שאול כץ, משרד התקשורת: "טכנולוגיית ה-WiMAX אינה יכולה להתחרות ב-LTE"

כץ אמר בכנס שעסק בטכנולוגיית ה-WiMAX, כי "מפעילי התקשורת לא יאמצו אותה; הם לא יטמיעו טכנולוגיה שמתחרה בזו שלהם במכשירי סלולר מהדור הרביעי" ● למרות זאת, לדבריו, "ה-WiMAX יכולה לשמש מפעילי תקשורת לא מסורתיים ולתת מענה לצרכים ייחודיים, שאין להם פתרונות באמצעים אחרים, דוגמת טכנולוגיה לתקשורת נייחת באזורים בלי כיסוי"

"טכנולוגיית ה-WiMAX אינה יכולה להתחרות ב-LTE, כיוון שמפעילי התקשורת לא יאמצו אותה" – כך אמר שאול כץ, מנהל תחום רישוי אלחוטי מיוחד באגף הספקטרום ורישוי התדרים במשרד התקשורת. לדבריו, "הם לא יטמיעו טכנולוגיה שמתחרה בזו שלהם במכשירי סלולר מהדור הרביעי".

כץ נאם בכנס שישי טכני, שנערך שלשום (ו') באתר להנצחת חללי חיל הקשר והתיקשוב ביהוד, בהפקת אנשים ומחשבים ובהנחיית נשיא הקבוצה, פלי הנמר. הכנס עסק ב-WiMAX (ר"ת Worldwide Interoperability for Microwave Access). לדברי כץ, "בעולם הסלולר משתמשים בשתי טכנולוגיות: WiMAX, שהינה תו למוצרים המתאימים והעובדים על פי תקן מסוים, ו-LTE (ר"ת Long Term Evolution), שצפויה להגיע לשוק בשלב מאוחר יותר".

למרות זאת, הוא הסביר, כי "טכנולוגיית ה-WiMAX יכולה לשמש מפעילי תקשורת לא מסורתיים ולתת מענה לצרכים ייחודיים, שאין להם פתרונות באמצעים אחרים, דוגמת טכנולוגיה לתקשורת נייחת באזורים בלי כיסוי". כץ הוסיף, כי התקן בגרסת 802.16d אושר על ידי פורום היצרניות ומפעילי התקשורת הגדולים, וכן על ידי ITU – ארגון התקשורת העולמי. על כן, אמר, "ה-WiMAX משתלב בתקינה העולמית ובתכניות הארגונים להמשך מפת הדרכים של התקשורת הניידת, ולכן מאמצים אותה". הוא ציין, כי הארגונים הללו מבצעים לכל גרסה בדיקות שונות, בהן היבטי הרדיו, היכולת שלה להשתמש גם במערכות אחרות ועוד.

"על אף שמפעילי התקשורת יקדמו את התקן המתחרה, LTE", אמר, "קיים בעולם רצון להגיע לתקשורת ספרתית אלחוטית בכל מקום". הוא הביא כדוגמה את ממשלו של נשיא ארצות הברית, ברק אובאמה. "הוא הקצה תקציב של 6 מיליארד דולרים לטובת התחום, במסגרת התוכנית שלו לעידוד הכלכלה. הטכנולוגיה תצמח גם במקומות אחרים בעולם, בעיקר באזורים מתפתחים, דוגמת מזרח אירופה ודרום אמריקה".

דניאל אלדר, אינטל: "ה-LTE מפגרת אחרי ה-WiMAX"

לעומת כץ, אמר דניאל אלדר, ראש קבוצת ה-Wireless באינטל ישראל, כי ל-"WiMAX יש יתרון על פני LTE. הטכנולוגיה הזו תתרבה ורבים יאמצו אותה. LTE מפגרת אחריה בשנתיים-שלוש".

נושא הנאום שלו היה "WiMAX נייד כתחילתו של עידן הדור הרביעי". לדבריו, "טכנולוגיית ה-WiMAX היא דוגמה לתרבות הניידת הדיגיטלית. עולם התוכן והרצון לשנע אותו ולקבל תוכן זה בכל מקום דחף אותנו להתנהגות הדומה לזו של צרכני סמים".

אלדר הסביר, כי מעורבותה של אינטל בעולם המכשירים הניידים נובעת מהיותה יצרנית שבבים למחשבים ניידים ולהתקנים נישאים שונים. "הגידול בנפחי תעבורת התוכן באינטרנט הוא שדוחף את אינטל לתחום", הסביר. "על מנת שתפיסת הרכיבים הניידים המקוונים תתממש, נדרשים כמה תנאים: ביצועים, תוכנות של מערכות הפעלה וגיבוי תקשורתי רציף. זו המטרה של תקשורת אלחוטית רחבת סרט".

לדבריו, מערכות התקשורת הסלולריות הקיימות לא תוכננו להעברת תכנים כבדים, אלא להעברת קול, והגידול בכמות התוכן החזותי המועבר מביא ליצירת עומס נכבד עליהן. "WiMAX הוא הפתרון האורבני עבור אזורים עתירי משתמשים כבדים", אמר. "חשוב שתהיה גישה אלחוטית רחבת סרט לאינטרנט, כדי שלא ייווצר מצב בו מפעיל הסלולר 'יכלא' אותך".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אבי פליסקין

    צודק הבחור מאינטל , למה להיות קשור ל חברות הסלולר ?????? למה לא לפרוס תשתית ארצית של ה wimax , כתשתית גיבוי לרשת הקווית . וגם כאופציה ,לחבר את ה tv לרשת כזו , מול ספקי שרות , שישמש לי כמחשב מרוחק . אני בטוח שכל בית עם tv , יעבוד על זה ,,, מי צריך מחשב בבית , עם יש לי דרך ה tv מחשב מרוחק המשולב עם התקן wimax

אירועים קרובים