ח"כ אראל מרגלית: "צוק איתן לא ישפיע על היקף הגיוסים וההשקעות בהיי-טק הישראלי"
"העולם יודע להבדיל בין מעמדה המדיני והביטחוני של ישראל למעמדה הטכנולוגי", אמר ח"כ מרגלית בראיון לאנשים ומחשבים ● הוא דיבר על כנס סייבר שערך בבאר שבע במהלך ימי הלחימה וסיפר על הצעת חוק חדשה שנועדה לעודד עסקים לעבור לנגב
"מבצע צוק איתן לא ישפיע באופן מהותי על היקף ההשקעות בחברות היי-טק ישראליות ועל הפעילות של ישראל בכלל בתחום זה בעולם", כך סבור ח"כ אראל מרגלית (העבודה), מייסד ויו"ר קרן ההשקעות JVP.
בראיון לאנשים ומחשבים אמר ח"כ מרגלית כי אחת האינדיקציות הברורות לכך שהיקף ההשקעות בהיי-טק הישראלי לא יקטן היא ההיענות לכנס יזמים ומשקיעים שהוא עצמו יזם לפני שבועיים, בעיצומה של הלחימה, והתקיים בפארק ההיי-טק שבבאר שבע. הפארק הפך להיות מרכז של חברות העוסקות בסייבר. "בין 120 המשתתפים היו נציגים של משקיעים מחו"ל שלא היססו לבוא לארץ למרות המצב הביטחוני", ציין. "עבורי, הייתה זו תמונת הניצחון של המבצע. באר שבע, כמו יישובים אחרים בדרום, ספגה מטחים כבדים, אבל אף אחד מהם לא עצר את תנופת הפיתוח שתהפוך את העיר למרכז הסייבר העולמי ותבסס את מעמדה של ישראל כאומת הסטראט-אפים".
הוא ציין כי "לאורך שנים, העולם יודע להבדיל בין מעמדה המדיני והביטחוני של ישראל למעמדה הטכנולוגי. עברנו שתי אינתיפאדות, שתי מלחמות בלבנון, מבצעים שונים עופרת יצוקה, חומת מגן ועמוד ענן, ואף אחד מהם לא עצר לרגע את ייצור וייצוא ההיי-טק מישראל. בדרום המשיכו לעבוד במהלך האירועים הללו, כולל במהלך צוק איתן, ונוכחות העובדים הייתה מדהימה והראתה את המחויבות שלהם למקום העבודה. בחברות הרב לאומיות הבינו ששום דבר לא יעצור את הפעילות של ההיי-טק הישראלי כקטר של המשק".
"להביא את בשורת הסייבר הישראלי לכל העולם"
ח"כ מרגלית ציין כי הוא היה מיוזמי פארק ההיי-טק בבאר שבע, ואמר שכיום מועסקים בו יותר מ-600 עובדים ומתבצעת בו פעילות של חברות רב לאומיות גדולות.
"לפני שנתיים חברנו יחד, קבוצת יזמים בראשותי ביחד עם פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון, ורוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע, כדי להפוך את בירת הנגב לבירת הסייבר הישראלית", סיפר. "אמרנו אז שרק אם באר שבע תבלוט בעולם בתחום הסייבר היא תזכה לתשומת הלב של חברות בינלאומיות וישראליות מהשורה הראשונה. אנחנו שמחים שגם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אימץ זאת ושראש העיר הפך את זה לנושא מרכזי בהתפתחותה של העיר".
הוא ציין כי "קרן JVP, אותה ייסדתי ובראשה עמדתי עד כניסתי לכנסת, הקימה את חממת הסייבר הלאומית כדי לתת את הכיוון הממשי לרעיונות הגדולים הללו ולהפוך אותם למעשים אמיתיים".
באחרונה הוקם פורום משותף לחברות שפועלות במרכז הסייבר בבאר שבע וח"כ מרגלית מונה להיות היו"ר שלו. לדבריו, "בכוונתנו להביא את בשורת הסייבר הישראלי לכל העולם. אנחנו נערכים לכנס בינלאומי שייערך בבאר שבע בהשתתפות מנכ"לים בכירים מרחבי תבל". יצוין כי חברות שפעילות בקרן JVP ישתתפו עוד קודם לכן בכנס הסייבר המרכזי של קבוצת אנשים ומחשבים, Cybernation, שייערך ב-5 בינואר הקרוב.
הסייבר לעזרת יישובי הדרום
ח"כ מרגלית סבור כי כחלק מהטיפול בישובי הנגב, ובמיוחד ביישובי עוטף עזה, יש לקדם את פעילות הסייבר והטכנולוגיה באזור. "חברות היי-טק מייצרות אקו-סיסטם רחב מאוד. הן משפיעות על הפעילות של עסקים שנותנים להן שירותים, כגון מסעדות או הובלות", אמר. ח"כ מרגלית ציין כי הוא יוזם הצעת חוק שתוגש במושב הכנסת הבא, בשיתוף עם ח"כ יריב לוין (הליכוד), שעיקרה הוא עידוד מעבר עסקים לנגב. לדבריו, מדובר בחוק מקיף שאם יתקבל, יאפשר לבצע טיפול מעמיק בתשתיות ובשאר הנושאים הרלוונטים, על מנת לאפשר את המעבר של העובדים ומשפחותיהם לדרום.
"צריך לחשוב איך משלבים את אנשי יישובי עוטף עזה בתנופת הפיתוח של הסייבר והטכנולוגיה. לא מספיק לתת להם רק סיוע על נזקי המלחמה", אמר ח"כ מרגלית, שהקים את שדולות הכנסת למען הדרום והגליל ולמען הסייבר הישראלי. "יש לנו דרום מדהים ואנשים נפלאים. זוהי הזדמנות שלא תחזור ואסור לנו לבזבז דקה אחת. חסרה לנו מדיניות עקבית של הממשלה, ועל כך נעבוד בכנסת בהמשך".
תגובות
(0)