באו לבקר במאורת הנמר: חמי ראם וליאת מייה לומברוזו, YOPI
באחרונה הגיעו לבקר במאורת הנמר חמי ראם, מייסד שותף ומנכ"ל הסטארט-אפ יופי טכנולוגיות מו"פ (YOPI Technologies R&D), וליאת מייה לומברוזו, מנהלת תקשורת וקשרי משקיעים בחברה.
השניים סיפרו לי על YOPI, שהוקמה לפני שש שנים על ידי ראם וד"ר מנחם גנוט, מנהל טכנולוגי ואסטרטגי של החברה, ומומחה בעולמות הננו-טכנולוגיה והסמי קונדקטורים.
YOPI פיתחה מערכת, שבימים אלה נמצאת בשלבי הכנה לייצור, שמנטרת ומנתחת את הזיעה שלנו אונליין, ומתרגמת את המידע הזה, באמצעות אלגוריתם AI, לניטור ולניתוח פיזיולוגי של המערכת הלבבית שלנו כשאנחנו מבצעים פעילות גופנית. השניים סיפרו לי שהטכנולוגיה של YOPI היא הפעם הראשונה שבה מונגשת רמת מעקב על האימון הפיזיולוגי, שעד כה נדרשו מסכה ומעבדה כדי לנטר אותו באותן רמות של יעילות, בטיחות ועצימות.
לדברי ראם ומייה לומברזו, "מדדי צריכת החמצן (VO2) ויחס חילוף הגזים בגוף (RER), שמנוטרים על ידי המערכת של YOPI, מוגדרים על ידי קרדיולוגים ורופאי ספורט כמדדים הטובים ביותר לניטור מצבו הפיזיולוגי של הלב – בעת מאמץ ובכלל".
בשלב הראשון, הם אמרו לי, המוצר יוצע לקהל שעוסק בספורט בעצימות גבוהה – ספורטאים מקצועיים, חצי מקצועיים, חובבים וכדומה, שכעת משתמשים בשעון דופק או ברצועת חזה למדידת דופק על מנת לקבל מידע על עצימות האימון שהם מבצעים. בהמשך תותאם המערכת גם לניטור ולזיהוי בעיות לבביות, ובכך תשתלב החברה בעולם הניטור הרפואי מרחוק, שהצורך אליו גדל מאז תקופת הקורונה.
איך הכול התחיל?
ראם הוא לא רק יזם ומהנדס, אלא גם ספורטאי חובב. הוא השתתף בריצות ארוכות, טריאתלונים ותחרויות חצי "איש ברזל". "לאורך השנים, ניטרתי את המדדים הגופניים שלי עם רצועת חזה למדידת דופק, עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות, ובכלל זה בדיקות מאמץ שגרתיות, וחשבתי שאני בריא לחלוטין", אמר. "להפתעתי, הגעתי לניתוח מעקפים, ששינה את כל השקפת עולמי. בזמן האשפוז אחד הפרופסורים במחלקה אמר לי: 'היו לך המון סימנים מוקדמים שהתעלמת מהם'. הפרופסור צדק – היו לי סימנים למכביר, שיוחסו בטעות לירידה בכושר הגופני ולא לבעיה לבבית".
כתוצאה מהסיפור האישי, ראם חבר לד"ר גנוט והשניים הקימו את החברה.
איפה החברה עומדת כיום?
YOPI קיבלה כמה מענקים מרשות החדשנות וגייסה הון פרטי מכמה משקיעים ומהיזמים. המטה שלה נמצא במתחם ההייטק סאוט-אפ (South Up) של המועצה האזורית שער הנגב, בקיבוץ ניר עם.
"נכון להיום", אמרו ראם ומייה לומברזו, "פותח בהצלחה אבטיפוס ברמת מעבר לייצור, אלגוריתמיקה המחשבת את צריכת החמצן אונליין, וכן אפליקציה שיכולה להיות מותקנת על כל טלפון ושעון חכם או שעון ספורט, ומוציאה נתונים כמותיים ואיכותיים על המצב הפיזיולוגי של הגוף והלב תוך כדי האימון גופני ומעבר אליו".
הפיתוח של YOPI מתעתד לנטר ולזהות סתימות בעורקים הכליליים, חודשים לפני שיהוו סכנה לאירוע לבבי, להתריע עליהם ובכך למנוע אירועים לבביים, בעיקר אצל אנשים שחושבים שהם עושים את הכול נכון. לדברי אורחיי, "הפיתוח שלנו הוא חלק אינטגרלי של מהפכת הבריאות הדיגיטלית".
תגובות
(0)