ניהול על הבר – יזמים ומנהלים על אתיקה וחדשנות טכנולוגית
ערב ניהול על הבר בנושא מיזמות למנהיגות – קבלת החלטות בעולם החדש נערך באחרונה בבר הטיילור מייד בתל אביב, בהשתתפות צעירים ויזמים בתחילת דרכם. האירוע נערך ביוזמת הפקולטה לניהול על שם קולר באוניברסיטת תל אביב.
במפגש התארחו ד"ר לסלי ברודו מיטס, מנהלת תכנית MBA Sofaer – Global ביזמות וחדשנות בפקולטה, וד"ר ג'וליה שמיר, שמרצה בתכנית זו על אתיקה עסקית.
הערב עסק במחיר החדשנות בהיבט של האתיקה. הקצב הגובר של הטכנולוגיה שינה את החיים באופן משמעותי במכלול היבטים של הרגלי צריכה, נהלי עבודה, תקשורת ועוד. בפקולטה אומרים שההזדמנות והיכולת להוביל בחדשנות היא עצומה וקריטית, אך במקביל עולות מחלוקות אתיות חדשות ובלתי מוכרות, כאשר נושאים כמו כריית נתונים, גניבת נתונים, פלישה לפרטיות, ניטור במקום העבודה הנדסה גנטית ומכוניות אוטונומיות הם רק קצה הקרחון.
לדברי ד"ר ברודו מיטס, "הבעיה האמיתית היא כיצד לחזות ולנהל את האתגרים האתיים הטבועים בטכנולוגיות שאף אחד לא חשב עליהן. בכל התחומים שבהם נוגעת הטכנולוגיה – שהיא כנראה כל היבט של העולם המודרני – הפערים הולכים ומתרחבים ככל שהיא מתקדמת במהירות רבה יותר. לפיכך, נדרשות מסגרות חדשות לקבלת החלטות".
ד"ר שמיר אמרה כי "המטרה הכוללת של חדשנות היא לשפר ולעשות דברים בצורה טובה יותר, אלא שלא ניתן להתעלם משאלות אתיות. יזמים שיהפכו בהמשך דרכם למנהלים חייבים להתמודד כבר בשלבים ההתחלתיים של פיתוח המיזמים, ובוודאי שבהמשך, כמנהלים, עם שאלות מורכבות אלה".
דיילי ציפי צפתה, נצפתה וחזרה עם תמונות.
תגובות
(0)