טים מורי, מנהל התפעול של דיאלוג'יק: "הכוח עובר מספקיות הסלולר ליצרניות ציוד הקצה"
מורי אמר את הדברים אתמול (ב'), בכנס שערכה דיאלוג'יק למפעילות הסלולר ולספקים חיצוניים ● לדבריו, שוק הווידיאו בסלולר צפוי להיות "הדבר הבא", והוא מחולק לשני מגזרים: מגזר טלפוניית וידיאו, ו-Video IP Streaming ● על פי ההערכות בשוק הסלולר, צפוי גידול של פי אלף בתעבורת הנתונים בתוך חמש שנים, ומספר שיא של מנויי סלולר - שישה עד שבעה מיליארד
"חשיבות היישומים הסלולריים הנכתבים בידי גופים עצמאיים תהיה מכרעת – בייחוד בתקופה שבה הכוח עובר מהמפעילות הסלולריות, ששלטו על כל יישום שהוצע למשתמשי הקצה, לידי ספקיות יישומים חיצוניות", כך אמר טים מורי, מנהל התפעול הראשי של דיאלוג'יק (Dialogic), המייצרת פלטפורמות פיתוח ליישומים סלולריים. מורי אמר את הדברים אתמול (ב'), בכנס שערכה דיאלוג'יק למפעילות הסלולר ולספקים חיצוניים.
לדברי מורי, שוק הווידיאו בסלולר צפוי להיות "הדבר הבא", והוא מחולק לשני מגזרים: מגזר טלפוניית וידיאו, הכולל שירותים שמועברים באמצעות ערוץ ה-VOICE – למשל רינגטון וידאו או ועידת וידיאו. תחום זה ימשיך להיות מסופק על ידי החברות במודל של גן סגור; הסוג השני הוא Video IP Streaming. הכוונה היא ליישומי וידאו שאינם נמצאים בשליטת המפעיל – למשל, בתוכן שנוצר על ידי משתמשים, כגון אתר יו-טיוב (YouTube), וכן תוכן מקצועי כגון שידורי ספורט או חדשות לפי דרישה. "אנו מנסים להבין מה האתגרים הבאים – יותר רוחב פס, יותר מהירות, יותר תוכן. יש בעיות שלא ניתן לענות עליהן רק באמצעות מהירות ועוד רוחב פס.
דיאלוג'יק השיקה גרסה חדשה של תוכנת Host Media Processing, גרסה LIN 4.1. התוכנה אמורה לאפשר למפתחי יישומים ליצור שרת IP מדיה להעברת קול ו-וידיאו בצפיפות גבוהה. בנוסף, הפלטפורמה החדשה מיועדת ליצור פתרונות קול ו-וידיאו עם תמיכה ב-248 משתתפי ועידת וידיאו, או עד 600 משתתפי ועידת קול על שרת לינוקס (Linux) יחיד.
על פי ההערכות בשוק הסלולר, צפוי של פי אלף בתעבורת הנתונים בתוך חמש שנים, ומספר שיא של מנויי סלולר – שישה עד שבעה מיליארד. בנוסף, לרשת הסלולרית צפויות להתווסף נקודות קצה מסוג חדש – מוני חשמל ומים, רכיבים במכוניות, וכמעט כל דבר שניתן לחשוב עליו. לכן, חשיבותה של הפלטפורמה הסלולרית תהיה גדולה אף יותר בעתיד.
כיום, מגלגל ענף הסלולר כשלושה עד ארבעה טריליון דולרים בשנה, והוא מהווה גורם המשפיע על הפיתוח הכלכלי. מחקרים הראו, כי גידול של 10% בחדירה הסלולרית למדינה מסוימת, מביא בעקבותיו לגידול של 1.2% בתל"ג של אותה מדינה. חדירת הסלולאר צפויה לסייע לגשר על הפער הדיגיטלי ועל הפער באיכות החינוך בין המדינות המפותחות למדינות המתפתחות.
תגובות
(0)