המוסד לבטיחות וגיהות הטמיע טכנולוגית ענן של פריזה; ההיקף: מאות אלפי שקלים
מטרת הפרויקט היא הגברת הבטיחות ברפתות, ובכלל זה שיפור ההגנה על בריאותם של העובדים ● השלב הראשון של הפרויקט הסתיים בימים האחרונים והטכנולוגיה כבר יושמה באופן ראשוני ברפתות ברחבי הארץ
המוסד לבטיחות ולגיהות הטמיע טכנולוגיה לניהול, בקרה ומעקב של בטיחות, גיהות וארגונומיה ברפתות. הפרויקט החל במאי 2013 וחלקו הראשון הסתיים בימים אלה. היקפו הכספי של הפרויקט לא הותר לפרסום אולם מקורות בענף העריכו אותו במאות אלפי שקלים. המערכת היא פרי פיתוח פריזה ויושבת במתחם החברה בחוות של בזק בינלאומי ונטוויז'ן-013, במודל תוכנה כשירות, SaaS.
הטכנולוגיה שבשימוש המוסד לבטיחות ולגיהות, תאפשר את שדרוג עבודתם של ממוני הבטיחות, אשר יוכלו מעתה לערוך חישובי סיכונים והפקות לקחים באופן שיגביר את ההגנה על בטיחותם של העובדים ברפתות.
פריזה פיתחה עבור המוסד מערכת שמאפשרת יישום של גישה רב תחומית (בטיחות, גיהות, ארגונומיה ורפואה) ושמטרתה שיפור ההגנה על בריאותם של העובדים, תוך התייחסות לגורמים הרבים המשפיעים על סביבת עבודתם. טכנולוגיה זו כבר יושמה באופן ראשוני ברפתות ברחבי הארץ.
במסגרת הפרויקט הועלו לענן של פריזה סקרי הבטיחות וממוני הבטיחות שמגיעים, כחלק מעבודתם היומיומית, למפעלים, בתי המלאכה, אתרי בנייה ורפתות. בדרך זו, אמר שלמה איציקובסקי, מנהל אגף הנדסה במוסד לבטיחות ולגיהות, "הנתונים חשופים לכל הנוגעים בדבר. כך למשל, סטטיסטיקאי יכול להשתמש במידע, לעבד אותו, להסיק מסקנות ולמקד את הפעילות הבטיחותית והמניעתית במקומות שהכי מועדים לתאונות עבודה".
לדברי חיים בן ארי, גהותן ראשי במוסד לבטיחות ולגיהות, "בניגוד למקובל לחשוב, מקצוע הרפתן הוא מקצוע עם גורמי סיכון גבוהים, שנובעים בעיקר מנשימת חלקיקים באוויר ברפת, מחשיפה לחומרים כימיים, אבק אורגני וחיידקים על רצפת הרפת, מסיכונים שבעבודה עם הפרות וכן מהחלקות, מעידות, נפילה מגובה והרמה של משאות כבדים". לדבריו, בארץ פותח מודל ייחודי, "מודל פרדונסקי" לניתוח גורמי הסיכון. המודל נקרא על שם ד"ר אשר פרדון שפיתח אותו, והוא חלק מהפיתוח של פריזה.
בהיבט הטכנולוגי, המערכת פותחה באמצעות מנוע ה-SysGenitor של פריזה הכתוב בשפת ASP.NET. המנוע מאפשר לקבוצת פיתוח להקים מערכות מידע מבוססת Web אל מול מסד נתונים בזמני פיתוח מינימליים, תוך שימוש ביכולות הפלטפורמה וללא צורך בכתיבת קוד.
טל כידן, מנכ"ל פריזה, סיכם: "יתרונו של מחולל מערכות המידע שלנו הוא הגמישות, שמאפשרת התאמת מערכות מידע בענן בקלות רבה לצורכי כל ארגון באופן פרטני וייחודי. המחולל כותב בעצמו את קוד התוכנה של מערכת המידע, בהתאמה מלאה לסביבת אינטרנט, וכולל בסיס סטנדרטי לניהול משתמשים, הרשאות, ממשק משתמש בסביבת Web".
תגובות
(0)