בנק ירושלים הטמיע מערכת Xeligence Basel II של GSTAT; ההיקף נאמד ב-750 אלף שקלים
המערכת פותחה על תשתיות SQL Server 2005 של מיקרוסופט וכוללת רכיבים כגון מודל נתונים ליישום באזל II בגישה הסטנדרטית, סגמנטציה של הלקוחות והעסקאות לקבוצות חשיפה, תת קבוצות חשיפה וקטגוריות סיכון ועוד ● רון שגיא, סמנכ"ל ומנהל אגף תפעול ותשתיות בנקאיות בבנק ירושלים: “המערכת של GSTAT מאפשרת לנו לדווח על הלימות ההון בהתאם לנדבך הראשון של באזל II"
בנק ירושלים הטמיע את מערכת Xeligence Basel II, פרי פיתוח של חברת GSTAT, לדיווח רגולטורי על הלימות ההון במסגרת היערכות הבנק לכניסתם לתוקף של כללי באזל II. החל מינואר 2009, הבנקים חייבים לדווח למפקח על הבנקים על הלימות ההון לפי כללי באזל II. על רקע זה הוחלט בבנק ירושלים לרכוש את מערכת Xeligence Basel II, שאמורה לחשב הקצאות הון ולהפיק את דוחות ה-COREP (ר"ת Common Report – פורמט הדיווח הסטנדרטי לרגולטור) לפי הגישה הסטנדרטית של באזל II. ההיקף הכספי של הפרויקט נאמד בכ-750 אלף שקלים.
המערכת פותחה על תשתיות SQL Server 2005 של מיקרוסופט (Microsoft) וכוללת רכיבים, כגון: מודל נתונים ליישום באזל II בגישה הסטנדרטית – הכולל נתוני קלט ופלט שעל בסיסם ניתן לבנות את הדו"חות הרגולטורים הנדרשים, סגמנטציה של הלקוחות והעסקאות לקבוצות חשיפה, תת קבוצות חשיפה וקטגוריות סיכון, זיהוי בטחונות כשירים בכל אחת מן הגישות, חישוב סיכון ספציפי של התיק למסחר ועוד.
רון שגיא, סמנכ"ל ומנהל אגף תפעול ותשתיות בנקאיות בבנק ירושלים, אמר, כי "המערכת של GSTAT מאפשרת לנו לדווח על הלימות ההון בהתאם לנדבך הראשון של באזל II, באופן סדיר. אנו שבעי רצון מהשימוש במערכת התוכנה ומן הווידוא של התאמת נתוני דוחות המערכת למאזן הבנק והדוחות הפיננסיים".
לדברי שגיא, "פרויקט הפיתוח וההטמעה התבצע בשיתוף פעולה בין צוות GSTAT לאגף התפעול והתשתיות של הבנק והגורמים העסקיים, וארך כשנה. השכלנו ביחד לשאול את השאלות הנכונות ולתת מענה גם לנושאים דחופים, והצלחנו לעמוד בלוחות הזמנים שנקבעו על ידי המפקח על הבנקים. כעת אנו נמצאים בשלבי סיום העבודה והעברת התפעול של המערכת אלינו כך שבעתיד נוכל לתפעל את המערכת באופן עצמאי".
לדברי אפרים גולדין, מנכ"ל GSTAT, "אנו החברה הישראלית היחידה שפיתחה מוצר המספק מענה מקיף לדרישות הדיווח על פי באזל II, לרבות ביצוע החישובים כולל קסטומיזציה שלהם, מתן כלי בקרה וניתוח של התהליך והפקת דוחות רגולטורים. בניגוד לחברות שמחליטות לרכוש מוצרים מתחרים מחו"ל, ועל רקע זה נאלצות להביא לארץ צוותי הטמעה יקרים או להשתמש בשירותים של קבלן משנה לביצוע העבודה, אנו מספקים צוות מקומי, זמין בכל עת, ובעל ידע נרחב בהוראת באזל II על פי הנחיות הרגולטור הישראלי".
תגובות
(0)