CTO מוטורולה: "בתוך חמש שנים, השוטרים והכבאים יהיו סוג של רובוקופ משודרג"

פול סטיינברג, סגן נשיא בכיר במוטורולה סולושנס, אמר את הדברים בראיון לאנשים ומחשבים במהלך ביקורו בישראל, שנועד לבחון השקעות בסטארט-אפים מקומיים - או רכישה שלהם

פול סטיינברג, CTO מוטורולה סולושנס

"בתוך חמש שנים, כך אני מעריך, השוטר או הכבאי ייראה שונה מהותית ממה שהוא נראה היום. הוא יהיה סוג של 'רובוקופ' משודרג: יחבוש משקפיים עם צג, יהיה עם מידע מבוסס מיקום והקשר, יישא עליו חיישנים ביומטריים ועזרים טכנולוגיים נוספים שיסייעו לו במילוי משימתו", כך אמר בראיון בלעדי לאנשים ומחשבים פול סטיינברג, CTO מוטורולה סולושנס (Motorola Solutions).

מוטורולה סולושנס מתמקדת בתשתיות ניידות למגזרי הממשלה, הביטחון, והלקוחות הארגוניים. בסניף המקומי של החברה יש כ-1,000 עובדים, כמה מאות מהם במרכז הפיתוח שלה, המתמחה במוצרי תקשורת ומערכות לניהול רשתות תקשורת. מרכז הפיתוח בישראל מוביל פרויקטים גלובליים, ביניהם פתרונות תקשורת לארגוני חירום והצלה, טכנולוגיות פס רחב, מערכות שליטה ובקרה, ועוד. כשהחברה התפצלה ב-2011, היא הודיעה שהיא מתכננת להרחיב את השקעותיה בתחום ביטחון הציבור (Public safety), והקצתה תקציב של מיליארד דולר לפיתוח דור חדש של טכנולוגיות תקשורת לגופי חירום והצלה – תחומים שבהם מתמחה מרכז המו"פ בישראל. מערכות תקשורת ושו"ב של מוטורולה מוטמעות, בין השאר, במשטרה ובמגזר הביטחון.

טכנולוגיות תקשורת לגופי חירום והצלה. אילוסטרציה: BigStock

טכנולוגיות תקשורת לגופי חירום והצלה. אילוסטרציה: BigStock

ה-IT במגזר ביטחון הציבור השתנה, אמר סטיינברג. "כיום הוא עוטף את עובדי כוחות החירום וההצלה, ובעתיד הוא יעשה זאת עוד יותר. ברמת המערכות, מרכז הכובד עובר מהשו"ב, השליטה בכוחות, ומתגובה לאירועים – לחיזוי ולמניעה שלהם. זה נעשה בשל הוספת שכבת מודיעין ובינה למערכות. המודיעין הוא מסוגים שונים, החל ממידע על ה'רעים', עבור בכריית מידע ברשתות החברתיות, וכלה בחיזוי מבוסס ניתוח והסתברויות עם בנייה של תרחישים שונים. יש פה שילוב מגמות, הכנסת הטיפול ב-Big Data למערכות לצד חדירת המגמה של האינטרנט של הדברים: קבלת נתונים מיותר ויותר חיישנים והפיכתם למידע. הכל הולך להיות חכם יותר עם חיישנים – אנשים, בניינים, וכלי רכב. מה שנדרש הוא לקחת את הנתונים, לכרות אותם, ולהופכם למידע שאותו יש להציף לשניים – לכוחות בשטח ולמקבלי ההחלטות – לדוגמה, ראש העיר ומפקד המשטרה". לכן, אמר סטיינברג, "יש להפוך את כלל הנתונים למידע מושכל, ולהציף את המידע הרלוונטי לאיש הנכון, בזמן אמת, ובתווך התקשורת המתאים לו".

מידע לא רק מילולי

"בעבר", אמר סטיינברג, "המידע עבר רק באופן מילולי. זה כבר לא כך כיום. חלק מהמידע עובר במלל, חלקו בתעבורת נתונים, חלקו בחוזי – וידאו ותמונות. אבל מה שהכי חשוב זה שהמעבר יהיה טבעי וברור לנמען, למקבל המידע. עוד נדרש שיהיה הקשר, קונטקסט: מי אני, איפה אני, מה אני עושה, מי שולח לי, ואיזה מידע. כדי שזה יקרה, נדרש להתאים לכל לקוח את המערכות הייחודיות לו. זה נעשה אחרי עבודה של אתנוגרפיה: תיאור איכותי של תופעות אנושיות על-סמך עבודת שדה. כך למשל, הצטרפתי למשך זמן לחבורת כבאים, כדי לעמוד מקרוב על אופי עבודתם".

תופעות אנושיות על-סמך עבודת שדה. כבאים בפעולה. צילום: BigStock

תופעות אנושיות על-סמך עבודת שדה. כבאים בפעולה. צילום: BigStock

"עיניים למעלה וידיים חופשיות"

"יש כיום טכנולוגיות חדשות לגופי החירום וההצלה והן מסייעות בהתמודדות עם שפע הנתונים המוזרם באירועי חירום ושגרה", אמר סטיינברג. המוטו החשוב הוא 'עיניים למעלה וידיים חופשיות'. הם לא יכולים לעבוד על טאבלט או טלפון חכם, כי אז עליהם לרכון ולא להביט קדימה – וידיהם עסוקות. כך, איש כוחות החירום בעתיד ירכיב משקפיים עם צג, בסגנון גוגל גלאס. יש לו מיקרופון, עימו הוא יכול לתקשר עם עמיתיו ועם מרכז הפיקוד. יש לו חיישנים ביומטריים המנטרים את מצבו הגופני, למשל שוטר החווה התקף לב, או כבאי הנחנק. חיישן נוסף נמצא על האקדח של השוטר או הפטיש של הכבאי. שימוש או אי שימוש בהם נותן אינדיקציה למצבו, וזה נקרא הקשר. אם יש חשש לפציעה, ניתן לתת למשקפיים פקודה לצלם את איש כוחות החירום. אם יש חשש לאירוע, ניתן לעבור למצב עבודה בלא קול. כך, לדוגמא, המצלמה מתחילה לצלם אירוע ברגע שהשוטר שולף אקדח ומעבירה התראה למרכז הפיקוד, או מזל"ט המצלם אירוע טרם כניסת הצוות לאזור לקבלת תמונה מלאה של מה שמתרחש. בסוף, כל המערכות והחיישנים הללו יכולים להתחבר למערכות השו"ב שלנו".

"בסופו של דבר", אמר סטיינברג, "היעד הוא להפוך את עובד כוחות החירום וההצלה ליעיל יותר, בטוח יותר, ועם יותר מידע הנדרש לעבודתו. הידע הוא היוצר את המודעות המצבית ומספק את ההקשר – שהוא רכיב קריטי".

השקעות בעולם ובישראל

כמו לכל ענקית IT, גם למוטורולה יש קרן השקעות- Motorola Solutions Venture Capital. סטיינברג מסרב לנקוב בסכום של מאות מיליוני הדולרים שב"קופה שלו", ורק אומר כי, "אם אני רוצה להשקיע בחברה, או לרכוש אותה, אני עושה זאת, במגבלות ההיגיון הסביר – כמובן". ככלל, מוטורולה משקיעה בכל סטארט-אפ סכום משתנה על פי הצרכים.

"אני אוהב לתת דוגמה מעולם הבישול", הוא אומר, "מוטורולה היא המנה העיקרית וחברות ההזנק שאנו רוכשים, או משקיעים בהן – הן תבלינים משפרי טעם. כך, השקענו ב-Recon Instruments, חברה קנדית שפיתחה משקפיים משוכללים לגולשי סקי, ועשינו למשקפיים 'המרה והגירה' כדי שישמשו את כוחות החירום וההצלה. גם כאן, הרצון לשמור על 'עיניים למעלה – ידיים חופשיות' – הוא המניע בהשקעה".

המרה והגירה לעולם כוחות ההצלה. Recon Instruments

המרה והגירה לעולם כוחות ההצלה. Recon Instruments

"יש למוטורולה כמה השקעות בישראל, ובכלל זה ב-Vocal Zoom בראשית השנה. VocalZoom מיקנעם פיתחה חיישני דיבור המיועדים למכשירי רדיו וטלפונים חכמים. זהו מיקרופון אופטו-אלקטרוני שמסוגל לשפר משמעותית את איכות הקול, תוך התגברות על רעשי רקע. הטכנולוגיה יוצרת מעין 'תא וירטואלי' המבודד רעשים מחוצה לו ומאפשר את בידוד הקול", אמר, "השקעה זו היא מרכיב באסטרטגיה שלנו, שנועדה לשדרג את היכולות של מערכות תקשורת למשימות קריטיות באמצעות קישור גופי חירום והצלה, לנתוני זמן אמת ובינה עסקית ברמה גבוהה מבעבר. טכנולוגיה מבוססת קול היא אחת מהדרכים שבהן אני מגדיר את עתיד התקשורת למשימות קריטיות של גופי ביטחון הציבור".

סטיינברג סיכם באומרו, "אמשיך לחפש חברות להשקעה או רכישה בישראל. אני מחפש, ככלל, טכנולוגיות שיעצימו את המשימות של גופי חירום והצלה, למשל מערכות ראייה מבוססות אינפא-אדום לכבאים הפועלים בסביבה מלאת מיסוך עשן. אני מחפש טכנולוגיות להגנת סייבר, כאלה המצפינות את התווך התקשורתי, אפליקציות לשיתופיות במובייל, ותוכנות המספקות תובנות, ניתוח, חיזוי ויכולת חיבור לשו"ב שלנו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים