ד"ר נעמי דדון: "הגישור הוא כלי בעולמו המורכב של המנמ"ר במאה ה- 21"
תהליך הגישור מוכר לאנשים רבים מזירות אחרות אשר יש בהן פשרויות לפתרון סכסוכים: בית משפט, בוררות, פישור, משא ומתן והוא הולך ומתייצב ככלי משמעותי העומד בפני המנמ"ר● שיחה עם ד"ר נעמי דדון
תפקיד המנמ"ר עבר בשנים האחרונות תהפוכות רבות, מגמה שללא ספק תמשיך ותתקיים. בין שאר המורכבות שיש בתפקיד זה הוא שעליו להיות אחראי גם על נושאי חוזים, התקשרויות, מכרזים ושאר סוגיות משפטיות. המנמ"ר בין השאר נדרש לגשר ולפשר בין קונפליקטים עם גורמים מתוך הארגון ומחוץ לארגון.
ד"ר נעמי דדון תיארה בהרצאתה בקורס המנמ"רים של ג'ון ברייס מכללת היי-טק וקבוצת אנשים ומחשבים, מתארת את אחריות המנמ"רים וההתמודדות הנדרשת מהם בתחום זה. היא מספרת על עולמו המורכב של המנמ"ר במאה ה- 21. לדברי נעמי : "אחד הכלים ההולכים ומתפתחים לטיפול במחלוקות, בקונפליקטים ובסכסוכים זה הגישור. הגישור הנו חלופה לפתרון סכסוכים באמצעות גורם שלישי", מסבירה דדון, "התהליך מסייע לצדדים בסכסוך להגיע לפתרון מיטבי באמצעות משא ומתן מתוחכם. המגשר בהליך הוא ניטראלי לחלוטין, הצדדים הם אלו שמגיעים לפתרון בעזרת המגשר. ההליך כולל שלבים מובנים"
יצוין כי ד"ר דדון היא מרצה מן המניין במרכז האקדמי תל אביב, במרכז האקדמי אור יהודה, במרכז האקדמי פרס ובמסגרות נוספות. היא מעבירה לסטודנטים שלה קורס סמסטריאלי מלא על סוגיות משפטיות במערכות מידע, ובכלל זה על גישור.
תהליך הגישור מוכר לאנשים רבים מזירות אחרות אשר יש בהן פשרויות לפתרון סכסוכים: בית משפט, בוררות, פישור, משא ומתן ועוד. יחד עם זאת, הגישור הינו החלופה העדיפה ביותר לפתרון קונפליקטים, סכסוכים ומחלוקות .הוא כולל יתרונות רבים, שאינם נחלתם של הצדדים לגישור בלבד, אלא באים לביטוי גם ברמה החברתית, העסקית והמשפטית.
עוד מספרת ד"ר נעמי דדון כי "היתרונות ברמה האישית הן שההליך קצר באופן משמעותי מרוב ההליכים האחרים, יעיל יותר, זול יותר, סודי, ישנה אפשרות למצב שבו שני הצדדים יוצאים עם תחושת הניצחון – Win-Win, מאפשר שימור מערכת היחסים בין הצדדים ועוד".
לתהליך הגישור יש יתרונות רבים: יתרונות ברמה המשפטית, הגישור מסייע להפחתת העומסים הבלתי אפשריים בבתי המשפט, שני צדדים יוצאים מרוצים. יתרונות ברמה החברתית, הגישור מאפשר שביעות רצון גבוהה יותר מפתרון סכסוך, יוצר ומשקם את התקשורת במצבי קונפליקט, מעודד דיאלוג בין הצדדים.
בצד אלו יש גם יתרונות ברמה העסקית, יותר ויותר ארגונים מכירים ביתרונות כלי הגישור ומאמצים אותם בתרבות הארגונים בראשם הם עומדים, ארגונים שהנחילו בקרב עובדיהם את כלי הגישור מעידים על אווירת עבודה, דיון, ניהול קונפליקטים בצורה טובה יותר באופן משמעותי .
אולם אחרי שסקרנו את כל היתרונות האלו, נשאלת השאלה הפשוטה: אם הגישור כולל כל כך הרבה יתרונות, מדוע הוא לא נפוץ יותר? "כבר בתקופת כהונתו של הנשיא השופט אהרון ברק" משיבה ד"ר נעמי דנון, נעשה ניסיון למנוע את קריסת בתי המשפט תחת העומס. ניסיון זה היה מורכב ממספר מהלכים והגישור היה אחד מהם: מהפכת הגישור שנועדה להוציא סכסוכים למסלול של פתרון אלטרנטיבי מחוץ לבתי המשפט".
"כעורכת דין ומגשרת העוסקת בתחום שנים רבות, כמי שמלמדת את נושא הגישור, כמי שמאמינה ללא סייג וללא עוררין בהליך הגישור, בכלי הגישור ובכל מה שהגישור מייצג על מעגליו הרבים והמגוונים, אינני לוקחת לייצוג שום מקרה שאנני סבורה שאני יכולה לסיים אותו בהליך ובכלים של גישור. לפיכך מוצע הגישור ככלי נוסף בארגז הכלים של המנמ"ר, שלעיתים קרובות מצוי בניגוד אינטרסים עם גורמים מהארגון ומחוצה לו".
תגובות
(0)