גדי גילאון, מוביסק: "משהו קורה בעולם ה-IT – הגבינה זזה באופן משמעותי"

לדברי גילאון, יו''ר החברה, "המנמ''רים נדרשים להפנים כי מתהווה לנגד עינינו ארגון אחר: הארגון הדיגיטלי - הוא שונה מבחינת השירותים שהוא מציע למשתמשים וללקוחות, כמו גם מבחינת הנגשת השירותים"

גדי גילאון, ה-CDO וסמנכ"ל הטכנולוגיות של קבוצת לובינסקי, ומבעלי מוביסק. צילום: קובי קנטור ז"ל

"משהו קורה בעולם ה-IT, הגבינה זזה באופן משמעותי. כל המדדים שאנו מכירים – משתנים. זה יוצר חוסר נוחות ונדרש להבין מה קרה לנו, על מנת להתמודד טוב יותר עם העולם החדש שנוצר", כך אמר גדי גילאון, יו"ר מוביסק.

גילאון דיבר בכנס CLOUD MOBILITY IOT. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך ביום ה' האחרון באולם יס פלאנט בראשון לציון. את האירוע הנחה יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.

לדברי גילאון, "אנחנו, המנמ"רים, כמו גם ספקיות ה-IT, נדרשים להפנים כי מתהווה לנגד עינינו ארגון אחר: הארגון הדיגיטלי. הוא שונה מבחינת השירותים שהוא מציע למשתמשים וללקוחות, כמו גם מבחינת הנגשת השירותים".

"ארגון הנכנס לתהליך השינוי הזה משפיע על מעמד ה-IT בתוך הארגון", אמר גילאון. "הציפיות מה-IT מול הארגון, משתנות. למשל, פתאום הארגון נדרש להתמודדות מול ביקורת המועלית ברשתות החברתיות".

הלקוח כבר לא עושה דברים בטלפון

גילאון הוסיף כי "בשנים האחרונות חדרו כמה מגמות-על טכנולוגיות לארגון: מחשוב ענן, ניידות Big Data. יש להבין כי הטמעת ענן בארגון אין משמעותה העתקת הדטה סנטר, אלא תפיסה אחרת. בעולם הנייד יש כמה מערכות הפעלה, וזו מהפכה שלמה. Big Data משמעו עקרונות שונים של ניתוח הנתונים מאלה שהורגלנו להם. כעת, נדרש לחבר דברים לאינטרנט של הדברים".

"מנמ"רים נדרשים להבין כי הלקוח כבר לא עושה דברים בטלפון, אלא שהטלפון הוא עוד אפליקציה – לצד כתיבה במסרונים – שהיא העיקר", אמר גילאון. "כל זה מחייב היערכות מצד המנמ"ר: הוא צריך להבין מה נדרש ממנו לעשות בעולם חדש זה, עליו להיות אג'ילי, לפעול בשיטות אחרות, עם שפות פיתוח אחרות. המנמ"ר החדש הוא שותף עסקי ומוביל, הוא מנמ"ר לומד, מוביל חדשנות טכנולוגית, עליו לראות את התמונה הרחבה, לגבש אסטרטגיה ומדיניות ארגונית".

"ה-IT צריך להשתנות כחלק מבניית הארגון הדיגיטלי החדש", סיכם גילאון. "על המנמ"ר להתחבר למנהל השיווק הדיגיטלי. יש לחבר את ה-IT החדש לזה הישן, בו נמצאות מערכות הליבה. על פי IDC בשנת 2020 יהיו 50 מיליארד רכיבים מקושרים, בניגוד לחמישה מיליארד כיום, וצריך לדעת לטפל בכך".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים