תקציב משרד המדע והטכנולוגיה צפוי לעלות ב-20%

התקציב עתיד לעמוד על 419 מיליון שקלים במקום 354 מיליון השנה - כך חשף שר המדע, אופיר אקוניס ● בישיבת ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת הוא ציין כי יפעל להעברת לשכת המדען הראשי למשרדו

שר המדע והטכנולוגיה, אופיר אקוניס. צילום: עוז 78, מתוך ויקיפדיה

תקציב משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל צפוי לעלות בשנה הקרובה בכ-20% ולעמוד על 419 מיליון שקלים לעומת 354 מיליון – כך חשף השר אופיר אקוניס, שעומד בראש המשרד, בישיבת ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, שהתקיימה היום (ב'). הצעת התקציב צפויה להיות מוגשת לממשלה כבר בשבוע הבא. אקוניס אף הצהיר בישיבה כי יפעל להעברת לשכת המדען הראשי, שנמצא כיום במשרד הכלכלה – למשרדו.

בישיבה הציגו אקוניס והמנכ"ל, עידו שריר, את תוכנית העבודה וסדרי העדיפויות של המשרד ל-2016, ובמרכזם שלושה יעדים: הנגשת המדע והטכנולוגיה לפריפריה, חיזוק והעמקה של הקשרים הבינלאומיים בתחומי המדע והטכנולוגיה, ופיתוח מעמדה של ישראל בתחום החלל.

אקוניס אמר כי "משרד המדע והטכנולוגיה הוא מקומה הטבעי של לשכת המדען הראשי". הוא ציין כי בנוסף, ינסה להעביר יחידות רלוונטיות המבוזרות כיום בין משרדי ממשלה רבים.

השר הוסיף כי כחלק מהנגשת המדע והטכנולוגיה לפריפריה, הוא מבקש לחזק את מרכזי המו"פ האזוריים ומתכנן רפורמה בפרויקט מרכזי להבה, להנגשת האוריינות הדיגיטלית לכלל הציבור. "דבר טוב עשה השר דאז יעקב פרי בכך שהעביר את מרכז להבה, שהיה שנים במשרד האוצר, למקום הנכון – משרד המדע והטכנולוגיה. מאז ההעברה כמעט שהוכפל תקציבו – מ-24 מיליון שקלים ל-46 מיליון", אמר.

כחלק מפרויקט להבה מבוצעת הפעילות של מחשב לכל ילד – "הבייבי" של אקוניס. הוא סיפר בישיבה כי מחר (ג') יחולקו במסגרת הפרויקט 214 טאבלטים לילדי כיתות ד' במגדל העמק. לדבריו, "חשוב לחזק את האוריינות הדיגיטלית ולאפשר גם לילדים שההורים שלהם לא יכולים להרשות לעצמם לרכוש להם טאבלטים להיכנס לעידן הדיגיטלי. חלקם יהיו המדענים והמהנדסים של המחר".

"הבעת אמון עולמית בטכנולוגיה הישראלית"

אקוניס התייחס ליוזמות לחרם בינלאומי על ישראל "לא של מדינות, אלא של גופים שמבקשים להשפיע על המדינות. מי שהיה או נמצא בקשר עם מדענים ישראליים, או השקיע השקעות משותפות בתחומי המדע, המחקר והטכנולוגיה, יודע ששיתוף הפעולה תורם תרומה אדירה לא רק לצד שלנו. גם הם מרוויחים משיתוף הפעולה".

בהמשך ציין אקוניס את כנס החלל שהתקיים לפני ארבעה שבועות בירושלים והביא אליה כ-2,000 משתתפים מ-60 מדינות. "זו הייתה הבעת אמון של העולם בחדשנות הישראלית, בטכנולוגיה הישראלית. המשתתפים מילאו את בניני האומה, טיילו במדינה והראינו להם הן את יופייה והן את מה שיש לנו להציע מהבחינה הטכנולוגית".

הוא ציין כי יש למשרד המדע 21 הסכמים בינלאומיים עם 14 מדינות, רובם בתחום החלל. במסגרת זו, מבצעת ישראל פרויקטים בתחום עם מדינות כמו איטליה, גרמניה, צרפת וארצות הברית. "היעד הוא להגיע ל-30 הסכמים", הוסיף.

המטרה: נספחים מדעיים בשגרירויות ישראל

כחלק מהשגת היעד מבקש אקוניס לאייש תפקידים של נספחים מדעיים במדינות שונות, כפי שישנם נספחים בתחומים אחרים: ביטחון, מסחר ותרבות. הוא ציין כי ידון בנושא עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, המשמש גם כשר החוץ. "אנחנו כבר מבצעים ניסיון בשגרירות ישראל בטוקיו וההצעה שלי היא שמדינות מזרח אסיה יהיו הראשונות שבהן נציב נספחים מדעיים", אמר.

בהקשר זה ציין השר אקוניס כי "לפני כשבוע ביקרתי בדרום קוריאה והשרים וסגן ראש הממשלה עמם נפגשתי אמרו שהם מעריכים את ישראל כמדינת היי-טק".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים