השגריר יובל פוקס: "יש ל-IT הישראלי הזדמנות להוביל את החדשנות בגיאורגיה"
"הכלכלה הגיאורגית זקוקה לחדשנות כדי להמשיך ולהתפתח, וזה אחד האתגרים של התעשייה הישראלית", אמר פוקס, שגריר ישראל בטיביליסי
"ל-IT הישראלי, ולענף ההיי-טק בכלל, יש מגוון רחב של הזדמנויות כדי להוביל את החדשנות בגיאורגיה, וזהו אחד האתגרים הגדולים שצריכים לעמוד בפני התעשייה הישראלית", כך אמר בסוף השבוע יובל פוקס, שגריר ישראל בגיאורגיה.
פוקס דיבר במפגש עם פורום המנמ"רים והמנכ"לים C3 של אנשים ומחשבים, במסגרת ארוחת הערב שנעלה את היום הראשון של סיור חברי הפורום בגיאורגיה. המשתתפים, סמנכ"לי מחשוב בכירים ומנכ"לים של חברות IT, קיימו דיונים מקצועיים ומפגשי נטוורקינג. הנחה את האירוע פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים.
לדברי פוקס, "החדשנות הטכנולוגית היא אחת משלושת האתגרים שעומדים בפני הממשלה הגיאורגית, שאוהדת מאוד את ישראל ומעודדת השקעות בה". הוא ציין כי "בגיאורגיה פועלים מרכזי מסחר וגופים פיננסיים גדולים, ומתפתחים תעשייה ושירותים – כולם מבוססי טכנולוגיה. ברור להם כי הם זקוקים להתחדשות, כדי להמשיך ולפתח את הכלכלה הגיאורגית, ולהיי-טק הישראלי יש כאן הזדמנות בלתי חוזרת".
"התפקיד שלכם", פנה פוקס אל המנמ"רים והמנכ"לים, "הוא לחשוב על רעיונות יצירתיים, להציע את החדשנות שמתאימה להם. שגרירות ישראל ערוכה כדי לסייע לכל גורם שירצה להשקיע כאן וליזום חדשנות".
פוקס ציין כי הכלכלה הגיאורגית נמצאת בעיצומו של תהליך התפתחות מואץ, אולם היא זקוקה להשקעות חיצוניות. "כיום, 53% מכוח העבודה הגיאורגי עוסק בחקלאות, ואחד ממקורות הצמיחה במדינה הוא תחום התיירות. התיירות הישראלית לגיאורגיה היא אחת הבולטות במדינה", הוסיף.
"גיאורגיה קרובה יותר לישראל מאשר לעמק הסיליקון"
"התוכנית האסטרטגית של הממשלה המקומית היא להפוך את גיאורגיה להאב לוגיסיטי, כדי לנצל את מיקומה הגיאוגרפי, שהוא חשוב מאוד גם לאינטרסים הישראליים", ציין. "גיאורגיה קרובה יותר לישראל מאשר עמק הסיליקון וים ההזדמנויות כאן מזכיר את ראשית ימי ההיי-טק בישראל".
"הגברת ההשקעות הטכנולוגיות בישראל היא אינטרס לאומי של ישראל, כי היא תחזק עוד יותר את הקשרים בין שתי המדינות. היקף הסחר ביניהן עומד כיום על 100 מיליון דולר בשנה והשאיפה היא להגדיל אותו ל-200 מיליון. ענף ההיי-טק הישראלי יכול לקחת חלק חשוב מאוד בתהליך זה", אמר פוקס.
הוא הוסיף כי הגורמים הכלכליים בשגרירות מצויים בקשר עם לשכת המדען הראשי בישראל ובוחנים בוחנים אפשרויות שונות של חשיפת טכנולוגיות חדשניות, שיהיו מקור לשיתוף פעולה בין שתי המדינות. בין היתר, מדובר בתחרות סטארט-אפים שתוכרז בגיאורגיה ותחבר את המצטיינים עם גופים מובילים בישראל.
"האקלים בגיאורגיה – נוח להשקעות"
איציק משה, נשיא לשכת המסחר ישראל-גיאורגיה, אמר ביום הראשון של הכנס כי "גיאורגיה היא אחת המדינות היותר ידידותיות לישראל ולכן יש בה אקלים נוח להשקעות. הממשלה בטיביליסי מעודדת את חיזוק הקשרים עם צמרת הכלכלה הישראלית, והדבר בא לידי ביטוי בטיפול מהיר וישיר בכל פנייה או בקשה של גורמים מישראל שרוצים להשקיע פה. הקשר עם ראשי הממשל הוא ישיר ובלתי אמצעי, והדבר הוכח לא פעם".
במהלך יום הדיונים הראשון נערכו שלושה פאנלים בהנחיית רונן זרצקי, סמנכ"ל הטכנולוגיות של ישראכרט. השתתפו בהם בכירי ה-IT, בפרט מהמגזר הפיננסי. הפאנלים הללו עסקו בנושאים הקשורים ליחסי ספק-לקוח, באתגרים הטכנולוגיים שעומדים על סדר היום של המנמ"רים ובאתגרים שצריכים לעמוד בפני אנשי המכירות של החברות הספקיות. בנוסף, שמעו המשתתפים הרצאות מקצועיות ממנהליהן הבכירים של החברות שפרשו את חסותן על הכנס.
דיווחים נוספים בהרחבה מהכנס – בהמשך השבוע ב-Daily Maily, בפורטל וברשתות החברתיות.
תגובות
(0)