דדי פרלמוטר: "אין בארץ מודעות לחשיבות של חברות גדולות"

סטארט-אפים ואקזיטים זה נחמד, אבל חברות גדולות תורמות למשק הרבה יותר, ולכן יש צורך בהן - אמר פרלמוטר, לשעבר סגן נשיא אינטל ● לדבריו, הוא מודאג ממצב החינוך בישראל ומצפה מהממשלה לעזור

דדי פרלמוטר, לשעבר סגן נשיא אינטל העולמית וכיום דירקטור במלאנוקס

"בתפיסה הישראלית, הסטארט-אפים והאקזיטים עומדים במרכז ההיי-טק. אין בארץ – לא בציבור ולא בתעשייה – תודעה לחשיבות שבקיומן של חברות גדולות, חסרים יכולות וידע שיאפשרו לחברות להיות גדולות", כך אמר דדי פרלמוטר, לשעבר סגן נשיא אינטל (Intel) העולמית וכיום דירקטור במלאנוקס.

פרלמוטר אמר את הדברים באירוע שהתקיים אתמול (ב') בבניין הבורסה בתל אביב, במהלכו פרסמה Deloitte את רשימת 500 החברות הצומחות ביותר, על פי החישובים שלה. 5 מ-10 החברות במקומות הראשונים הן ישראליות, כאשר 3 מהן נמצאות בחמישייה הראשונה. במהלך האירוע לחצו נציגי החברות וראשי Deloitte ישראל והבורסה על ה-"פעמון" לפתיחת המסחר.

בדבריו ציין פרלמוטר כי יש כיום בישראל כ-3,000 חברות טכנולוגיה, מהן 500 עם מחזור של יותר מ-20 מיליון דולר, ובכל שנה מוקמים בישראל כ-200 סטארט-אפים חדשים. לדבריו, כ-80 חברות מרשימת פורצ'ן 500 (Fortune 500) מחזיקות מרכזי מחקר ופיתוח בישראל, ומספר המהנדסים ואנשי המדע בארץ גדול ביותר מפי שניים מהמדינה שנמצאת אחריה.

הצד השני של המטבע: החינוך והממשלה

אולם, לדבריו, "מדינת ישראל עושה הכול כדי לקלקל. אני מודאג מאוד ממצב החינוך, ההשקעה בו לא מספיקה, לא רק במונחים של כסף. מספר בוגרי 5 יחידות לימוד במתמטיקה הוא כיום הקטן מתמיד. לתקופה מסוימת הוא התייצב ולאחר מכן החל לרדת".

הוא דיבר גם על הידע בענף בישראל: "יש בארץ ידע אדיר במחקר ופיתוח, אבל ידע חלש מאוד בהתפתחות עסקית, אסטרטגיית שוק ואקו-סיסטמז".

פרלמוטר מתח ביקורת על המדיניות הממשלתית ואמר כי "בסוף שנות ה-80, הממשלה עודדה את תעשיית ההון-סיכון, מה שבנה את הספירלה שהקלה על משקיעים להיכנס לארץ ולהשקיע בהיי-טק שלנו. כיום אני לא רואה נכונות ממשלתית לצעדים כאלה. הממשלה צריכה להירתם, כדי שיוכלו לבוא לכאן משקיעים נוספים ולהשקיע בארץ עשרות מיליוני דולרים".

לדבריו, "חברות גדולות תורמות למשק יותר מאשר אקזיטים. אם מנתחים שווי שוק, רואים שחלק גדול מיצירת הערך של חברות קורה לאחר שלב ההנפקה. עם זאת, המדינה לא צריכה חברות ענק, אלא כאלה בסדר גודל של בין 1 ל-5 מיליארד דולר. 'אומת הסטארט-אפ' זה דבר חיובי, אבל אם רוצים שמשקיעים יגדילו את ההשקעות שלהם כאן, יש לפתח את המשאב האנושי". בהקשר זה העיר פרלמוטר: "אנחנו לא מנצלים מספיק את הפוטנציאל שגלום בערבים, בנשים ובחרדים".

לסיכום, אמר, "כדי לפתור את הבעיה, צריך קודם כל להתגבר על מגבלות אובייקטיביות: להבין שלא נהיה מדינה של 300 מיליון איש כמו ארצות הברית, או של יותר ממיליארד איש כמו סין. צריך גם להבין שנישאר במזרח התיכון. אחרי זה, נדרש לפתור את בעיית כמות הכסף, לגלות סבלנות ולגייס אנשים בעלי ניסיון מוכח בניהול חברות גדולות, עדיף רב לאומיות. כאלה שמכירים את האקו-סיסטמז, שישלימו את היזמים הישראליים, שיש להם ידע במחקר ופיתוח. ניתן לעשות את כל זה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים