ליאורה שכטר, עיריית תל אביב-יפו: "העיריות צריכות להשתנות – והמחשוב יכול לסייע"

"לא מספיק לשים מערכות מחשוב על המדף, צריך לרתום אותן לטובת שינוי המחשבה של הארגון ודרך התפקוד שלו בחיי היום יום", אמרה מנמ"רית העירייה ● היא ציינה כי עיריית תל אביב-יפו בנתה אקו-סיסטם שמאפשר לסטארט-אפים לפתח שירותים למען התושבים

ליאורה שכטר, מנמ"רית עיריית תל אביב-יפו. צילום: קובי קנטור

"העיריות מתחילות להשתנות לכיוון התושב, אבל עליהן לעשות את הצעד הנוסף: שינוי בהנהלת העירייה, בתהליכי העבודה שלה. לא מספיק לשים מערכות מחשוב על המדף, צריך לרתום אותן לטובת שינוי המחשבה של הארגון ודרך התפקוד שלו בחיי היום יום. זה האתגר האמיתי", אמרה ליאורה שכטר, מנמ"רית עיריית תל אביב-יפו.

שכטר דיברה בכנס כנס מוניציפאלי 2014 של אנשים ומחשבים, שנערך במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב. הנחו את הכנס פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, ד"ר עדי קפליוק, יו"ר פורום המנמ"רים בשלטון המקומי, ויהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.

לדבריה, "האתגר הזה הוא שהופך עיר לחכמה, ומסייע בדברים כמו פינוי הזבל וחיסכון בחשמל".

"יש לתת לתושב שירותים שונים ומפתיעים, לרתום אותו להיות חלק ממה שקורה בעיר", אמרה שכטר. "עירייה לא נתפסת כגוף שעושה דברים כאלה, שמשלב את התושב. השינוי שעיריות צריכות לעשות כדי להגיע לשם הוא מאוד גדול".

היא דיברה על פרויקט דיגיתל של עיריית תל אביב, שמטרתו לרכז מידע ושירותים שונים לתושב באמצעות SMS, מייל, ואתר ואפליקציה ייעודיים. האפליקציה כוללת, בין היתר, מידע על אירועים, אירועי תרבות, חניונים פנויים בתל אביב ואופניים פנויים להשכרה בתל אופן. מדובר באפליקציה מבוססת מיקום ולכן היא מאפשרת לראות לא רק רשימת אירועים כללית אלא גם אילו אירועים מתקיימים באזור בו נמצא המשתמש בכל רגע נתון.

"דיגיתל הוא חלק מהקונספט של העירייה איך לתת הטבות לתושבים, כיצד להפנות אליהם מידע מותאם אישית", אמרה שכטר. היא ציינה כי "אנחנו מתקרבים ל-100 אלף רשומים לשירות – דבר שאינו טריוויאלי, כי ההרשמה מתבצעת בצורה פרונטאלית".

עוד אמרה כי שירות נוסף שנותנת העירייה הוא שליחת חשבונית הארנונה במייל.

חשוב: שיתוף פעולה בין העיריות לחברות מסחריות

שכטר ציינה את החשיבות שבשימוש של עיריות ברשתות החברתיות. "אנשים יכולים באמצעותן להתנגד בקלות לפעולות של העירייה ולגרום מחאה. לכן, כדאי להפוך אותם לחלק מתהליך קבלת ההחלטות, לרתום אותם מבעוד מועד".

היא אמרה כי חשוב לקיים שיתוף פעולה בין הרשויות המקומיות לחברות מסחריות. "יש לרשויות מגבלות של ידע ומשאבים ונכון למנף דברים שקיימים בשוק על מנת לתת שירותים לתושב", ציינה שכטר. "ניתן לעשות זאת באמצעות החברות המסחריות".

נושא נוסף עליו דיברה הוא הסטארט-אפים, שמרוכזים בערי המרכז, ובפרט בתל אביב. "צריך למצוא כיצד למנף את הסטארט-אפים כדי לתת שירות לציבור. עיריית תל אביב-יפו פעלה לשם כך: היא ניסתה להבין מה הסטארט-אפים רוצים, מה הם צריכים כדי לעשות זאת. סיפקנו להם מאגרי מידע ומקומות בהם ביכולתם של הסטארט-אפיסטים לשבת ולעבוד. העירייה הקימה שני מרכזי יזמות ומרכז נוסף נמצא בהקמה. אנחנו מנסים ליצור אקו-סיסטם עם הגורמים שמספקים את הפתרונות הרלוונטיים כשהמטרה שלנו היא לתת פתרונות לתושב".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים