טיירי צ'מאיו, APC-שניידר אלקטריק: "המנמ"ר נדרש להתייעלות ולהכנסת חוכמה לדטה סנטר"
המוטו של החברה, אמר, "הוא להשיג יותר ניצול אנרגטי, עם פחות משאבים" ● צ'מאיו, סגן נשיא בחברה, ציין כי "שניידר אלקטריק ערכה כמה רכישות במהלך שנות קיומה; אחת מהשתיים החשובות הייתה של APC"
"הדטה סנטר נדמה לגוף האדם. מצד אחד הוא צריך מוח, חוכמה. זו באה בדמות תוכנות לניהול, ומצד שני הוא נדרש למזון, לטובת תפעול יעיל וחסכוני של הגוף, הידיים והרגליים – שהם היישומים", כך אמר טיירי צ'מאיו, סגן נשיא לאזור אפריקה, המזרח התיכון, מרכז ומזרח אירופה בשניידר אלקטריק (Schneider-Electric).
צ'מאיו היה דובר המפתח בכנס שערך הסניף הישראלי של החברה. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך אמש (ד') באולם רידינג 3 בנמל תל אביב. את הכנס הנחתה אירה גוטמן, מנהלת שיווק, שניידר אלקטריק ישראל והשתתפו בו יותר מ-250 לקוחות ושותפים עסקיים.
לדברי צ'מאיו, "העולם נהיה חכם יותר, יש הרבה קישוריות, נוצר יותר, הרבה יותר מידע – והוא דורש ניהול חכם. גם הערים נהיות חכמות יותר, אלא שהעובדה שיותר אנשים עוברים לגור בערים – גורמת לצפיפות אוכלוסין ולפקקי תנועה. כך, גם יש יותר זיהום אוויר ובזבוז חשמל".
המשותף לכל המגמות הללו, אמר צ'מאיו, "הוא הגידול בצריכת האנרגיה, האנרגיה הזו עולה כסף, הרבה כסף ונדרש לצמצם אותה. נדרש להגיע למצב של ניצול חכם של האנרגיה. אם לא נמצא דרך לעשות זאת באופן מושכל – נהיה במצב גרוע כלכלית וסביבתית".
המוטו של החברה, אמר, "הוא להשיג יותר ניצול אנרגטי, עם פחות משאבים". הוא ציין כי "שניידר אלקטריק ערכה כמה רכישות במהלך שנות קיומה. אחת מהשתיים החשובות הייתה של APC, הפועלת בעולם ניהול הדטה סנטר ומערכות האל-פסק".
לדברי צ'מאיו, "בתוך הדטה סנטר, יש כמה הוצאות: עלות האנרגיה בהיבט החשמל שהמחשוב צורך, ועלות האנרגיה בהיבט קירור הדטה סנטר". לצד אלה, ציין, "יש מצב בו בכל הארגונים יש יותר דרישות ליותר שירותי IT". בנוסף, אמר צ'מאיו, "המורכבות של מערכות ה-IT הרבות, ובתוכן, מערכות המורשת (לגאסי), הופכת את התפעול למורכב ויקר. זאת, בעת שהארגונים נעים לעבר הענן, אבל עדיין נדרש לתפעל את הדטה סנטר לגבי כל היישומים ומערכות הליבה אותם בחר הארגון להשאיר ב'תוך הבית'. הגידול הזה בדרישות המופנות ל-IT, בהכרח מביא לגידול בהוצאות האנרגטיות, ופה אנו יכולים לסייע למנמ"ר ולאנשי צוותו". לדבריו, "יש לנו היכולת להביא לכך שהדטה סנטר יתופעל באופן יעיל יותר, עם צמצום ההוצאות על האנרגיה, ולהפוך אותו לגמיש יותר, עם יכולת גידול".
צילום ועריכת וידיאו: דותן גור
בהתייחסו לשוק הישראלי, אמר צ'מאיו כי "בישראל השקעות רבות בתחומי התשתיות, ובמובנים מסויימים זו מדינה בצמיחה. מצד שני יש פה רמה טכנולוגית גבוהה עם חברות היי-טק מקומיות ובינלאומיות, עם חברות הזנק רבות, כמו גם הון אנושי ברמה גבוהה. מצב זה מביא לדרישה של רמה טכנולוגית גבוהה של הפתרונות אותם אנו מספקים". מצב זה, ציין צ'מאיו, "הוביל את שנידר אלקטריק לפתוח מרכז מו"פ פה, לפני שנה וחצי, על בסיס הסטארט-אפ שרכשנו, Vizelia – המונה כבר עשרות מפתחים העוסקים בפיתוח מערכות חכמות לניהול אנרגיה".
"המנמ"ר בארגון, ומתחתיו מנהל תשתיות ה-IT", סיכם צ'מאיו, "מצוי במצוקות תקציביות קשות. תקציבי ה-IT נותרים כשהיו, ולעיתים אף קטנים. מנגד, הוא נדרש לספק יותר יישומים ושירותים. כל הבעיות הללו מתנקזות להיבט של תפעול הדטה סנטר – הוא נדרש לעשות זאת באופן יעיל וחסכוני יותר, ולנו יש היכולת לסייע לו".
הערב הסתיים בהופעה של ישראל קטורזה.
תגובות
(0)