באה לבקר במאורת הנמר: יהלי אדמתי

20/05/2020 18:32
באה לבקר במאורת הנמר: יהלי אדמתי. צילום: פלי הנמר

עם התמתנות מגפת הקורונה וביטול מגבלות התנועה, מאורת הנמר חוזרת להיות מקום שאליו מגיעים אורחים שונים, מגוונים ומעניינים מעולם ההיי-טק וה-IT, ובכלל. ראשונת האורחים לאחר הסגר שנכפה על כולנו הייתה יהלי אדמתי, שעוסקת בחקר העתידים, תהליכי חדשנות והיערכות ארגונים לעתיד. היא מגדירה את עצמה "הומניסטית וטכנו אופטימיסטית, שכל הזמן לומדת".

במפגש שוחחנו על המשמעות של השיבוש, המפגש החזיתי שלו עם המציאות שלנו, הטלטלה שהמערכות שלנו סופגות, ועל הנחות היסוד שלנו, שנדמה היה שהן עמידות ויציבות, אשר נופצו בתוך מספר שבועות – בגלל הקורונה, כמובן. "אנחנו נמצאים בתקופה מיוחדת של בין לבין, כאשר העולם הישן מתחיל להיעלם לנגד עינינו ואילו העולם החדש טרם נוצר", אמרה אדמתי. "זה הזמן הקשה ביותר ואולם, האמיצים ומרחיקי הראות יצאו ממנו לא רק חזקים, אלא גם עם יכולות יוצאות דופן ועם הצלחות מעל ומעבר".

אדמתי הקימה חברה בגיל 28, שהתמחתה בייעוץ ובמחקר. "בימים ההם, לא קראו לזה סטארט-אפ ולא ביקשנו כסף מאיש", אמרה. "ביצענו עבודה קשה ומסורה במשך 14 שנים של עשייה מבורכת, עם צוות של 200 עובדים. לאחר מכן נסעתי על מנת לסייע בניהול פעילות של חברה גלובלית באפריקה, במערכת שכללה 30 משרדים ו-3,000 עובדים. עם החזרה לארץ בניתי ארגון שפעל ב-'צל' ושההמלצות לגביו עברו מפה לאוזן. הארגון סייע ללקוחות לבצע שינוי מקיף ומעמיק".

"לפני כ-11 שנים נחשפתי לעולם הטכנולוגיה והתאהבתי", סיפרה. "שיניתי את סגנון החיים שלי ואני לומדת בכל יום – בימי חול אני מקדישה לכך בין שעתיים לארבע ובסופי שבוע, לפחות בין 10 ל-15 שעות".

היא אמרה כי "לפני כשלוש שנים הגעתי למפגש עם מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס, שבעקבותיה הייתה לי הזכות לעבוד אתו ולאחר מכן להקים יחידה עסקית שעוסקת בחדשנות. מטריקס היא ארגון מקצועי, מוכוון מטרה, מוביל בתחומו, שהתקופה שלי בו העשירה והרחיבה את היכולות שלי".

ומה עכשיו?

אדמתי רוצה בשלב הזה של חייה "להמשיך ולסייע לארגונים להיערך לעתיד. אלה הם, ביחד, התפקיד, השאיפה והרצון שלי".

"העשור הקרוב עתיד להיות מאופיין בכמות שינויים רחבה בהיקפה. ההערכות הן שהיקף השינויים ב-10 השנים שלפנינו יהיה דומה למה שחווינו ב-100 השנים האחרונות. הקורונה היא רק קריאת כיוון לכל מנהיג ומנהל שרוצה להבין כיצד עתיד להיראות העתיד הקרוב – משבש, מאתגר, משנה פרדגימות , פותח הזדמנויות חדשות ומאיץ תהליכים", אמרה.

לסיום ציינה אדמתי כי "השילוב של חקר עתידים, הבנת הטכנולוגיות המאפשרות, תהליכי חדשנות והבנה מעמיקה של אסטרטגיות מאפשר ניתוח והצגת העתידים האפשריים של התחומים המרכזיים באופן מעמיק ומעניין".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים