הסטארט-אפ היומי: פרינג – להעביר את הפעילות החברתית לסלולרי

החברה מרמת גן מציעה לחברי קהילת המשתמשים שלה חיבור ישיר לשירותי תקשורת, דוגמת סקייפ, מסנג'ר, ICQ ו-SIP, התראות לשירותי דוא"ל כמו ג'ימייל, חיבור לטווויטר ושירות עדכון מול פייסבוק ואתרים חברתיים נוספים

07/05/2009 13:14

חברת הסטארט-אפ פרינג (Fring), המתמחה בביצוע שיחות VoIP במכשירים סלולריים, שבמשך שנים נחשבה לאלטרנטיבה עבור משתמשי סקייפ שמעוניינים לחסוך בתשלומי שיחות הטלפון גם מניידים, הצליחה לסיים בימים אלו סיבוב גיוס שלישי, ולקבל השקעה נוספת מקרנות הון הסיכון פיטנגו, ונצ'ר פרטנרס, נורת'ברידג' ומשקיעים נוספים. על פי פרסומים בעיתונות – כבר הושקעו בחברה כ-15 מיליון דולרים.

פרינג, שמעסיקה כ-50 עובדים ברמת גן, מאפשרת למיליוני בעלי טלפונים חכמים להשתמש בתוכנה שלה כצומת חליפית עבור פעילות התקשורת והאינטרנט שלהם – כאשר הם לא נמצאים ליד המחשב האישי, והיא מדווחת על חצי מיליון משתמשים חדשים שמצטרפים לשירותיה מדי חודש.

החברה מציעה לחברי קהילת המשתמשים שלה חיבור ישיר לשירותי תקשורת, דוגמת סקייפ, מסנג'ר, ICQ ו-SIP, או התראות לשירותי דוא"ל כמו ג'ימייל. ברוח התקופה, פרינג גם מאפשרת חיבור לטווויטר ושירות עדכון מול פייסבוק ואתרים חברתיים נוספים – הכל מתוך פלטפורמת תוכנה אחת, המותקנת על טלפון הסימביאן שלכם או מכשיר ה-iPhone. תכונה חשובה נוספת של פרינג, המזכירה מאוד את ICQ המיתולוגית, היא האפשרות של משתמש הסלולר לדעת את הסאטוס של חבריו והאם הם זמינים באותו הרגע.

בסוף 2008 שחררה פרינג ממשק API למפתחים חיצוניים, אשר מעוניינים לפתח אפליקציות מובייל עבור הפלטפורמה שלה, ולהציע אותם למיליוני המשתמשים של החברה. בתי התוכנה שהחליטו להמר על הפלטפורמה של פרינג יוכלו לכתוב אפליקציות XML שנקראות fringAdd-On, ויהיו זמינות לכל חברי הקהילה להתחלת עבודה מיידית.

מפתחים חיצונים שייכתבו תוספים (Add-Ons), יוכלו לנצל את יכולות הפלטפורמה כדי לבדוק את הסטטוס העכשווי של חברים רשומים או כדי להשתמש בחלק מתכונות הטלפון עליו מותקנת תוכנת פרינג. בין התוספים שכבר נכתבו עבור פלטפורמת fring ניתן למצוא חיבור לאתר המוזיקה last.fm, המאפשר למשתמשי פרינג להאזין לערוצי המזיקה האהובים עליהם דרך המכשיר הסלולרי ולהמשיך ולתייג שירים שמצאו חן בעיניהם.

דוגמה מעניינת אחרת לתוסף שכזה, היא היכולת לזהות ולהתחבר ללא תשלום ל-20 מיליון נקודות חמות של תקשורת אלחוטית בכל רחבי העולם. המדובר ביכולת שהתווספה לפלטפורמת פרינג לפני כשבועיים, לאחר שחברת הסטארט-אפ הישראלית WeFi שחררה את עבורה את השירות שלה.

הערות והצעות למדור ניתן למסור בכתובת הדוא"ל הבאה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים