מצרפת באהבה – חלק א'
Parlez Vous Cyber: מפגש אבטחת המידע השנתי השישי צרפת-ישראל נערך בפריס
בתחילת החודש נערך בפריס המפגש השנתי השישי בין חברות אבטחת מידע ישראליות, למנהלי חברות צרפתיות המתעניינות בחידושי הטכנולוגיה הישראלית ואמינות בפתרונות היצירתיים של החברות הישראליות. המפגש התקיים בבית לשכת המסחר והתעשייה של צרפת בפריס, בחסותן של הלשכה ושל לשכת המסחר הדו-לאומית צרפת-ישראל ובסיוע שגרירות ישראל בצרפת.
הנושא המרכזי של המפגש הותאם לרוח ימים אלה: מגמות וטכנולוגיות של אבטחה בסייבר בעידן הרשתות החברתיות, והדרכים להיערך ולהתמודד עם האיומים החדשים. בחלקו הראשון של המפגש נערכו שני פאנלים בהשתתפות מומחים מקומיים. הפאנל הראשון דן ביצירת אקו-סיסטם דיגיטלי ברמה לאומית ועסקית – כאשר ישראל משמשת דוגמה מוצלחת לכך, ואילו הפאנל השני דן בסכנות האורבות למשתמשי הרשתות החברתיות, מההיבטים הטכנולוגיים והחוקיים.
את המפגשים מפיקים זו שנה השישית ברציפות חברת הייעוץ MIW – בראשותו של דוד חוה, וחברת NanoJV – בראשותו של דומיניק בורה (Dominique Bourra). חוה ובורה רואים כיצד תעשיית אבטחת המידע הצרפתית מרחיבה משנה לשנה את קשריה עם החברות הישראליות, ומנהליה רואים בשיתוף הפעולה עם ישראל כקרש קפיצה להובלת השוק העולמי, באמצעות שילוב עוצמת החברות המובילות מצרפת עם החדשנות, המעוף והמוניטין של הישראלים, כמובילים בכל הקשור לפיתוח אמצעי הגנה – גם פיזיים וגם דיגיטליים. ואכן, כל הדוברים בפאנלים חזרו והזכירו לטובה את החדשנות והיזמות של הישראלים וחברות הטכנולוגיה שלהם, המשמשות דוגמה לכל חברה הרוצה להצליח בזירה העולמית.
השנה הגיעו למפגש עם חברי המשלחת הישראלים, נציגי חברות וארגונים מובילים בצרפת, המוכרים כמובילי השוק בתחומי הבנקאות ופיננסים, אינטגרטורים וארגונים גדולים כיצרני רכב ומפעילי תקשורת, כמו: BNP Paribas, פרנס טלקום (France Telecom), אורנג' צרפת (Orange France), שירות הדואר הצרפתי (La Poste), רנו (Renault), איי.סי טלקום (IC Telecom), סטריה (Steria), חברת Thales ו-Societe Generale.
במשלחת הישראלית השתתפה, בין היתר, אודיוקודס (Audiocodes), שהציגה את קו המוצרים העצמאי שלה, הכולל שבבי דחיסת קול לרשתות תקשורת נתונים, חומרה, תוכנות ושבבים להמרת אותות אנלוגיים לדיגיטלים (DSP), כרטיסי תקשורת ותוכנות תקשורת. הטכנולוגיה של אודיוקודס מאפשרת לצמצם את רוחב הפס שגוזל אות קול על ידי דחיסתו וצמצומו, תוך שמירה על איכות קול סבירה.
חברה נוספת שהציגה היתה קוברטיקס (Covertix), שפיתחה את SmartCipher – פתרון שבעזרתו יכול הארגון לשלוט במידע, לחלק הרשאות, להגביל פעולות מסוימות על מסמך ועוד. סייבר-ארק (Cyber-Arc), שהציגה אף היא במפגש, סיפרה על מודל ההכספות הדיגיטליות שבנתה, לשליטה ובקרה על מידע רגיש בארגונים. כך, עוזרת החברה לארגונים להגן על הנתונים הרגישים מפני אנשים בתוך הארגון ומחוצה לו.
חברה אחרת שבלטה באירוע היתה וייז-מון (Wise-Mon), המתמחה באבטחת רשתות וניטור פתרונות רשת. אינפורסיב (Enforcive), חברה ישראלית הפועלת כבר 30 שנה, סיפרה במפגש על פעילותה בתחום הגנת המידע. הטכנולוגיה של החברה מתחילה מהגנה על מערכות יבמ (IBM) מסדרת iSeries (או: AS/400) על גבי מחשבי מיינפריים (Mainframe), ומגיעה עד בקרת אבטחה בין פלטפורמותSQLServer Audit ו-M86. ואי אפשר כמובן בלי צ'ק-פוינט (CheckPoint) – חברת האבטחה הישראלית הגלובלית, המזוהה כסיפור הצלחה גדול ביותר כמובילה עולמית בהגנת האינטרנט כבר כמעט 20 שנה.
המפגש הבא יערך השבוע, במינכן שבגרמניה, בהשתתפות חברות ישראליות וגרמניות
המשך יבוא
המשך יבוא
תגובות
(0)