חברת Steven Madden תובעת את אי-ביי בגין מכירה של שעונים מזויפים
יצרנית ההלבשה, ההנעלה והשעונים טוענת, כי באתר הוצעו למכירה שעונים הנושאים את שם המותג שלה - למרות שיוצרו על ידי חברה שתוקף הזיכיון שלה פג ● מרי הוזר, סגנית היועץ המשפטי של אי-ביי: "רק בשנה שעברה פסק בית המשפט בניו יורק, בתביעה דומה שהגישה חברת Tifany & Co, כי אי-ביי נקטה בכל האמצעים ההולמים למניעת זיופים"
חברת Steven Madden, יצרנית של מוצרי הלבשה והנעלה, הגישה שלשום (ג') תביעה כנגד אי-ביי (eBay) בגין מכירה של שעונים מזויפים ברשת. בכתב התביעה, שהוגש לבית המשפט המחוזי במנהטן, נטען, כי אי-ביי הציעה למכירה שעונים תחת שם המותג של Steven Madden, למרות ששעונים אלה יוצרו על ידי Vestal Watch, שכבר איננה מחזיקה בזיכיון המתאים. עוד נטען בכתב התביעה, כי נציגים של Steven Madden שלחו מכתבים לאי-ביי וביקשו להסיר את השעונים מהאתר, אך הדבר לא נעשה. החברה מבקשת להורות לאי-ביי לפצות אותה בסכום שלא צוין, וכן להוסיף פיצויי עונשין.
מרי הוזר, סגנית היועץ המשפטי של אי-ביי, אמרה, כי " החברה שלנו מובילה בפתרונות חדשניים ללוחמה בזיופים, ורק בשנה שעברה פסק בית המשפט בניו יורק, בתביעה דומה שהגישה חברת Tifany & Co, כי אי-ביי נקטה בכל האמצעים ההולמים למניעת זיופים". יצוין, כי Tifany ערערה על פסק הדין. על פי הוזר, למעלה מ-99.85% מהמוצרים שנמכרים באי-ביי אינם חשודים כלל כמזויפים. לדבריה, החברה משתפת פעולה עם בעלי המותגים על מנת להסיר מיד מוצרים מזויפים.
חברות רבות, ובהן L'Oreal SA וענקית מוצרי היוקרה LVMH מצרפת, הגישו בשנים האחרונות תביעות כנגד אי-ביי בטענה שבאתר מוצעים למכירה מוצרים מזויפים. באי-ביי טענו מאז ומתמיד, כי בעלי המותגים הם הגורמים המתאימים ביותר למעקב אחר ניסיונות להציע למכירה מוצרים מזויפים.
בשנה שעברה טענו אנשי אי-ביי, כי למעלה מתשעים אחוזים מבין המוצרים המזויפים מוסרים מהאתר תוך ארבע שעות מרגע שפורסמו, לאחר שבעלי המותג מתריעים על כך בפני מנהלי האתר.
תגובות
(0)