משרד התקשורת הורה לחברות להכין תוכניות לשעת חירום
המשרד הורה לחברות התקשורת לגבש תוכנית להבטחת רציפות תפקודית במצב חירום ולהגביל את הפגיעה באספקת שירותים חיוניים
משרד התקשורת הודיע כי יערוך שימוע לחברות התקשורת, שמטרתו להבטיח כי הן מוכנות לשעת חירום וימשיכו לספק את שירותיהן בצורה רצופה גם במצבי חירום.
המשרד הורה לחברות התקשורת לגבש תוכנית להבטחת רציפות תפקודית במצב חירום, שתוודא את יכולתן של החברות לפעול באופן רציף, להגביל את הפגיעה באספקת שירותי תקשורת חיוניים ולאושש את פעילותן במקרה של מלחמה או אסון.
על החברות לבצע סקירה והערכת סיכונים, ולאחר מכן להציג תוכנית פעולה שתבטיח את הרציפות התפעולית של תהליכים המוגדרים קריטיים. כמו כן, חברות התקשורת יצטרכו להציג תוכנית התאוששות מאסון שתכלול הוראות הפעלה של הרשת במצב חירום ותוכנית פעולה להתאוששותה ממצב חירום.
תוכנית הפעולה שתוצג לאחר סקירת הסיכונים תכלול את המרכיבים הבאים: ניהול מצב החירום; כוח אדם; גיבוי ושרידות הרשת והתשתית; תשתיות חשמל ואנרגיה; אבטחת מערכות ומידע; שירות לקוחות; רציפות תפקודית של ספקים וקבלני משנה; סדר עדיפויות בהשבת שירות במצב חירום; הטמעה ותרגול.
במטרה להבטיח את הרציפות התפקודית חייב המשרד את חברות התקשורת במפרט הבא: כל אחת מהן צריכה לתחזק שני אתרי ליבה ושני חדרי הערכת מצב, המרוחקים 30 ק"מ זה מזה, וגיבויי תמסורת לאתרים אלה ולאתרים אחרים. בנוסף, עליהן להחזיק רכבים ממוגנים לפחות לשלושה צוותי שטח בו זמנית וכן 10 אמצעים ניידים שיכולים להוות חלופות לאתרים פיזיים. כמו כן, צריך להיות להן ציוד רזרבי טכני לכלל המערך הטכנולוגי, שיאפשר תחזוקה שוטפת רציפה למשך שלושה שבועות לפחות, לרבות גנרטורים עצמאיים.
גלעד ארדן, שר התקשורת, מסר כי "משק התקשורת בישראל מהווה תשתית לאומית חיונית הן בשגרה והן בחירום ולכן יש לוודא כי תפקודו לא ייפגע. לשם כך, נחייב את החברות להטמיע תוכנית עבודה כוללת, שתבטיח את יכולתן לתפקד במצב חירום ולשמור על רציפות תפקודית לאספקת שירותי תקשורת".
תגובות
(0)