ירון פרישמן, יבמ: "ארגונים נדרשים להשקיע בתשתיות – הרמה לא מספיק איכותית"
פרישמן, מנהל תחום מכירות, שירותי גיבוי ושרידות בחברה, השתתף ברב-שיח בנושא התאוששות מאסון והמשכיות עסקית ● עוד התארח ד''ר יצחק ויזל, שמאי וסוקר סיכונים, אשר אמר כי "חברות נדרשות להפנים שבעת חירום גופי ההצלה במדינה לא יוכלו לסייע להן, כי הם יהיו עסוקים בהצלת חיים"
"אנו רואים ארגונים מהגדולים במשק, חברות ביטוח, בנקים וחברות היי-טק הולכים למודל של Active-Active. ארגונים נדרשים להשקיע בתשתיות אתרי הגיבוי, הם מבינים שהרמה שם לא מספיק איכותית". כך אמר ירון פרישמן, מנהל תחום מכירות, שירותי גיבוי ושרידות, GTS-יבמ ישראל.
פרישמן השתתף ברב-שיח בנושא התאוששות מאסון והמשכיות עסקית, שהתקיים בשבוע שעבר בבית אנשים ומחשבים. זאת, לקראת כנס DRP-BCP שייערך בהפקת אנשים ומחשבים, ביום ג' 10 בנובמבר ב-LAGO, ראשון לציון.
הוא ציין כי "אנו מבחינים בכמה מגמות: יציאה לאירוח; ארגונים בסדר גודל בינוני מחפשים מודלים של שירות מלא לטובת השקעה נמוכה יותר וקבלת מענה כולל". פרישמן סיים בציינו כי "יבמ מספקת מענה כולל ומקיף בעולמות הגיבוי והשרידות, לרבות תכנון והקמת מתקני דטה סנטר עבור לקוחות; העתקת (רילוקציה) אתרים; פתרונות אירוח במודל קלאסי, או במודל של תשתיות כשירות. יש לנו שלושה מתקני אירוח – כולם במרכז הארץ".
עוד השתתף ברב-שיח, שלומי אדר,מנכ"ל שלומי אדר ושות'. אדר אמר כי "אנו מביטים על תהליך ההתאוששות מאסון באוריינטציה של תרחישי ייחוס. פיתחנו מודל המטפל בדרך לעשות ניתוח סיכונים. המתודולוגיה שלנו מבוססת תוכנה, ובוחנת איך מנהלים את הארגון בחירום, בשגרה ובהתאוששות. הארגון נחלק במקרה שכזה לשניים: ה-IT, ומשאבי אנוש ורכש".
המטרה, סיכם אדר, "היא לחבר בעת חירום את כולם לכלל עבודה משותפת, תוך הלימה בין כל מחלקות הארגון. ה-IT אינו יכול לפעול לבדו, נדרש חיבור שלו למשאבי אנוש ורכש, עם ראייה כוללת".
ד"ר יצחק ויזל, שמאי וסוקר סיכונים, אמר כי "חברות עסקיות נדרשות להפנים שבעת חירום גופי ההצלה והחירום במדינה לא יוכלו לסייע להן, כי הם יהיו עסוקים בהצלת חיים". בדבריו הוא התייחס להיבטים שאינם מחשוביים: "ארגונים נדרשים לבחון האם הבניין בו הם נמצאים יעמוד בעת אסון. יש לבצע מיפוי סיכונים: יש לדאוג לחיזוק המבנים ולעמוד בתקן של רעידת אדמה. יש לוודא כי קיים גוף כיבוי אש פנימי, כיוון שמכבי אש יהיו עסוקים במקומות אחרים, חשובים יותר, כגון בית ספר". כך, אמר, "גם יש לדאוג להיבטי תקשורת, כחלופה למערכות התקשורת הקיימות, למשל, בעזרת תקשורת לוויינית".
תגובות
(0)