גוגל ופייסבוק – שימו לב: רשות המסים גיבשה הנחיות לגבייה מחברות רב לאומיות

הרשות פרסמה טיוטה לכללים חדשים שיאפשרו לגבות מס הכנסה ומע"מ גם מחברות שמקורן אינו בישראל

הסוף להתחמקויות של חברות האינטרנט הגדולות מתשלום מסים בישראל? צילום אילוסטרציה: אימג'בנק

גוגל (Google), פייסבוק (Facebbok) וחברות גלובליות רבות אחרות, שפועלות רבות באמצעות האינטרנט, מבצעות מזה זמן רב תכנוני מס, במטרה לשלם כמה שפחות מסים ברחבי העולם, והרשויות במדינות השונות נאלצות להתמודד עם העידן הכלכלי והטכנולוגי החדש. כך גם רשות המסים הישראלית, שהוציאה היום (ה') טיוטת הנחיות במטרה להסדיר את העניין. הטיוטה הוצאה כדי לקבל הערות מהציבור.

הרשות מסדירה באמצעות המסמך מהם התנאים והכללים להפיכתה של חברה גלובלית כ-"מוסד קבוע" בארץ, כך שניתן יהיה לגבות ממנה מסים גם כאן, ואיך ניתן לרשום תאגיד בינלאומי שנותן שירותי אינטרנט לגולשים בישראל כעוסק מורשה, מה שיאפשר להטיל עליו תשלום מע"מ ומס הכנסה בגין הכנסות שלו משירותים אלה.

כיום יכולה הרשות לגבות מסים מחברות אלה רק אם הפעילות שלהן מבוצעת באמצעות סוכן ישראלי. זאת, מאחר שהמצב החוקי הקיים קובע שניתן להטיל מסים על החברות האלה רק אם הן מוגדרות בארץ כ-"מוסד קבע" ומבצעות פעילות פיזית מישראל. במקרה של פעילות אינטרנטית, זה לא תמיד המצב. הרשות קובעת מעתה כי ניתן יהיה להטיל מסים גם במקרים כאלה, אם ימולאו כמה תנאים: למשל, כשהאתר הוא אמנם של חברה זרה, אבל גם הלקוח וגם הספק הם מישראל, והאתר מותאם ללקוחות ישראליים, או כשנציגי התאגיד הזר אוספים מידע בישראל ומאתרים לקוחות מהארץ.

רשות המסים החלה להידרש לנושא ב-2013, ובשנה שעברה דחה בג"ץ עתירה שהגיש עו"ד גיא אופיר לביטול הפטור שניתן בארץ לגוגל ולפייסבוק. השופטים דחו את העתירה מאחר שנציגי רשות המסים הצהירו בדיון כי הם נמצאים במהלך גיבוש כללים שיסדירו את הנושא.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים