באו לבקר במאורת הנמר: אילן וגנר, אונוורד ישראל, ויוני היילמן, תמיד גרופ
באחרונה ביקרו במאורת הנמר אילן וגנר, מנכ"ל ארגון אונוורד ישראל (Onward Israel) – ארגון הגג של תוכניות התמחויות הביניים בישראל, ויוני היילמן, מנכ"ל ארגון תמיד גרופ (TAMID Group) – ארגון הפועל בשיתוף פעולה מלא לאורך השנה עם אונוורד ומביא מתמחים מאוניברסיטאות מרחבי העולם להתמחות בחברות מובילות בישראל. לביקור הצטרף, בן פלד, סמנכ"ל פיתוח עסקי, אנשים ומחשבים.
וגנר והיילמן סיפרו על משבר ההון האנושי בתעשיית ההיי-טק, וציינו כי הוא גדל משנה לשנה, ועם משבר הקורונה, יזמים, סטארט-אפים וחברות גדולות מוצאים עצמם עם אתגרים נוספים, ומשבר שמחריף. לדבריהם, למרות הקורונה ולמרות המצב הביטחוני, התמחויות הבינלאומיות אינן פוסקות, אלא עוברות לפעילות היברידית ואף פיזיות כאן בישראל.
"הקורונה הכתיבה לכולנו מציאות חדשה, ועבור חברות רבות התפיסה הארגונית נסדקה והובילה לחשיבה מחודשת, לשינוי תפיסות ולשינוי מיקום פיזי. מצב שבו הגבולות הגיאוגרפיים נפרצו, שיחות זום החליפו פגישות פיזיות וטיסות לפגישות ביעדים רחוקים בוטלו", אמר וגנר. והיילמן ציין, כי "מתוך סקר שנערך בקרב חברות במגזרים השונים, שלקחו חלק בפרויקטים האחרונים של אונוורד ותמיד, 96% מהמעסיקים שקלטו מתמחים בישראל היו רוצים לקלוט גם בעתיד ו-89% מעידים כי ההתמחות נתנה ערך רב עבורן".
השניים אמרו, כי חיבור עם החברות הישראליות ועם המתמחים מרחבי העולם יוצר גשר שמחבר בין פערים תרבותיים וחברתיים חשובים, בעיקר בתקופות רגישות כמו אלו. המעסיקים מעידים על עצמם כשליחים ואף הפנים של המדינה, כאשר הם יכולים לשלב את הסטודנטים בחברה או בארגון ולקבל תרומה יקרה מפז.
עוד סיפרו, כי "היעילות של התמחויות אלו הוכיחה את עצמה בעבר, כאשר נרשמו חיבורים עסקיים חשובים, בהם למשל, סטודנט מחו"ל שהתמחה בחברת סטארט-אפ ישראלית בשם אינפיניטי אקוויטי, והחליט ליזום חיבור פורץ גבולות עם חברה אחרת בסין. דוגמה נוספת היא סטודנטית שהתבקשה לערוך פיילוט בניו יורק עבור חברת סטארט-אפ ישראלית בשם רייטהיר (RightHear), המפתחת טכנולוגיה שתעזור לבעלי מוגבלות ראייה להתמצא במרחב הציבורי. הסטודנטית, שהתגוררה בניו יורק שבארה"ב, ראתה בפרויקט חשיבות רבה וניצלה את ההזדמנות ליזום חיבור עם רשת מקדונלדס בעיר.
"עיריית ירושלים הייתה מבין המוסדות שאימצו את מודל המתמחים מרחוק, שתרמו והובילו למהלכים שלא נראו עד כה בעירייה. סטודנטית בשם שרה, מתמחה מפילדלפיה שבארה"ב, עבדה עם איגוד IMUNA (איגוד האו"ם הישראלי למודל), הובילה פרויקטים חשובים עם משרד החוץ של העירייה ובימים אלו מובילה את כנס התיירות והספורט העולמי, לצד סגנית ראש העיר. בנוסף, בימים אלו, קיבלה שרה הצעה להגיע להתמחות פיזית בישראל בחודשי הקיץ הקרובים".
בן פלד הוסיף, שקבוצת אנשים ומחשבים שמחה להיות אחת החברות המעסיקות מתמחים מהתכניות של אונוורד והארגונים השותפים שלה. המתמחים באנשים ומחשבים מקבלים הזדמנות מעולה לעבוד עם תעשיית ההיי-טק והסטארט-אפים בישראל ובעולם, בתחומים המתקדמים ביותר, כמו AI, פינטק, סייבר, ועוד. "המתמחים לוקחים חלק פעיל במחקר, בתכנון, בשיווק ובפיתוח הכנסים והקהילה, וביצירה וקידום של קשרים עם חברות מובילות, משקיעים וקהילות בארץ ובעולם", סיפר, וציין, כי "החברה רואה בהעסקת מתמחים לא רק דרך לתת ערך וניסיון למתמחה ולקבל בחזרה תמורה שתסייע לה ולקהילה, אלא גם שליחות של חשיפת צדדים מגוונים של ישראל".
תגובות
(0)