זיו מנדל, ג'ון ברייס: "קיצוץ ב-IT צריך להיעשות בתבונה"

"ההתייעלות של מערך ה-IT היא כמו דיאטה - אם לא עושים אותה נכון, היא משפיעה רק לטווח הקצר, ולאחר מכן המשקל עולה בחזרה ואף עובר את מה שהיה", אמר מנדל במסלול מנהלים בכירים בכנס התוכנה של HP ● הוא הוסיף, כי "לצערי, הרבה מנמ"רים בוחרים פעמים רבות דווקא בדרך הקלה של קיצוץ בטווח הקצר - אבל קיצוץ שכזה אינו מייצר את ההתייעלות המבוקשת לטווח ארוך"

"המשבר הכלכלי העולמי והמקומי מביא לקיצוץ בתקציבי ה-IT. מדובר בפעולה מובנת ומוצדקת. למרות זאת, קיצוץ ה-IT צריך להיעשות בצורה מושכלת ולא לפגוע בליבתו העסקית של הארגון", כך אמר זיו מנדל, מנכ"ל משותף בג'ון ברייס הדרכה, חטיבת ההדרכה של מטריקס. מנדל חתם את מסלול מנהלים בכירים במסגרת כנס HP Software Universe Israel 2009, שנערך אתמול (ד') במרכז הכנסים אווניו שבקריית שדה התעופה. הכנס, הנערך זו השנה השניה ברציפות, הופק על ידי אנשים ומחשבים והשתתפו בו יותר מ-1,500 לקוחות ושותפים עסקיים. את האירוע הנחתה עדי מור-בירן, מנהלת השיווק של חטיבת התוכנה ב-HP ישראל.

מנדל השווה את תהליך ההתייעלות של מערך ה-IT לדיאטה, ואמר, כי "אם לא עושים נכון את הדיאטה, היא משפיעה רק לטווח הקצר, ולאחר מכן – המשקל עולה בחזרה ואף עובר את מה שהיה. דיאטה מוצלחת לא מבוססת על הורדת כמויות האוכל בצורה חדה ולא הגיונית. כך, גם לא הגיוני לעצור באופן טוטאלי את ההשקעה בפרויקטים חדשים, ולהוריד את תעריפי הספקים בצורה חד צדדית. הקיצוץ צריך להיעשות באופן מושכל – זו פעולה הדורשת שינוי מחשבה ותפיסה".

עוד ציין מנדל, כי "לצערי, הרבה מנמ"רים בוחרים פעמים רבות בדרך הקלה של קיצוץ בטווח הקצר, אבל קיצוץ שכזה אינו מייצר את ההתייעלות המבוקשת לטווח ארוך". מנדל הוסיף, כי "מנמ"רים צריכים לבצע את ההתייעלות בצורה חכמה ולטווח ארוך – קרי, לא להוריד תעריפים סתם כך ולעצור את כל הפרויקטים ואת כל הדרישות לשדרוג חומרה ותוכנה, אלא לעשות שינוי בצורת החשיבה ובצורת העבודה באמצעות מהלכים". הוא ציין כמה דוגמאות לקיצוץ שכזה: הכנסה יותר גדולה של אוטומציית תהליכי הפיתוח והבדיקות, מעבר למודל  עבודה במיקור חוץ ניר-שור – אשר לדבריו חוסך 30% עד 50% בעלויות –  וכן שדרוג הידע והיכולות של האנשים בארגון, באמצעות השקעה בתשתית האנושית. הוא סיים בציינו, כי דוגמה נוספת לקיצוץ היא הכנסה של תהליכי עבודה מסודרים, על בסיס נהלים ותקנים, דוגמת ITIL, והשקעה גדולה יותר באיכות ובבדיקות, "על מנת להוריד את עלויות הכשל והתיקון, שהן מאוד גבוהות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים