גדי גילאון, מוביסק: "2015 מייצגת מפנה בתחום המובייל"

"אנחנו מצויים בפיגור של כשנתיים לעומת אירופה בתחום", אמר גילאון, מייסד ויו"ר החברה ● לדבריו, "ארגונים מפנימים את הצורך להתייחס לפעילות בעולם המובייל באופן מובנה"

גדי גילאון, יו"ר ומייסד מוביסק. צילום: קובי קנטור

"2015 מייצגת מפנה בתחום המובייל. אנחנו נמצאים בפיגור של כשנה וחצי עד שנתיים לעומת אירופה בתחום זה, ונראה שהדברים עומדים להשתנות", כך אמר גדי גילאון, מייסד ויו"ר מוביסק.

גילאון התראיין במסגרת כנס C3 – פורום המנמ"רים והמנכ"לים מבית אנשים ומחשבים, שהתקיים באחרונה בגיאורגיה.

לדבריו, "נראה שארגונים מפנימים את הצורך להתייחס לפעילות בעולם המובייל באופן מובנה. בתחום הענן, אנחנו נמצאים בפיגור של כשלוש עד ארבע שנים לעומת ארצות הברית, אבל מה שנדמה היה כלא אפשרי בעבר קורה בימינו: 2015 מייצגת שינוי תפיסתי, גם אם הוא עדיין בחיתוליו. עולה היכולת של הארגונים היותר שמרניים להוציא חלק מתשתיות המחשוב והיישומים שלהם אל הענן".

בהמשך מנה גילאון את המגמות המרכזיות בעולם ה-IT כיום, כפי שמבחינים במוביסק: "ראשית, אימוץ רחב של הניידות העסקית כאלמנט של חדשנות ויתרון תחרותי. זאת לצד אימוץ הענן, כחלק ממגמה מתרחבת של התייעלות. מגמה נוספת היא שיפור התשתיות הארגוניות ומתן מענה לגמישות תשתית הנדרשת, כמו גם לשיפור התשתיות האפליקטיביות. כמו כן, קיים אימוץ של עולמות ה-Big Data והאנליטיקה, כחלק מהשיפור הנדרש במתן ההצעה והשירות ללקוחות הארגון, לצד הרצון ליצור לו יתרון תחרותי. מגמה נוספת היא הרחבת הפעילות בעולם הרשתות החברתיות, לטובת הגברת החשיפה השיווקית, הקשר עם הלקוחות ומכירת המוצרים".

"המנמ"רים ניצבים בפני כמה אתגרים", ציין גילאון. "אחד מהם הוא עולם המחשוב הארגוני החוץ דומייני, שכולל את הענן, המובייל והאינטרנט של הדברים. העולם הזה מהווה עבורם אתגר כי החשיבה, הידע הנדרש והתפיסות שונים בו מהמחשוב הארגוני המוכר. המצוקה הגדולה ביותר היא ההתרחשות של השינוי מבלי שהמנמ"רים שולטים באופן מלא בתהליך המעבר של הארגון והפיכתו לדיגיטלי".

גילאון ציין כי "למוביסק יש סל של פתרונות שנועדו לאפשר לארגונים ולמנמ"רים לעבור את תהליך השינוי וההתאמה הנדרשים בתפיסה, טכנולוגיה ומדיניות. שירותי הייעוץ שלנו סייעו לארגונים רבים לגבש את האסטרטגיה והמדיניות הנדרשים ליצירת המחשוב הארגוני החוץ-דומייני. זאת, לצד כלים המאפשרים לו שיח חדש ביחידת ה-IT, כמו גם בארגון כולו. אנחנו מאפשרים לו לקבל יכולות של שקיפות וגילוי, הלימה לרגולציות ולתקנים, ממשל IT ואבטחת מידע".

"הפעילות הטכנולוגית שאנחנו מציעים ללקוחותינו מבוססת על ידע נרחב ועמוק של עולם המחשוב החוץ-דומייני ומאפשרת לנו להציע את החיבור התהליכי-עסקי לטכנולוגיה, באופן שתשיא ערך לארגון ולבעלי העניין בו – לקוחות, עובדים וספקים", אמר. "אנחנו מקיימים סדנאות ליחידות IT ולהנהלות של ארגונים בתחומים אלה, תוך יצירת מתווה ידע משותף, המאפשר קיום של דו שיח פורה בין היחידות העסקיות בארגון ליחידה הטכנולוגית שלו. הייחוד בתפיסה שלנו הוא שאנחנו מומחים במחשוב הארגוני החוץ-דומייני, אך תמיד בראייה של השילוב שלו עם תשתיות המחשוב הקלאסי. המנמ"ר צריך לקבל תמונה כוללת של הפעילויות הטכנולוגיות – ללא תלות בסוג הפעילות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים