HP תטמיע מערכות וירטאוליזציה של VMware בצה"ל בפרויקט שהיקפו עשרות מיליוני שקלים
החברה גברה במכרז שפרסם הצבא על יבמ ועל דל ● הפרויקט יימשך שלוש שנים, ויש בו אופציה להארכה של שנתיים נוספות ● יקי שאלתיאל, מנהל פיתוח עסקי באגף השירותים הטכנולוגיים של HP ישראל: "הטמעת מערכות ה-VMware תניב לצבא חיסכון ניכר בהיבט של צמצום כמות השרתים הפיסיים שיוטמעו בעתיד, לצד חיסכון בחשמל"
צה"ל בחר ב-HP ישראל להטמיע מערכות וירטואליזציה של VMware, בפרויקט מתמשך של שלוש שנים עם אופציה לשנתיים הארכה, שהיקפו כ-15 מיליון דולרים. פרויקט וירטואליזציה זה הוא המשכו של פרויקט הטמעת שרתים בחדרי המיחשוב בצבא, בו זכתה לפני שנתיים יבמ. על המכרז הנוכחי התמודדו יבמ, HP ו-דל. הוא הסתיים לפני כחודש, ולפני ימים אחדים הודיעו אנשי משרד הביטחון והצבא ל-HP ישראל על הזכייה.
הטמעת המכונות הווירטואליות של VMware ומוצרים נוספים של החברה, תיושם בהדרגה בעשרות מבסיסי צה"ל השונים בהם יש חדרי מיחשוב. מדובר במערכות הפעלה, מערכות ניהול המסנכרנות בין השרתים ומערכות אוטומציה. ההטמעה תבוצע על ידי אנשי אגף השירותים הטכנולוגיים ב-HP ישראל, בשילוב אנשי ה-IT בזרועות השונות של הצבא, ביניהם אגף התיקשוב וזרוע צה"לית חשובה נוספת.
גורם המקורב למכרז העריך בפני אנשים ומחשבים, כי הפגיעה ביבמ היא כפולה – לצד ההפסד במכרז, לא יוטמעו ככל הנראה שרתים נוספים של יבמ, אלא במקומם תוטמענה מערכות וירטואליות שתדמנה שרתים פיסיים.
המכרז התנהל בחודשים האחרונים במשרד הביטחון, וההחלטה על הזוכה בו התקבלה לפני שבועות אחדים, כאשר החוזים לרכישה נחתמו בחו"ל בימים האחרונים. רוב התשלומים ל-HP עבור המכונות ומוצרי הווירטואליזציה ייעשו בכספי הסיוע האמריקני, ומיעוטם בשקלים.
יקי שאלתיאל, מנהל פיתוח עסקי באגף השירותים הטכנולוגיים של HP ישראל, אמר לאנשים ומחשבים, כי המכרז כלל את הטמעת מוצרי הווירטואליזציה וכן את התמיכה בהם. הוא ציין, כי הרישיונות למערכות VMware נמכרים על פי כמות המעבדים, ולהערכת אנשי החברה, HP תמכור לצבא אלפי רישיונות של מעבדים שירוצו במכונות הווירטואליות בחדרי המחשב. הוא הוסיף, כי הטמעת מערכות VMware תניב לצבא חסכון ניכר בהיבט של צמצום משמעותי בכמות השרתים הפיסיים שיוטמעו בעתיד, לצד חסכון בחשמל.
כזכור, לפני כשנתיים בחר משרד הביטחון בפעם השניה ברציפות בשרתים מתוצרת יבמ, שהוטמעו במערכות ה-IT הצה"ליות. מדובר היה במכרז תלת-שנתי, בעל היקף רכישה משוער של כ-90 מיליון שקלים בשנה. השרתים שנרכשו הם שרתי להב ושרתים מבוססי אינטל – שניהם מתוצרת יבמ.
עבור אנשי HP יש בזכייה במכרז משום סגירת מעגל: בשני מכרזי השרתים האחרונים, שנערכו לפני שנתיים וחמש שנים – זכתה יבמ. בשני המכרזים הקודמים להם, שנערכו בשש השנים שלפני כן, זכתה HP.
גורם המקורב למכרז אמר לאנשים ומחשבים, כי המכרז הנוכחי הוא בעל חשיבות אסטרטגית עבור הצבא, לא פחות מאשר עבור החברה המטמיעה, שכן במסגרת תהליך המיחשוב אותו עובר צה"ל בשנים האחרונות, השרתים הקיימים – הפיסיים והווירטואליים, כמו גם העתידיים – יהוו חלק מפלטפורמת ותשתית המיחשוב עבור חלק ניכר ממערכות ה-IT השונות בצבא.
תגובות
(0)