת אפליקציות, אבטחת אפליקציות פרודוקטיביות ודיווח ואנליזה של נתונים. חברת המחקר אף ציינה כי 'אבטחת הרשת והמידע החזקה של בלקברי, בצירוף הרכישה האחרונה של Good, יגבירו את המובילות של החברה'. בלקברי נראית כמו חברה שונה מאוד היום, ביחס ללפני כמה שנים".
בקרוב: מרכז פיתוח בישראל
באפריל האחרון רכשה החברה הקנדית את WatchDox הישראלית, תמורת 100-150 מיליון דולר. בעקבות הרכישה היא צפויה להקים מרכז פיתוח בישראל, שיתבסס על 100 עובדיה של הנרכשת מפתח תקווה.
WatchDox פיתחה טכנולוגיה לאבטחת מסמכים וקבצים, ובלקברי תטמיע אותה בהיצע מוצרי המובייל שלה לשוק האנטרפרייז. המוצר של החברה מאפשר לארגון לדעת היכן נמצאים הקבצים שלו בכל רגע נתון ולהשמיד אותם מרחוק, במקרה הצורך.
בלקברי מיוצגת בישראל על ידי אקסל טלקום ושלומי גברא הוא מנהל תחום בלקברי בחברה. קליידרמכר הגיע ארצה באחרונה, בין השאר על מנת להיפגש עם חברות סטארט-אפ ישראליות.
לדבריו, "השוק כאן חשוב לנו. ישראל מובילה בעולם הסייבר – וסייבר הוא בליבת הפעילות שלנו. פגשתי בביקורי כמה סטארט-אפים ונבחן אילו מהן יכולות להיות שותף טכנולוגי שלנו ומהי הדרך הנכונה לשיתופי הפעולה. אנחנו מנסים – ומצליחים – לגשר על הפערים הקיימים בעולם אבטחת המידע והגנת הסייבר".
תגובות
(0)