Windows 10 – למי זה טוב?
למי כדאי לשדרג למערכת החדשה ולמי לא? אילו מחשבים עובדים איתה על הצד הטוב ביותר? ומה על המנמ"רים לעשות כדי שהשדרוג יעבור "חלק" בארגון שלהם?
יציאתה של Windows 10 מרגשת, איך לא, את הרשת, וזו מתמלאת במדריכים וטורים לקראת השקתה מחר (ד') מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט (Microsoft). החל מהמחשבים המומלצים לשימוש עם Windows 10, עבור בלמי כדאי לשדרג למערכת ההפעלה החדשה ולמי לא, ועד לשאלה איך על המנמ"רים להכין את הארגונים למעבר בצורה הטובה ביותר.
ב-cnet, למשל, הכינו רשימה של המחשבים שהכי כדאי לבעליהם לשדרג ל-Windows 10. הכתב, דן אקרמן, ציין כי בחר לפרסם רשימה כזו ולא רשימה של המחשבים הטובים ביותר עם Windows 10 "בילט אין", משום שעם תאריך ההשקה יהיו רק מעט כאלה.
בין המחשבים האלה מונה האתר את Kirabook של טושיבה (Toshiba), לפטופ פרימיום עם מסך בגודל 13 אינץ', ברזולוציה שלדבריהם טובה יותר מאשר HD ומסך מגע, מה שמתאים לפופ אפים המינימליסטיים שבמערכת ההפעלה החדשה; ה-Yoga 3 של לנובו (Lenovo) – לפטופ וטאבלט במחשב אחד, עם מסך גדול אף יותר – 14 אינץ'; ה-Surface 3 וה-Surface Pro 3 של מיקרוסופט עצמה, שהשני שבהם הוא, על פי האתר, "מחשב פרימיום שמתאים מאוד ל-Windows 10"; ה-XPS 13 של דל (Dell); ה-Revo One של אייסר (Acer); וה-Stream 11 של HP, שמתאים למערכת ההפעלה החדשה על אף גודל המסך הקטן יותר – 11 אינץ' – והיותו מחשב במחיר זול יחסית.
במה Windows 10 טובה יותר מקודמותיה?
ב-PCWorld בחרו למנות עשרה דברים ש-Windows 10 עושה טוב יותר מהגרסה הקודמת, Windows 8. העורך, בראד צ'אקוס, מציין בהקשר זה, בין היתר, את חזרתו של כפתור ה-"התחל"; את העיצוב הטוב יותר, לדבריו, של חנות האפליקציות של Windows על שולחן העבודה בגרסה 10; את העובדה שהחנות שולחת פופ-אפים על הודעות מייל, ציוצים בטוויטר (Twitter) ועוד; את הממשק, המותאם לכל גודל מסך; ואת שולחנות העבודה הווירטואליים – והרבים, לעומת היחס של Windows 8 לשולחן העבודה שהיה, על פי צ'אקוס, כאל "עוד אפליקציה".
הוא אף כותב למי הוא ממליץ לשדרג ל-Windows 10 ולמי לא. לאחר שהעורך מזכיר שהשדרוג ניתן בחינם למשתמשי Windows 7 ו-8, הוא ממליץ למשתמשי XP שלא לשדרג למערכת החדשה, אלא לקנות עותק שלה. לדבריו, ייתכן שהחומרה הכה ישנה של Windows XP לא תעמוד במהלך השדרוג.
משתמשי Windows Vista ודאי לא שמחים על כך שהם לא יכולים לקבל את השדרוג לגרסה 10 בחינם, אבל עושה רושם שהם ישמחו לקרוא שמחשבים שפועלים עם המערכת פעלו טוב גם עם Windows 10, לפי צ'אקוס. עם זאת, הוא ממליץ להם לעבור למחשבים המבוססים על Windows 8, ואם הם בכל זאת מחליטים לעבור לגרסה החדשה – לוודא שהמערכת שלהם מתאימה לדרישות החומרה של Windows 10.
מה בדבר משתמשי הגרסאות המתקדמות יותר של Windows – גרסאות 7, 8 ו-8.1? בניגוד למשתמשי המהדורות המוקדמות יותר, הם יכולים לשדרג ל-10 בחינם ולקבל עדכוני אבטחה לתקופה ארוכה מאוד לאחר מכן. הוא מציין ש-Windows 10 מאחדת את היתרונות שיש בשתי קודמותיה וקורא להם לשדרג אליה כמה שיותר מהר.
מה עם המנמ"רים?
ב-eWeek בחרו לפנות למנמ"רים, שצריכים לקבל הכרעה חשובה – האם לשדרג לגרסה החדשה או לא. באתר מצוין כי אם הארגון עובד עם הגרסה הארגונית של Windows, המנמ"ר יוכל לשלוט אילו מחשבים בארגונן ישודרגו ל-Windows 10 ואילו לא, מאחר שמשתמש הקצה לא יוכל לבצע את השדרוג אוטומטית. ארגונים שלא עובדים עם הגרסה הארגונית של Windows יוכלו להשתמש בהודעה שמיקרוסופט שולחת למחשבים שמריצים Windows 7 ו-8.1 ולשדרג דרכה. במחשבים אלה אמור כבר להופיע לוגו של Windows, בצד ימין למטה בסרגל הכלים. לחיצה עליו תאפשר את השדרוג ל-Windows 10, לכשזה יהיה זמין.
יצוין כי אלה ש-"שמרו מקום בתור" לשדרוג בין הראשונים – יהיו בין הראשונים שיקבלו את האפשרות לבצע אותו. בנוסף, אפשר יהיה לשדרג כמובן רק אם Windows 10 מותאם למחשב המשתמש.
במאמר מצוינים כמה צעדים שעל המנמ"רים לנקוט כדי שהכול יילך כשורה: קודם כל, הם ממליצים לאבחן כמה מחשבים בארגון שצריכים שדרוג מיידי ל-Windows 10, ולעשות עליהם בדיקות. מטרות אותן בדיקות הן שתיים: לוודא ש-Windows 10 עובדת על התוכנה והחומרה הסטנדרטיים שהארגון משתמש בהם ולאמוד את עקומת הלמידה של המערכת החדשה הנדרשת בארגון.
אפשר כבר עכשיו לנסות להשיג את גרסת ה-Preview ואם לא, לרכוש את הגרסה המלאה של המערכת ברגע שתצא לחנויות. כך או כך, ברגע שמקבלים עדכונים למערכת שעליה מבצעים את הבדיקות, ב-eWeek ממליצים למנמ"רים בחום לבדוק את האפליקציות הקריטיות של הארגונים. הם מדגישים כי ייתכן שאפליקציות מסוימות שעובדות בגרסאות מוקדמות יותר של Windows לא יעבדו בגרסה החדשה. במקרים כאלה, יש לפנות לספק ולקבל ממנו את העדכונים הנדרשים, לפני שמתחילים לעבוד עם Windows 10.
ברגע שגרסת הבדיקות עובדת "כמו שצריך" והמנמ"רים מרגישים שהארגון מוכן מבחינה טכנית למעבר ל-"דבר האמיתי", באתר ממליצים לעשות זאת בשלבים, ורק לאחר שהעובדים התרגלו לשימוש בגרסה זו והבינו את ההבדלים בינה לבין המערכת בה הם השתמשו עד אז.
יצוין כי מיקרוסופט פתחה באתר שלה פרק מיוחד של שאלות ותשובות, בו ניתן ללמוד עוד על המערכת החדשה.
תגובות
(0)