הסטארט-אפים הישראליים כובשים את MIT
שלושה צוותים מהארץ העפילו לגמר האקסלרטור של קספרסקי, שיתקיים במהלך החודש במכון הטכנולוגי במסצ'וסטס
הוכחה נוספת לעוצמתה של אומת הסטארט-אפ והיותה של ישראל מעצמת סייבר: שלושה צוותים ישראליים התקבלו לשלב הגמר של האקסלרטור של קספרסקי (Kaspersky), שיתקיים במהלך החודש במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT). הם חלק מ-11 צוותים מכל העולם שהעפילו לגמר. הסטארט-אפים הללו הם Driveware ,Re-Sec ו-Security in Motion.
בתחילת השנה הכריזה קספרסקי על SSC (ר"ת Security Startup Challenge) – יוזמה גלובלית שנועדה לזהות ולטפח כישרונות חדשים בתעשיית אבטחת המידע. ה-SSC היא תוכנית אקסלרטור שפותחה והוטמעה על ידי קספרסקי בשותפות עם הקרנות Magrove Capital Partners ו-ABRT Venture Fund. לאורך כל התוכנית זוכים היזמים בליווי והדרכה של מקצועני אבטחת סייבר, אנשי קרנות הון-סיכון ויזמים מנוסים שתורמים מהידע והניסיון שלהם בתחומים אלה.
בסוף מרץ התקיים בירושלים החלק הראשון של התוכנית, שבו הציגו יזמים ישראליים רעיונות בתחום אבטחת סייבר, כשבמקביל נערך שלב מיונים במספר מקומות בעולם. תוכנית האקסלרטור כללה עבודה מרחוק עם צוות מומחים תומך ושתי סדנאות בלוכסמבורג. 20 צוותים מרחבי העולם עלו לשלב השני של התוכנית, וגם שם נרשמה נוכחות ישראלית מרשימה של חמישה צוותים.
לפני מספר ימים הוכרזו שמותיהן של 11 החברות שהעפילו לשלב הגמר. מלבד שלושת הצוותים הישראליים ישתתפו בו צוותים מארצות הברית, רומניה, סינגפור, סלובקיה, רוסיה, נורבגיה וגרמניה. באירוע הסיום ב-MIT יציגו הצוותים את הטכנולוגיה שלהם מול פאנל של שופטים מבכירי תעשיות ההיי-טק, הסייבר וההון-סיכון העולמיות. הצוותים שיזכו בשלושת המקומות הראשונים ייהנו מפרסים בסך כולל של 80 אלף דולר ואפשרות להמשך תמיכה לאחר התוכנית.
הסטארט-אפים הישראליים שהעפילו לשלב הסיום הם:
● Re-Sec Technologies של אורן שניצר ודותן בר נוי. החברה הציגה פתרון למניעת כניסת והתפשטות איומי סייבר, בדגש על איומי APT's ומתקפות יום אפס בארגון. בלב הפתרון פיתוח המנטרל איומים פוטנציאליים מבלי להסתמך על זיהוי מבוסס חתימות או התנהגות.
● Cyber DriveWare של חגי ידידיה ויוליה סאקובה. החברה מפתחת את קו ההגנה האחרון בארגון מפני וירוסים מתקדמים מסוג Firmware Virus בעלי יכולות השתלטות והסתרה ייחודיות; וכן מפני וירוסים ממוקדי הרס שייעודם לפגוע ולהשמיד את כלל המידע הארגוני ואף את המחשבים עצמם.
● Security in Motion של שרון פרבר ודרור שלו. החברה מפתחת פתרונות אבטחה למכוניות חכמות. הפתרון של Security in Motion מבוסס תוכנה והוא כולל סורק, אנטי וירוס ופיצ'רים נוספים שנועדו כדי להגן על הרכב החכם מפגיעת תוכנות זדוניות.
"אני גאה ושמח מאוד מכך שיותר משליש ממשתתפי אירוע הסיום של תוכנית ההאצה של מעבדת קספרסקי הם צוותים ישראלים", אומר נעם פרוימוביץ, מנכ"ל קספרסקי ישראל. "לאירוע הסיום ב-MIT יגיעו קרנות הון סיכון מכל העולם, והמשמעות עבור היזמים היא חשיפה בינלאומית לרעיון שלהם. זוהי הזדמנות שיכולה לשנות חיים. עוד בשלבים הראשונים קיוויתי והערכתי שהיזמים הישראלים יגיעו רחוק, ועכשיו זכייה שלהם קרובה מתמיד".
תגובות
(0)