דו"ח של האו"ם: המדינות המתפתחות מוכרחות להגביר את ההשקעות בהקמת תשתיות פס רחב

על פי הדו"ח, שפורסם לרגל הוועידה לסחר ופיתוח של ארגון האומות המאוחדות, הנגישות של החברות העסקיות והצרכנים הפרטיים לפס רחב במדינות המפותחות גבוהה פי 200 מאשר במדינות המתפתחות העניות ביותר ● תשתיות של פס רחב חיוניות לתעשיות שמספקות שירותים במיקור חוץ, דוגמת מוקד טלפוני או שירותי עורף - תעשיות שמדינות רבות באפריקה, באיים הקריביים ובאסיה שואפות לפתח

המדינות המתפתחות עלולות להחמיץ את היתרונות של עידן המידע בשל היעדר תשתיות של פס רחב, דבר שמונע מהן לפתח תעשייה של שירותי מיחשוב במיקור חוץ – כך על פי דו"ח שפורסם לרגל הוועידה לסחר ופיתוח של האו"ם. המחסור בתשתיות גם מונע מהציבור הרחב את יתרונות הגלישה בטלפונים הסלולריים, אשר זוכים לפופולאריות רבה במדינות עניות. "צמצום הפער הדיגיטלי הוא עדיין האתגר העיקרי", אמר פטקו דרגנוב, סגן המזכיר הכללי, עם פרסום הדו"ח. "הפער הגדול פוגע בחברות שפועלות במדינות מתפתחות".

הנגישות של החברות העסקיות והצרכנים הפרטיים לפס רחב במדינות המפותחות גבוהה פי 200 מאשר במדינות המתפתחות העניות ביותר, על פי הדו"ח. גם פער המחירים גבוה מאוד: בבורקינה פסו, ברפובליקה של מרכז אפריקה ובסווזילנד עולה הגישה לפס רחב יותר מ-1,300 דולרים לחודש, בהשוואה לפחות מ-13 דולרים במצרים או טוניס.

תשתיות של פס רחב חיוניות לתעשיות שמספקות שירותים במיקור חוץ, דוגמת מוקד טלפוני או שירותי עורף – תעשיות שמדינות רבות באפריקה, באיים הקריביים ובאסיה שואפות לפתח ולהרחיב. תעשיות אלה משגשגות למרות המיתון העולמי, משום שהן מסייעות לחברות ממדינות עשירות לקצץ הוצאות.

לצרכנים פרטיים מאפשר הפס הרחב לעשות שימוש מועיל יותר בטלפונים סלולריים, שבמדינות מתפתחות משמשים ככלי התקשורת העיקרי וכתחליף למחשבים. במדינות המתפתחות משתמשים בטלפון הסלולרי כדי לגשת לחשבון הבנק, לבדוק את מצב השוק ולהתעדכן במזג האוויר – דבר שמפחית את הצורך בנסיעות ומגביר את התפוקה. באפריקה עולה כיום מספר המנויים הסלולריים פי עשרים על מספר הקווים הנייחים ובהודו גדל בשבעה החודשים הראשונים של השנה מספר המנויים הסלולריים בקרוב למאה מיליון.

בשנה שעברה פגע המיתון העולמי במכירות של טלפונים סלולריים ומחשבים, והיקף הסחר בהם פחת בשיעור דרמטי, על פי נתונים שפרסמו שש היצואניות העיקריות – סין, סינגפור, יפאן, הונג קונג, ארה"ב וגרמניה. אולם, בשנה האחרונה התאושש היצוא, במיוחד מסין שנחשבת כיום ליצואנית הגדולה ביותר של מוצרי מיחשוב ותקשורת (כבר בשנת 2007 הייתה אסיה אחראית ליותר ממחצית מהיקף היצוא הכולל של מוצרים אלה).

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים