באו לבקר במאורת הנמר: פיני שמואלי ניסן ואסף רבקאי, מור פייננס

01/03/2022 18:37
פיני שמואלי ניסן ואסף רבקאי, המנכ"לים המשותפים של מור פייננס ישראל, במאורת הנמר.

2021 הייתה אחת השנים המדהימות בהיי-טק הישראלי. עשרות חברות הפכו ליוניקורן, התבצעו גיוסים ואקזיטים בהיקפים גדולים וחווינו גל הנפקות של חברות טכנולוגיות, ששטף את בעיקר את נאסד"ק, אבל גם את בורסת תל אביב. חלק מהנתונים הם לא פחות ממדהימים: כך, למשל, סך כל האקזיטים הגיע בשנה החולפת ל-82.4 מיליארד דולר – שווה ערך לעשור שלם של עסקאות. אבל אם מסתכלים היטב על האקזיטים, מגלים שרובם ככולם היו עסקאות בטווח הבינוני – Mid-Range.

כאן בדיוק נכנסת לתמונה מור פייננס (Moore Finance) מקבוצת החברות הבינלאומית Moore GCF. השבוע אירחתי במאורה את פיני שמואלי ניסן ואסף רבקאי, המנכ"לים המשותפים של מור פייננס ישראל. החברה מתמחה בניהול עסקאות מיזוגים ורכישות (M&A) גלובליות ובליווי משקיעים או רוכשים בינלאומיים לאיתור חברות טכנולוגיה ישראליות, כיעד להשקעה או רכישה.

מור פייננס מנגישה לחברות טכנולוגיה ישראליות אפשרויות מכירה או מיזוג בשוק הגלובלי הודות לרשת מסועפת של קשרים גלובליים. הפעילות שלה ממוקדת בטווח הבינוני – עסקאות שסכומן עומד על בין חמישה ל-200 מיליון דולר, והיא ממוקדת בגופים ישראליים שמחפשים רוכש או השקעה אסטרטגית, מעוניינים להתמזג עם גוף גדול יותר או שמעוניינים לרכוש חברה או פעילות. מור פייננס עובדת עם מגוון רחב של חברות מתחומים שונים, בדגש על חברות טכנולוגיות, בתחומים כמו סייבר, פינטק, אגרוטק, לוגיסטיקה, תחבורה ואי-קומרס. החברה מציעה לחברות ישראליות הזדמנויות Buy side או Sell side מגוונות בשוק הבינלאומי – במרבית המדינות בעולם.

לשמואלי ניסן ורבקאי ניסיון ארוך שנים בתחום העסקי, בעולמות הייעוץ וההשקעות, כולל בפירמות רואי חשבון וייעוץ גדולות כמו דלויט, ארנסט אנד יאנג ו-BDO.

שיתוף פעולה ישראלי-קנדי

באחרונה קיבלה מור פייננס הישראלית את הנציגות של Volaris מקבוצת קונסלטיישן סופטוור – חברה ציבורית קנדית שנסחרת בנאסד"ק וששוויה עומד על כ-40 מיליארד דולר. היא מתמחה ברכישת חברות תוכנה במגוון סגמנטים, ומסייעת להן לצמוח ולהפוך למובילות שוק. עד היום רכשה הקבוצה מאות חברות טכנולוגיה, שהכנסתן המצרפית תחת ניהולה הסתכמה בכשלושה מיליארד דולר והן מעסיקות כ-16 אלף עובדים ב-35 מדינות. לקבוצת קונסלטיישן יש אסטרטגיה ייחודית: החברות הנרכשות על ידה לא נמכרות והן ממשיכות לפעול עצמאית, בניגוד למקובל בפרייבט אקווטי, לרבות קבלת תמיכה בתוכניות השקעה וצמיחה, וכן פיתוח מנהלים.

שמואלי ניסן ורבקאי אמרו לי ש-"השותפות שלנו הן עם הרשת הבינלאומית Moore GCF והן עם קבוצת קונסלטיישן מעמידה לרשות הלקוח הישראלי מגוון אפשרויות יוצא דופן באיכותו ובכמותו למכירה, רכישה או השקעה אסטרטגית".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים