IVC: כ-40% מכלל הגיוסים של חברות ישראליות השנה – מסין

הסינים ישקיעו השנה בישראל, באמצעות הון-סיכון, כחצי מיליארד דולר מתוך 1.2-1.5 מיליארד - כך מעריכים בחברת המחקר ● הנתון מעיד על צמיחה בולטת בקשרים בין התעשיות בשתי המדינות

ההשקעות הסיניות בישראל - בעלייה. אילוסטרציה: BigStock

היקף ההשקעות השנה של חברות סיניות בישראל באמצעות קרנות הון-סיכון יעמוד על כחצי מיליארד דולר, כ-40% מסך הגיוסים הצפויים, שעתידים להגיע לכ-1.2-1.5 מיליארד – כך לפי הערכת IVC. הנתונים נמסרו בכנס משקיעים שערכה חברת המחקר אתמול (ג'), בו היא ציינה כי קיים סיכוי טוב שהנתון יהיה אף גבוה יותר.

מדובר בנתון שמעיד על צמיחה בולטת בקשרים בין חברות ומשקיעים מישראל ומסין.

דיוויד פוקס, שותף מנהל בקרן ההשקעות הסינית-ישראלית Synergy China Fund, אמר בכנס כי "הכסף שמגיע לכאן מסין הוא רק קצה הקרחון. יש עוד הרבה מאוד משקיעים טובים ושותפים אסטרטגיים סיניים שמחפשים השקעות מעניינות בסין עצמה ולא מגיעים לישראל".

לדבריו, הסינים השקיעו ב-2014 מעל 15.5 מיליארד דולר בשוק ההון-סיכון, ואילו ברבעון הראשון של 2015 בלבד עמד המספר על כ-6.5 מיליארד. מדובר במספר גבוה יותר מאשר הנתונים באירופה ושמתקרב לנתונים בארצות הברית. ההשקעות הסיניות בשוק הפרייבט אקוויטי עמדו אשתקד על כמעט 80 מיליארד דולר לעומת פחות מ-60 מיליארד ב-2013.

בין המשתתפים בכנס היו נציגי Visualead, שענקית האינטרנט הסינית עלי באבא (Alibaba) השקיעה בה כשמונה מיליון דולר.

אחד ממייסדי החברה, נבו עלווה, ציין כי כיוון ש-Visualead לא הייתה מסוגלת להשקיע את הזמן בפתיחת חברה בת מקומית, היא הלכה על המודל של צד שלישי: החברה יצרה קשר עם PTL Group – חברה סינית בבעלות ישראלית המספקת שירותי ניהול ותפעול בסין לחברות ישראליות וזרות.

"הסינים – משקיעים לטווח ארוך"

שרון קדמי, לשעבר מנכ"ל משרד התמ"ת וכיום מנכ"ל ומייסד חברת האחזקות Demeter, אמר כי "המשקיע סיני עושה בדרך כלל טבילת אש קטנה, על ידי השקעה קטנה בחברה ישראלית, ולרוב יעדיף לחבור לגורמי השקעה ישראליים שיובילו אותו בתחילת הדרך. אולם מדובר במשקיעים לטווח ארוך עם ראייה אסטרטגית. לכן, השקעה ראשונה של גוף סיני בארץ תוביל לעוד השקעות, ויש להניח שחלקן גם יקימו מרכזי פיתוח עם הזמן".

מנהלי IVC ציינו כי בניגוד לישראל, שבה הסקטור המוביל מבחינת מספר חברות בהיי-טק הוא ה-ICT (אינטרנט, טלקום ותוכנה), בסין יש ייצוג בולט יותר לסקטור החומרה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים