כמה תעודות מזויפות באמת הצליח המאגר הביומטרי למנוע?
על פי המאגר מספר נסיונות הזיוף שנמנעו עמד על 1,100 ● אך מסתבר שנתון זה אינו מקובל כלל וכלל על התנועה לזכויות דיגיטליות הטוענת כי מדובר בסך הכול ב-12 נסיונות, ואף הן לא עקב מערך המחשוב המאובטח של הרשות
הרשות לניהול המאגר הביומטרי הגישה לוועדת הכנסת את הדו"ח החצי שנתי שלה, ממנו עולה כי עד לסוף יוני 2015 הצטרפו כ-733 אלף אזרחים למאגר הביומטרי. עוד מוסרת הרשות כי המערכת הביומטרית הצליחה למנוע זיופים של 1,100 תעודות ודרכונים. התנועה לזכויות דיגיטליות המנהלת מאבק ציבורי נגד המאגר טוענת כי המידע שהרשות פרסמה אינו נכון וכי בדו"חותיה המלאים נאמר כי נמנעו בסך הכל 12 מקרים של זיוף תעודות או הרכשה כפולה.
גון קמני, ראש הרשות לניהול המאגר הביומטרי, מציין כי המטרה המרכזית במעבר לתיעוד חכם המבוסס על מאגר ביומטרי הינה לאפשר זיהוי ודאי של מבקש התיעוד, ועל ידי כך לוודא כי נושא התעודה הוא היחיד בעל הזהות האמיתית. בדו"ח נכתב כי "הנתונים הביומטריים שמורים במאגר אך ורק כתמונת פנים ושתי טביעות אצבע".
עוד נכתב בדו"ח כי "הרשות הקימה במהלך תקופה זו מערך מחשוב מאובטח בהתאם לסטנדרטים המחמירים ביותר, תוך מתן מענה לסיכוני אבטחת מידע והגנה על הפרטיות בהתאם לאיום הייחוס וניהול הסיכונים. כלל הפעולות המבוצעות ברשות בנושאי אבטחת מידע מאושרות ומפוקחות על ידי הגורם המנחה – החטיבה לסיכול איומי סייבר בשב"כ, בהתאם לדרישות החוק".
התנועה לזכויות דיגיטליות שיגרה למערכות העיתונים תגובה חריפה על הדו"ח בטענה כי יש בו עובדות לא מדויקות. בין היתר טוענת התנועה, כי המספר האמיתי של נסיונות הזיופים שנמנעו הוא 12, כפי שכתוב בדו"ח עצמו, ולא 1,100 כפי שנטען בהודעה לעיתונות.
"האם הרשות הביומטרית סבורה כי העיתונאים לא יקראו את הדו"חות עצמם ויסתפקו אך ורק בהודעה לתקשורת? הרשות הביומטרית ממשיכה לעוות נתונים ולהסתיר מידע מהציבור על מנת להמשיך ולשמר את קיומה", אמר עו"ד יהונתן קלינגר, היועץ המשפטי של התנועה.
קלינגר מוסיף כי "המאגר הביומטרי מיותר. כלל הגופים הרשמיים כבר מודים בכך, ואפילו הוועדה המייעצת לשר הפנים כבר קבעה כי יש להפסיק את נטילת טביעות האצבע ולהסתפק אך ורק בתצלומי פנים. על הרשות הביומטרית להפסיק לפעול מתוך אידאולוגיה מעוותת המקדשת את המאגר הביומטרי, אך מתעלמת מהנתונים שהיא עצמה מנפיקה".
תגובת הרשות
הרשות מגישה את דיווחיה המפורטים בשקיפות מלאה. הדו"חות כוללים נתונים המאפשרים לכל בר דעת להבין את הפעילות המקצועית המבוצעת ברשות. הפעילות כולה מפוקחת ומבוקרת על ידי מגוון גורמים חיצוניים מקצועיים. כל אותם גורמים הגישו לאחרונה דיווחים אשר מבהירים בצורה חד משמעית כי הוכחה הנחיצות והצורך במאגר ביומטרי המאפשר להתמודד עם תופעת גניבת הזהויות וההתחזות במדינת ישראל.
כריטואל החוזר על עצמו פעם אחר פעם, אותו קומץ מתנגדים נוקט בגישה של עיוות העובדות וניסיונות סרק להציג נתונים ולהפריח אמירות חסרות כל שחר וחסרות קשר למציאות. אנו ממליצים בחום לאותם בעלי עניין, שיתכבדו ויקראו בעיון את דיווחי הרשות, מהם ניתן להבין בצורה מלאה ומעמיקה את מכלול הנתונים והעובדות כפי שהם בפועל. במידת הצורך מוזמנים אותם בעלי ענין לפנות לרשות לקבלת הבהרות או להצעת הצעות לשיפור, דבר שימנע מהם הטעייה של גופי התקשורת והציבור בהצגת פרשנות שגויה ומעוותת כעובדות.
הדבר היחידי שימנע זיופים הוא השתלת שבב לאדם כאשר הוא נולד, כמו לבעל חיים נראה לכם שזה ציני , אני לא בטוח שאני אזכה לראות זאת אבל לא ירחק היום וזה יתגשם אם המאגר הביומטרי מכיל רק תמונה ושתי טביעות אצבע ,אז בשביל מה צריך אותו? כיצד ימנע הזיוף לדוגמה כאשר אדם מגיע לבנק? כיצד פקיד הבנק ידע שהאדם אשר מולו הוא אכן האדם הנכון? האם לבנקים יש גישה למאגר הביומטרי אם כן אזי הוא ניתן לפריצה ולא כפי שגון קמני ציין שהמאגר אינו ניתן לפריצה רק מחשב בודד אשר ניתקו ממנו את ה WIFI ואינו מחובר לרשת החשמל לא ניתן לפריצה